iOS TIP: Orange Go už aj pre iPhone a iPad

Aplikácia Orange Go, ktorá bola doteraz k dispozícií iba pre používateľov smartfónov s operačným systémom Android a Symbian, je od 8. novembra 2012 k dispozícii aj pre zariadenia s iOS. Náš redakčný test však objavil aj niekoľko negatív.

Všetci používatelia iPhonu či iPadu tak môžu získať pohodlnejší, jednoduchší a rýchlejší prístup ku kontrole spotreby, hudbe, chatu, elektronickým knihám, a ďalším užitočným službám či aplikáciám.

Orange Go predstavil operátor pri uvedení nového portfólia paušálov WOW v júni tohto roka.

Prečítajte si: Android a Symbian TIP: Orange Go - univerzálna aplikácia pre každého (6. 6. 2012)

Od uvedenia si ju do svojho zariadenia stiahlo spolu už viac než 100-tisíc ľudí, pričom, podľa operátora, aplikácia zaujala nielen zákazníkov Orangeu, ale aj ostatných operátorov. No plnohodnotné fungovanie a využívanie všetkých funkcií ponúka iba vlastným zákazníkom s pripojením do 3G siete. S konkurenčným číslom a Wi-Fi pripojením máte niektoré služby obmedzené.

S Orange Go získate prístup k praktickým službám:

- Kontrola spotreby ponúka informácie o telefonovaní, surfovaní a prezeranie faktúr

- v Zákazníckej zóne si aktivujete služby priamo z telefónu, pozriete si faktúry, upravíte svoje údaje a môžete zažiadať o ID kód

- cez Orange Chat chatujte so svojimi priateľmi a blízkymi. Množstvo funkcionalít vám uľahčí komunikáciu. S aplikáciou získate 50 MB voľných dát.

- vďaka MusicJetu získate prístup až k 1,5 miliónu pesničiek na počúvanie a môžete si z nich vytvárať vlastné playlisty.

- TV v mobile umožní sledovanie deviatich televíznych staníc priamo v mobile

- Wooky prináša do telefónov a tabletov portfólio elektronických kníh

- SMS parkovanie umožní objednať parkovací lístok cez aplikáciu a tá vás automaticky upozorní, keď sa váš vyhradený parkovací čas sa končí. Parkovací lístok si môžete predĺžiť bez toho aby ste sa museli vrátiť k autu.

- cez aplikáciu si môžete objednať i lístky na MHD

- cez Orange predajne nájdete najbližšiu predajňu Orange spolu s informáciami o otváracej dobe a kontaktných údajoch

Link na stiahnutie: itunes.apple.com

Pre využívanie služby je nutná registrácia. Náš krátky redakčný test ukázal pár nedostatkov, ktoré možno odstráni najbližšia aktualizácia. Prihlásenie do elektronickej čítačky Wooky neprebehlo korektne a objavovalo sa hlásenie o chybnej autorizácii. Pri hľadaní najbližšej predajne nás aplikácia nasmerovala aj do niekoľko mesiacov neexistujúcej prevádzky, navyše bola zle zaznačená v mape. Služba TV v mobile, ktorá umožní sledovanie deviatich televíznych staníc priamo v telefóne alebo smartfóne je dostupná iba cez 3G sieť operátora, nie cez Wi-Fi, čo je škoda. Poslúži aspoň ako programový sprievodca. Používatelia hlásia aj padanie aplikácie. Softvér by si určite zaslúžil aktualizáciu a doladenie. Aké sú vaše skúsenosti s používaním?

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

radka 11.11.2012 - 14:38

skoda len ze pre iOS nema vsetky aplikacie ako s Androide, kde tuto aplikaciu prepracovali ovela lepsie, je tak polovicata, to ani nemuseli robit

Celá diskusia 1 príspevok