Android a iOS TIP: Orange Libon - bezplatné hovory a správy

Používatelia Libonu si môžu medzi sebou telefonovať, posielať správy alebo hlasové odkazy. Stačí mať smartfón s OS Android alebo iOS a prístup na internet.

Spolu s novým portfóliom programov priniesol Orange ako súčasť paušálu Delfín neobmedzený prístup na vlastnú aplikáciu Libon. U nás doteraz neznáma aplikácia môže byť silným konkurentom podobných, no oveľa rozšírenejších VOIP služieb ako je napríklad Skype, Hangouts (bývalý Gtalk), WhatsApp či Viber.

LibonPrečítajte si: Orange: Sova, Delfín, Kengura a Panter - Ideálne paušály (28. 5. 2013)

Výhodou paušálu Delfín, ktorý je určený prevažne mladým používateľom, je neobmedzený prístup na sociálne siete Pokec, Facebook a Libon. Aplikáciu však môžu používať aj zákazníci konkurenčných operátorov.

Libon prináša bezplatné hovory, posielanie správ a hlasovú schránku, v ktorej môžete zanechať druhej strane v prípade nedostupnosti svoj odkaz. Pre jednotlivé kontakty si môžete dokonca vytvoriť vlastný originálny pozdrav. O novom odkaze vás informuje e-mailová notifikácia. Podmienkou je nainštalovaný softvér v mobilnom zariadení a pripojenie cez Wi-Fi sieť alebo mobilné dáta operátora.

Po vytvorení Libon konta pracuje aplikácia s vašimi telefónnymi číslami, ktoré máte v mobile uložené. V aplikácii vidíte históriu hovorov i správ pri všetkých kontakoch, nielen pri tých, čo používajú Libon.

Softvér je bezplatne dostupný i v slovenskom jazyku pre zariadenia s operačným systémom Android 2.2 a vyšším a iOS od verzie 4.3 a viac. Podľa upozornení na stránke Google Play nie je aplikácia dostupná pre smartfón HTC ChaCha.

Linky na stiahnutie:

iOS

Android

S podobnou vlastnou aplikáciou s názvom Tu Me prišlo pred rokom aj O2. Medzi slovenskými používateľmi však veľmi rozšírená nie je, preto bude zaujímavé sledovať, ako dokáže Slovákom osloviť Libon.

Prečítajte si: Telefónica aplikáciou Tu Me konkuruje Skype (10. 5. 2012)

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Rado 07.06.2013 - 17:13

Ak by Orange investoval do reklamy tak tato aplikacia sa velmi lahko uchyti. Skoda, ze to nedokaze videohovory... v dnesnej dobe... snad je to len otazka casu

zemkor07.06.2013 - 17:15 Trvalý odkaz

Neviem či je to zrovna konkurencia pre WhatsApp, Viber, alebo Skype ani jeden z mojích kontaktov nemá aplikáciu Libon. Pri Whatsappe ich mam okolo 100 a Viber okolo 70.

Lenka Ivančíková07.06.2013 - 18:03 Trvalý odkaz

Ved presne o to ide. Libon je potencialnou konkurenciou. Ani Skype ci Viber zo zaciatku nepatrili medzi rozsirene aplikacie a trvalo dlhsi cas, kym sa stali beznou sucastou smartfonu. Ked to bude pouzivat dostatok ludi, moze sa LIbon naozaj stat konkurenciou. :-)

petris07.06.2013 - 18:56 Trvalý odkaz

pouzival som gtalk a skype. vacsina znamych a rodiny presla na viber. zmenil som tiez. dnes nevidim priestor pre inu novu aplikaciu. prisli s tym neskoro. cely cas asi mali zadebnene okna a nevideli co sa deje.
toto neponuka nic preco by sa oplatilo prejst. nepomoze tomu ani to ze sa data v orange neodpocitavaju z datoveho balika. mam 2gb na mesiac a vystaci mi to aj na voip + internet + e-mail uplne v pohode aj s rezervou.

Celá diskusia 4 príspevky