Android a iOS TIP: Lepšie Potraviny - nahlasovanie nekvalitných potravín

Objavili ste niekedy nedostatky na potravinách, či už priamo v obchode alebo až u vás doma? Teraz vaše postrehy môžete oznámiť pomocou jednoduchej aplikácie vo vašom smartfóne.

Lepšie Potraviny sú zaujímavou aplikáciou, ktorá slúži na oznámenie zistených nedostatkov priamo z prvej ruky. Podľa výsledkov kontroly kvality potravín v januári a februári tohto roka boli totiž zistené nezrovnalosti a nízka kvalita potravín v 44 % malých predajní, a až v 65 % supermarketov či hypermarketov.

Lepšie Potraviny zjednodušujú podávanie bežných sťažností, ktorých cieľom je obmedzenie predaja potravín mizernej kvality. Dôležité je, že vaše oznámenia prostredníctvom aplikácie spĺňajú podmienky na zaevidovanie Štátnou veterinárnou a potravinovou správou Slovenskej republiky.

Prostredie aplikácie Lepšie Potraviny je naozaj jednoduché. Na prvej karte zadáte vašu sťažnosť a vyplníte údaje o výrobku i vaše údaje, ktoré sú potrebné na to, aby bola sťažnosť zaevidovaná. K sťažnosti môžete pridať aj fotografie.

Na druhej karte si môžete prezrieť zaevidované sťažnosti s bližším popisom. Momentálne ich tam nie je veľa, ale nám skôr prekáža informačná hodnota daných sťažností. Ak si napríklad prečítam, že na tovar Malinky bola podaná sťažnosť s popisom "sú hnusné" a adresa prevádzky je "Košice", sami nevieme, či máme ostatným sťažnostiam dôverovať. V tomto smere by mohol autor aplikácie trochu sledovať obsah a nevhodné sťažnosti vymazať.

Link na stiahnutie:

Android

iOS

V tretej karte nájdete množstvo legislatívnych informácií o tom, čo sa považuje za sťažnosť, aké sú lehoty na vybavenie, ako sa vykonáva kontrola sťažností, atď.

Lepšie Potraviny sú bezplatne dostupné pre zariadenia s operačným systémom Android minimálne verzie 2.1 a iOS.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu