Samsung Galaxy Camera

Fotoaparát s OS Android Jelly Bean, štvorjadrovým 1,4 GHz procesorom, 4,8'' HD Super Clear displejom, 16 Mpix rozíšením, xenónovým bleskom, podporou Google Play, 3G sietí, Wi-Fi, GPS a HDMI konektorom.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.1 Jelly Bean

procesor: štvorjadrový 1,4 GHz Cortex-A9

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1900 MHz + UMTS + HSPA + LTE

rozmery: 129 x 71 x 19 mm,

hmotnosť: 305 gramov

displej: Super Clear Touch HD, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, uhlopriečka 4,8'' (122 mm), Gorilla Glass,

fotoaparát: fotoaparát 16 Mpix, xenónový blesk, autofókus, tlačidlo spúšte, 21-násobný optický zoom, širokouhlý 23 mm objektív, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps),

predná kamera: nie

pamäť: pamäť 1 GB RAM + 8 GB ROM + microSD karta,

globálny prenos dát: prenos UMTS, HSDPA (do 21 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), HDMI HDMI, DLNA,

hudba: nepodporuje

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, GLONASS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 1 650 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neznáma / Q4 2012

Neobsahuje/nepodporuje: GPRS, EDGE, telefonovanie, videohovor, MP3 prehrávač, FM rádio, 3,5 mm jack,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Nedávno sme vás informovali o podobnom pripravovanom zariadení firmy Nikon. Na výstave IFA 2012 v Berlíne predstavil Samsung svoju verziu fotoaparátu s operačným systémom.

Samsung Galaxy Camera je fotoaparát s možnosťami operačného systému. Na telefonovanie však zabudnite. Kombinácia špičkovej technológie fotoaparátov Samsung, najnovšej verzie platformy Android 4.1 Jelly Bean a možnosti 3G a Wi-fi pripojenia vytvára úplne nový typ zariadenia, ktorý poteší fanúšikov fotografovania a sociálnych sietí. Galaxy Camera sa môže pochváliť 21-násobným optickým zoomom, rozlíšením 16 megapixelov, super jasným snímačom BSI CMOS a 23 mm objektívom. Prístroj ponúka technológiu Smart Pro. V jednoduchom menu si používatelia zvolia ľubovoľný režim, ktorý automaticky nastaví všetko tak, aby vznikli skutočne dokonalé fotografie. Android 4.1 a bezdrôtové pripojenie otvárajú cestu k aplikáciám na úpravu snímok, ich zdieľanie a mnohým ďalším funkciám.

Pýchou zariadenia je aj HD Super Clear dotykový displej so 4,8-palcovou uhlopriečkou, štvorjadrový 1,4 GHz procesor a 8 GB vnútorná pamäť s podporou microSD kariet. Videá zhotovíte vo Full HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Konektivitu zabezpečí Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS, HDMI a HSPA+ s prenososvou rýchlosťou do 21 Mbps. Batéria dostala kapacitu 1 650 mAh.

Ďalšou prednosťou je technológia Voice Control, teda ovládanie hlasom. Používateľ hlasom ovláda množstvo funkcií. Zariadenie ponúka úpravu fotografií cez aplikáciu Photo Wizard. Používatelia tak môžu pracovať so snímkami priamo vo svojom prístroji a nemusia na ich úpravu využívať žiadne ďalšie zariadenia. Editačný program Movie Wizard zase umožní profesionálnu úpravu videí priamo na obrazovke. Smart Content Manager je ďalším pomocníkom na usporiadanie obsahu. Je možné vytvárať priečinky, označovať tváre na fotkách, alebo označovať fotky, ktoré sa majú zmazať. Okrem predinštalovaných aplikácií môžu používatelia sťahovať aplikácie z ponuky Google Play alebo Samsung Apps ako sú napríklad Instagram, Facebook a Skype. Auto Cloud Backup je funkcia automatického uloženia fotografií do cloudového úložiska prostredníctvom platformy AllShare. Samozrejmosťou je možnosť prepojiť prístroj s ďalšími členmi rodiny Galaxy a ľahko zdieľať svoje fotografie a videá.

Samsung Galaxy Camera bude ponúkaný v troch variantoch pripojenia: verzia 3G a Wi-Fi, verzia 4G LTE a Wi-Fi, alebo verzia iba s Wi-Fi. Na slovenskom trhu bude k dispozícii od jesene 2012, cena zatiaľ nebola stanovená.

Na jeden záber: Samsung Galaxy Camera

Prvé postrehy a živé fotografie nášho kolegu Matúša z IFA 2012:

Samsung Galaxy Camera je naozaj veľké zariadenie. Zadná stena je prevažne veľký displej a keď som aj dokázal fotoaparát udržať v jednej ruke, dlaňou som stále stláčal displej, inak ako pomocou dvoch rúk to nevidím. Napravo je 3,5 mm konektor + otvor na pútko, zvyšné konektory sú pravdepodobne dole, ale keďže tam bol ukotvený o bezpečnostný kábel, nič som nevidel. OS 4.1.1 a prostredie je normálne ako na smartfónoch - domáca obrazovka s widgetmi, menu s aplikáciami a widgetmi, výsuvná lišta s 9 skratkami. Fotoaparát má na boku tlačidlo, ktoré vysunie blesk. Prostredie fotoaparatu je iné ako v smartfonoch. V režime Expert je ručné nastavenie clony, času a ISO, je tam aj zopár filtrov, Full HD, slowmotion (768 x 512).

Samsung Galaxy cameraSamsung Galaxy cameraSamsung Galaxy cameraSamsung Galaxy cameraSamsung Galaxy cameraSamsung Galaxy camera

Diskusia k článku:

rtg 30.08.2012 - 16:12

fotoaparat je na fotenie, zbytocne to komplikuju, maximalne tak aplikacie na upravu a zdielanie fotiek ale zvysok odtial proste vymazat...

TBS30.08.2012 - 16:29 Trvalý odkaz

ak to začnú dávať aj do zrkadloviek tak sa obávam že začnem fotiť zas na film... :/

paul30.08.2012 - 21:05 Trvalý odkaz

snaha spravit konkurenta nokii 808

Me_Gusta31.08.2012 - 00:07 Trvalý odkaz

Určite lepšie ako 808

buffer31.08.2012 - 00:23 Trvalý odkaz

citim smrad zavisti :)
uz vidim ako telefonujes s kompaktom pri uchu :)

aj tak su to neporovatelne zariadenia

Celá diskusia 17 príspevkov