Android TIP: Bazoš agent - inzeráty mobile

Ste častým návštevníkom inzertných stránok portálu Bazoš.sk alebo Bazoš.cz? Nová aplikácia vám umožní vyhľadávanie inzerátov "na bazoši" aj cez mobilný telefón.

Bazos Agent vám nielen umožní prezerať inzertné ponuky, ale tiež spríjemní dlhú chvíľu pri cestovaní autobusom alebo v čakárni u lekára. Veď niekedy ostáva rozum stáť, čo všetko ľudia predávajú.

Aplikácia ponúka peknú grafiku, príjemné prostredie a beží aj na pozadí, kedy v nastavenom intervale automaticky vyhľadáva nové inzeráty podľa vami zadaných filtrov, na ktoré upozorní správou v oznamovacej lište.

Vyhľadávanie funguje vytvorením filtra, kľúčového slova, kategórie inzerátov, cenovej hladiny alebo typu inzerátu. Filter upravíte alebo odstránite dlhším podržaním prsta. Trochu komplikovaná je manipulácia s aplikáciou, ale časom si zvyknete. Chýba možnosť vyhľadávať podľa mesta (k dispozícii je len PSČ).

Aplikácia načítava len prvú stranu natiahnutú z www.bazos.sk, teda prvých 15 inzerátov. Umožňuje prezerať všetky detaily inzerátu, vrátane galérie fotografií a nechýba možnosť priamo zavolať predajcovi alebo si prečítať jeho hodnotenie. Kliknutím na ikonu zemegule vás aplikácia presmeruje na mobilnú verziu internetovej stránky.

Pokiaľ chcete vyhľadávať v slovenskom Bazoši, podľa redakčných skúseností je potrebné mať nastavený jazyk telefónu na slovenčinu. V prípade zvolení češtiny alebo iného jazyka, vyhľadáva iba v českej verzii Bazošu.

Zaujímavé je fungovanie na pozadí a frekvencia obnovovania hľadania trebárs každých 6 hodín. To patrí spolu s grafikou medzi základné výhody. Teraz sa už o každom iPhone na Bazoši dozviete do hodiny.

Mínusom je chýbajúce ručné vybratie jazyka a zvolenie miesta záujmu formou textu, nie len cez PSČ. Aplikácia zatiaľ neponúka pridávanie inzerátov, ale iba ich vyhľadávanie. Veríme, že autor (ursus) bude aplikáciu dolaďovať. Držíme mu palce.

Bazos Agent si bezplatne stiahnete z Google Play do svojho mobilného zariadenia alebo cez jeho webové rozhranie.

Link na stiahnutie: play.google.com

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu