O2: 3G sieť v ďalších 6 lokalitách

Ani v tomto týždni nezabudol modrý operátor informovať, ako pokračuje plánované rozširovanie siete tretej generácie.

O2 rozšírila svoju vlastnú 3G sieť do ďalších 6 lokalít na Slovensku. V tomto týždni tak pribudnú Hriňová, Horné Sŕnie, Luková, Snina, Tvrdošín a Trstená.

Podľa hovorkyne Martiny Jamrichovej pokryl operátor doteraz takmer 50 % populácie a do konca roka ešte pribudne ďalších 30 obcí. Pokryjú tak viac obcí, než avizovali. 2G sieť pritom pokrýva takmer 96 % populácie.

O2 spustilo nedávno aj LTE sieť, aj keď zatiaľ iba v troch lokalitách. Podľa výsledkov testovania v komerčnej prevádzke sa operátor rozhodne, či sa v budúcnosti zameria viac na 3G alebo LTE sieť.

Prečítajte si: O2: LTE sieť spustená (3. 8. 2012)

Ak zákazník internet v mobile doteraz nevyužíval, po aktivácii balíčka Internet do mobilu Mini, Internet do mobilu a Internet do mobilu Extra surfuje prvých 15 dní zadarmo. Do konca prázdnin pritom mali zákazníci možnosť bezplatne skúšať internet v mobile počas celého mesiaca.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

huje® 14.09.2012 - 16:59

Tradičný Palec smerom nahor :-)

R S16.09.2012 - 16:40 Trvalý odkaz

Je to fajn, no reakcie ludí s internetom GGG od o2 nie sú moc kladné, kvalita siete je nízka, napríklad dosť často sa prepína pri dátovom prenose 3G na 2G a opačne, čo sa u Telekomu nestáva, a aj keď tak je to ojedinelé. Chccel som prejsť do o2, no kvoli kvalite pokrytia idem z paušálu na Easy Free.

Bonyek@azet.sk16.09.2012 - 19:13 Trvalý odkaz

SIM aj aktivacia je sice zdarma, ale je potrebné dobiť/disponovať kreditom aspoň vo výške poplatku za službu.

Celá diskusia 16 príspevkov