Na jeden záber: HTC Windows Phone 8S

Jeden z najvydarenejších modelov HTC roku 2012. Aktuálne je to podľa nás najzaujímavejší smartfón s OS Windows Phone 8.

Na telefóny s novým operačným systémom Windows Phone 8 sme čakali naozaj dlho. Ako prvý sa do našej redakcie dostal mobil strednej triedy s príjemným dizajnom, kvalitnou konštrukciou, telom potiahnutým soft-touch materiálom a nezvyčajným názvom Windows Phone 8S by HTC.

Super LCD displej má 4-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 480 x 800 bodov a nechýba mu ani odolná vrstva Gorilla Glass. Dvojjadrový 1 GHz procesor Qualcomm S4 dopĺňa 512 MB RAM a 4 GB vnútorná pamäť. Konečne sme sa pri novej platforme od Microsoftu dočkali podpory microSD kariet. Používatelia budú mať k dispozícii aj 7 GB úložného proestoru v cloudovej službe SkyDrive.

Základné info: HTC Windows Phone 8S

Tak, ako je u HTC zvykom, ani tento model neobišla technológia vylepšenia zvuku Beats Audio. Fotografie a videá v HD rozlíšení zhotovíte 5-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Poteší spúšť fotoaparátu v pravej stene, na ktorú sme u telefónov s týmto operačným systémom už akosi zvyknutí. Vo výbave nechýba ani podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, FM rádio a 3,5 mm jack.

Na jeden záber: HTC Windows Phone 8S alebo Windows Phone 8S by HTC

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Martin Hrúzik 10.12.2012 - 09:55

WP8 ma vela potvrdeni?? Urcite o nic viac ako android pri uvodnom nastaveni. A konkretne na pouzitie lokalizacnych funkcii sa pyta aj iOS, no ale dobre. Ked niekomu system nesadne, tak je vsetko zle.

Me_Gusta10.12.2012 - 10:08 Trvalý odkaz

áno otázky a potvrdenia sú pre windows lahôdka :) Ale systém sa mi páči, len je celkom fádny, ale to je vec názoru. Ale čo sa mi páči najviac, je to HTC nádherné :) A recenzia je tiež super a veľmi som rád, že takéto niečo začalo fony robiť.

Richard Hombauer10.12.2012 - 10:44 Trvalý odkaz

martan, mne sa WP8 páči, ver mi, ale tých úvodných otázok je na tak zdanlivo jednoduchý systém priveľa.

placebo110.12.2012 - 15:52 Trvalý odkaz

Nemáte náhodou informáciu o tom, či sa tento fešák objaví v ponuke pomaranču a ak áno kedy asi? Pravdepodobne to bude nasledovník môjho desire S - uvidíme, či to bude dobrá voľba. Ďakujem.

Lenka Ivančíková10.12.2012 - 16:26 Trvalý odkaz

Podla skorsich vyjadreni slovenskeho zastupenia HTC by sa mal objavit u vsetkych nasich operatorov. Kedy presne, nie je iste.

Celá diskusia 9 príspevkov