TIP pre študentov: rozvrh hodín v mobile

Nový školský rok sa opäť začal. Študentom aj ich zodpovedným rodičom sa istotne zíde aplikácia, vďaka ktorej si vo svojom smartfóne s iOS, Windows Phone alebo OS Android jednoducho vytvoria vlastný rozvrh hodín.

Androidová aplikácia Quick TimeTable slúži na vytváranie a správu školského rozvrhu s jednoduchou navigáciou a podrobným nastavením. Ponúka prispôsobenie jednotlivých hodín farebným rozlíšením a pre lepší prehľad pracuje iba v režime na šírku.

Nechýba widget na domácu obrazovku, definovanie párneho a nepárneho týždňa či zálohovanie a obnovenie. Menším nedostatkom môže byť absencia nultej hodiny a definovanie maximálne desiatich vyučovacích hodín. Škoda. Možno nedostatky vyrieši v budúcnosti novšia verzia. Pri vytváraní rozvrhu môžete použiť pripravené predmety a farby alebo si vytvoriť vlastné. Vytvorený rozvrh hodín môžete poslať aj ako obrázok.

V bezplatnej verzii sa zobrazujú reklamné bannery, ktoré po kliknutí na dva dni zmiznú. Platená verzia bez reklamy stojí jedno euro. Aplikácia Quick TimeTable je určená pre operačný systém Android 2.1 a vyšší. Pri spustení máte na výber aj slovenskú lokalizáciu.

Link na stiahnutie: play.google.com

Už v decembri minulého roku sa používatelia aplikácie sťažovali na nemožnosť nastaviť viac než 10 hodín, resp. 2-3 hodiny po sebe, od marca tohto roku je na Google Play prítomná požiadavka na nultú hodinu. Autor ju však už niekoľko mesiacov ignoruje, v auguste menil iba dizajn aplikácie, čo na vývojára IDAL MEDIA nevrhá najlepšie svetlo. Veríme, že sa to v blízkej budúcnosti zmení.

Dobré hodnotenie v rámci Google Play má aj česká aplikácia Školní rozvrh.

Aj majitelia zariadení s operačným systémom iOS nájdu v App Store vhodný softvér na vytvorenie školského rozvrhu. Z bezplatných aplikácií nás zaujala napr. EasyTable. Grafikou ani prispôsobením sa Quick TimeTable pre Android nevyrovná, svoj účel však splní.

Používateľ si môže vytvárať a premenovávať jednotlivé predmety, maximálny počet vyučovacích hodín denne nie je pevne daný. V prehľade však chýba zobrazenie času, dozvieme sa iba deň, názov a poradie. nechýba možnosť vytvoriť osobitný rozvrh pre párny a nepárny týždeň. Lokalizácia je iba v anglickom a čínskom jazyku. Farebnosť a podrobnejšie úpravy, zálohovanie a zdieľanie rozvrhu chýba úplne.

Link na stiahnutie: itunes.apple.com

V režime na šírku sa rozvrh zobrazí v prehľadnom náhľade ako klasický týždenný rozvrh hodín.

Pre operačný systém Windows Phone nájdeme aplikáciu v češtine a angličtine od českého vývojára s názvom School Timetable. Pri prvom spustení si nastavíte základné údaje: dĺžku hodiny, ich počet v stĺpci aj začiatok vyučovania. Pre každý deň v týždni si vytvoríte jednotlivé predmety s možnosťou pridať meno vyučujúceho učiteľa a zaznačíte si ich do zobrazeného rozvrhu.

Nechýba ani živá dlaždica na domácej obrazovke, ktorá zobrazuje nasledujúcu hodinu. Prehľad celého týždňa však absentuje.

Link na stiahnutie: windowsphone.com

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

huje® 04.09.2012 - 11:03

Skúsiť možno aj toto: http://itunes.apple.com/au/app/classes-lite/id513714839?mt=8 alebo toto: http://itunes.apple.com/us/app/itimetable/id356112267?mt=8

Michal04.09.2012 - 11:32 Trvalý odkaz

Super sopka, díky za tip!
Jednoduché a užitočné.

Celá diskusia 2 príspevky