Všade samé Samsungy

Nepochybujeme o tom, že pre najmladšiu časť obyvateľov Slovenska začal práve najfrustrujúcejší víkend roka. Áno, po dvoch mesiacoch treba zase ísť drať gate do školských lavíc za zvukov Gombitovej hitovky "Hop hop malý žiačik..."

Až koncom leta ou-two zistilo, že jeho ovečky by asi aj privítali dáta na dovolenke. Reku, tu ich teda máte - 25 mega za dve éčka. Komu sa to nezdá, nech si hľadá voľnú wifinu. Smolou však je, že ponuka zostáva obmedzená iba na krajiny EU a na slovenské more v Chorvátsku sa zase nemyslelo. No a čo z toho, že sa v septembri môžeme triasť pri Jadrane za lastminutové dve stovky, keď si nezasurfujeme?

Ak ste v modrej sieti a máte skutočne naivného kamaráta, povedzte mu o zázračnej SMS, ktorou určite urobí niekoho šťastným. Jej tvar bude SMS PRAVIDELNE vaše_numero 6 € a jej následné zaslanie na číslo 99222. Vy tak plnohodnotne využijete novú možnosť dobíjania kreditu z paušálu a kamarát pocit, že každý mesiac urobí niekoho aspoň trochu spokojnejším.

O tom, že jeseň bude horúca aj bez babieho leta, nás bude postupne presviedčať asi čoraz viac spoločností. Najnovšie LG, ktoré chce so svojou novou loďou s vlajkami, Optimus G, podkúriť hlavne Samsungu, a ak Boh dá, tiež Apple. Čiže asi nedá.

Apropo, Apple a Samsung si podkurujú sami. Akurát, že momentálne to vyzerá tak, že Samsung hádže do vatry mokré drevo. Zato Jablko brezovú kôru, suchý dub a k tomu trochu benzínu. Veď ako inak si vysvetliť rozsudok kalifornského súdu o tom, že Samsung musí zaplatiť za porušenie duševných vlastníctiev Apple viac než miliardu dolárov? Možno právom, možno nie, no všetko sa udialo na nie práve neutrálnej pôde a o všetkom vraj rozhodol vlastne iba jediný sudca. Nuž, spravodlivosť je vrtká. Malá vrtká.. Mimochodom, japonský súd dal napríklad za pravdu Samsungu.

Zaujímavé, že Kórejci sa nepoučili na neúspechu so svojím vlastným OS Bada a už sa objavujú chýry, že to skúsia na budúci rok so systémom Tizen, v ktorom má prsty aj Intel. Tak uvidíme, ale hovorí sa, že nevstúpiš dvakrát do toho istého ho..., vlastne potoka.

Zato do početnej rodinky kadejakých "harabúrd" s názvom Galaxy vstúpil ďalší pokus. Mobily s fotoaparátom už zástupy plebejcov nerajcujú, ale taký fotoaparát s mobilom by mohol zaplátať dieru na trhu. Ktorá vlastne ani neexistovala. Jedným slovom, privítajte Samsung Galaxy Camera - foťák s Androidom. Ešte stále sa vám to slovo nezhnusilo?

V júli sa v spriatelenej é-šope predávali najmä telefóny do sto eur, čo jasne svedčí o tom, že priority Slovákov sú v lete úplne inde, než by si žiadali výrobcovia telefónov. Navyše nechceme ani smartfóny. Nuž, jednoducho holubičí národ...

A teraz prejdime k tomu hlavnému, čo tento týždeň priniesol. A to berlínsku IFU! Pozor, skutočne nejde o legendárne modely východonemeckých nákladných áut, ale o o najväčší európsky veľtrh spotrebnej elektroniky. A čo priniesol? Bombou numero uno je bezpochyby nasledovník úspešného tabletofónu od Samsungu - Note 2. No neviem ako vy, ale zväčšiť displej, kapacitu batérie a zrýchliť procesor je na dnešnú dobu dosť málo. Milovníkov Microsoftu poteší nový fón s osmičkovými oknami. Nesmieme ale zabudnúť ani na ďalších šikmookých inžinierov, tentokrát zo Sony. Vlajkovej lodi zostalo priezvisko Xperia, písmeno S si však nahraďte písmenom T. T ako Tornaľa.

A aký by to bol záver bez ekologického dodatku? Jasné, ďalší Riview je tu. A verte, že tých šesť megabajtov skvelého čítania si neodniesol ani jediný strom.

Diskusia k článku:

huje© 02.09.2012 - 18:45

presne, chybaju navstevovane destinacie, ten roamingovy balik je mini a este aj obmedzeny.. palec dole

galaxi02.09.2012 - 23:34 Trvalý odkaz

Treba pri značkových mobiloch prirátať cenu za značku čo činí až 40-50% z ceny.
Samsung a jeho kvalita je oproti značkam nokia, htc, SE... atď je takmer vyrovnaná.
Internet? To je biznis z vysokou maržou. Kto to pozná a rozumie tomu vie ako to je.

Celá diskusia 2 príspevky