Kúp si svoju zľavu

Uhorková sezóna? V žiadnom prípade! Aj uplynulý týždeň priniesol zaujímavé novinky a svojou "štipkou do mlyna" prispeli aj naši operátori.

Najnovší prieskum istej agentúry ukázal, že mladí ľudia si vymysleli vlastnú kategóriu mobilov. V žiadnom prípade však nejde o drahé mašiny, ale o low-endové modely, nad stratou ktorých po prežúrovanej piatkovej noci iba mávnu rukou. Do kategórie takýchto "partyfónov" by sa dal pokojne zaradiť aj náš obľúbený Aligátor. Tlačidlo SOS a svietidlo by určite ocenili aj "senilní" teenageri.

Magenta si tak trochu samotrýznivo pustila žilou, keď dobrovoľne a sama od seba zlacnila balíček neobmedzených volaní do svojej ružovučkej siete. Takže už len za päť eur môžu ovečky s paušálom Podľa seba volať medzi sebou od siedmej do siedmej. Pardon, do devätnástej...potom predsa začínajú správy.

Okysličení podnikatelia spozornite! Ak vo vašej firmičke, zaoberajúcej sa dovozom poľských jogurtov, máte viac SIM-kariet, určite oceníte vzájomné neobmedzené hovory za tri-pade. Za tristo centov mesačne môžete volať aj mimopodnikovo, napríklad svojej ….. (doplň meno frajerky).

FunFón opäť zrazil minimálnu minútovú cenu hovorov do všetkých sietí, tentokrát na sumu sedem centov. Isto si poviete, že v kombinácii s troma kamošmi to nie je akože úplne že fakt že zlé. V tomto prípade je žiaľ úspora piatich centov oproti štandardu vykúpená piatimi eurami mesačne. Takže opäť klasický slovenský prípad, kedy si aj zľavu treba zakúpiť.

Pokojne zajtra vyprovokujte pani trafikantku a vypýtajte si k augustovémú vydaniu Tabu tiež desiate číslo dvojtýždenníka Riview. Uvidíte, že chvíľu sa bude hrabať v regáloch a potom vám sklamane povie, že ešte jej toto vydanie neprišlo. Vy sa iba usmejte a odkážte jej, že nevadí, večer si ho teda stiahnete. Zadarmo.

Tak a máme tu výsledky spoločenskej hry Nokia, nehnevaj sa. Jej panáčik stále prešľapuje na mieste, čaká na "šestku" a nepomáha mu ani rad modelov Lumia. Strata 826 miliónov eur hovorí za všetko, takisto pokles predaja smartfónov nie je nič úsmevné. Na Olymp stúpajú jedine low-endy, ale čo z toho, keď ich priemerná cena je len niečo nad tridsať eur. V takejto sume sa pekná marža pre výrobcu veľmi ťažko hľadá.

A keď už sme pri tých Nokiách... Ospevovaný topmodel Lumia 900 skončil v rukách nášho Matúša a s ohľadom na svoju neskromnú cenovku, mohol dopadnúť aj s pozitívnejším verdiktom. Ale niet sa čo čudovať, keď hlavného konkurenta má priamo vo svojich radoch a nový WP 8 na nej nerozbeháte ani s Božou pomocou.

Ak v lete najradšej putujete krajinou s batohom, karimatkou a sadou instantných polievok, tak sa vám určite zíde zázračná krabička. Nemýliť s KPZ! Táto totiž nabije váš mobil práve vtedy, keď k aktualizácii statusu budete potrebovať zopár miliampérov šťavy. Ale úprimne, aspoň v tej prírode dajme mobilom na pár hodín pokoj.

Diskusia k článku:

Lenka Ivančíková 21.07.2012 - 15:12

"Platiť za zľavu 5 Eur ? To ale že v akom Kocúrkove sme ? Ale že OK, fšak feši z reklamy si to rád zaplatí ... Uvidíme, či to budú platiť aj tí, čo už majú aj nejaké to ale že vzdelanie ... Na začiatok úplne stačí ukončené základné vzdelanie, aby sa veľmi rýchlo zistilo, že mať volania skutočne za 7 centov je ale že dosť nepraktické, keďže Laki bude musiež svojim kamošom nielenže ale že ZADARMO volať, ale bude im to muisieť ale že aj potvrdiť SMS-kou. A nie jednou. Inak by sa mu to predsa neoplatilo a platil by ešte viac ako tých sľuboivaných ale že celkom určite 7 centov. Ta šak vajda operátor povedal, že 7 centov, tak to musí platiť, aj keby Einstein vstal z mŕtvych. Ale teraz vážne: Slováci sú hlúpi, ak sa nechajú namotávať na tento štýl platenia za zľavy, ktoré zľavami prakticky ani niesú. Dosiahnúť cenu 7 centov volania bez súčasného využitia akože SMS-iek za 5 Euri ani nikdy nedosiahnú. Mesiac má 43200 minút a aj keby Laki volal NONSTOP iným, ako svojim kamošom, tak: 1.) načo by mal volania svojim kamošom GRÁTIS = ZADARMO, že ? 2.) volania by ho aj tak vyšli na vyše 7 centov !!! Kto neverí, nech číta článok na mm.sk a tam sú jasné prepočty, že výhodnosť akcie je tak nanajvýš pre operátora a iba pre hŕstku kamošov. Ostatní pekne krásne túto kože ale že fakt super pseudoakciu preplatia ..."

Celá diskusia 1 príspevok