Orange: TOP5 telefónov v prvom polroku

Tipnete si, ktoré telefóny patrili u Orangeu za prvých šesť mesiacov tohto roka medzi najpredávanejšie? Prezradíme, že v prvej päťke nájdeme tri smartfóny a dva "hlúpe" telefóny.

Okrem rebríčka obľúbenosti smartfónov zverejnených na mesačnej báze, informoval operátor o najpredávanejších telefónoch za prvý polrok 2013.

Prečítajte si: Orange: TOP5 najpredávanejších smartfónov v júni (11. 7. 2013)

Najpredávanejším telefónom sa stal mobil klasickej konštrukcie s 3-megapixelovým fotoaparátom, podporou 3G, FM rádiom, slotom na microSD karty a 3,5 mm jackom. Nokia C2 kraľuje nielen u Orangeu, ale dlhodobo patrí medzi stálice nášho rebríčka TOP25. Zákazníci oceňujú nízku cenu a dostatočnú výbavu.

Na druhom mieste sa nachádza ďalší model s dobrým pomerom cena / výkon. Samsung S5610 ponúka kovovú konštrukciu s alfanumerickou klávesnicou, 5 Mpix fotoaparát, ktorému nechába automatické zaostrovanie ani LED blesk, podporu HSDPA, pamäťové karty, FM rádio a audio jack. Hlavnou devízou telefónu je, okrem slušnej výbavy, cena 1 €, za ktorú je dostupný ku všetkým programom.

Nikoho zrejme neprekvapí, že tretím v poradí, a zároveň najpredávanejším smartfónom za prvých šesť mesiacov tohto roka, je menšia verzia minuloročnej vlajkovej lode Samsung Galaxy S III mini. Dotykový android s dvojjadrovým procesorom, 4'' displejom a 5 Mpix fotoaparátom láka na používateľské prostredie TouchWiz UI, ktoré je bohaté na rôzne softvérové vylepšenia Samsungu.

Na štvrtej priečke nájdeme vyše dvojročný model, ktorý má však zákazníkom stále čo ponúknuť. Samsung Galaxy Ace osloví príjemnou cenou, kompaktnými rozmermi, 3,5'' displejom, 5 Mpix fotoaparátom a OS Android.

Prvú päťku uzatvára android strednej triedy HTC Desire X. Výbava smartfónu bežnému používateľovi stačí. Operačný systém Android je obohatený o obľúbenú grafickú nadstavbu HTC Sense, 4'' displej má WVGA rozlíšenie a dvojjadrový procesor je taktovaný na 1 GHz. Na fotografie a VWGA videá poslúži 5-megapixelový fotoaparát.

Z mini rebríčka vidno, že zákazníci Orangeu dávajú prednosť dostatočnej výbave za prijateľnú cenu. Nie je žiadnym prekvapením, že i tu prevláda značka Samsung.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Tončo 15.07.2013 - 02:18

Desire X HD Videá? nie WVGA ???(800 x 480 b., 30 fps),

Lenka Ivančíková15.07.2013 - 10:58 Trvalý odkaz

ano. WVGA. :-)

Martin15.07.2013 - 13:52 Trvalý odkaz

Toto je tak umelo vytvorené top5 ... až to je na plač.

zune8515.07.2013 - 22:23 Trvalý odkaz

Prečo? Tak to je , kopa ludi nema na telefon za 200€ nieto este za 500-600€
Im staci akcia za 1€ a hlavne ze telefonuje,lebo aj ked chcete nejaku HiEnd hracku od hociakeho vyrobcu, su dotacie a ceny u nasich operatorov na zaplakanie aj k najvyssiim pausalom

Celá diskusia 5 príspevkov