TIP: hudba v mobile bez obmedzení - Deezer, Spotify, MusicJet

Nestačí vám hudba uložená v mobilnom telefóne? Raz ju počúvate z notebooku, inokedy zo smartfónu a niekedy zas z tabletu? Skúste online služby rôznych poskytovateľov. Stačí internetové pripojenie cez Wi-Fi alebo 3G sieť a môžete pristupovať k miliónom skladieb priamo zo svojho mobilného zariadenia.

Globálna služba Deezer ponúka neobmedzené počúvanie hudby a internetových rádií z celého sveta s obsiahlou databázou viac než 18 miliónov skladieb. Nájdete tu rebríčky rozdelené podľa žánrov, aj diskografiu interpretov. Nechýba sťahovanie albumov do mobilu pre neskoršie offline počúvanie.

Najskôr si musíte vytvoriť účet alebo sa prihlásiť cez Facebook. Mesačný poplatok za používanie služby Deezer Premium+ cez mobilný telefón je 6,99 €. Pri bezplatnej verzii máte k dispozícii 30-sekundové časti skladieb, vďaka ktorým ľahko zistíte, či databáza Deezer zodpovedá vašim požiadavkám. Využiť môžete aj 15-dňovú trial verziu.

Hudbu môžete počúvať aj v režime off-line. Stačí uložiť obľúbené albumy a zoznamy skladieb do vášho mobilného zariadenia. Samozrejmosťou je prepojenie so sociálnymi sieťami Twitter a Facebook.

Aplikácia Deezer je dostupná nielen pre zariadenia s operačným systémom Android a iOS, ale aj Windows Phone 7.5 a BlackBerry. A patrí k našim obľúbeným. Len keby nebola taká drahá.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

windowsphone.com

Podobná služba je Spotify, ktorá nie je zatiaľ na Slovensku dostupná, čo sa dá obísť registráciou cez podporovanú krajinu. Ideálne je, keď sa v čase registrácie nachádzate priamo v niektorej z podporovaných krajín. Používanie Spofity na Slovensku prináša riziko, že sa vám po približne dvoch týždňoch používania zablokuje, lebo zistí, že ju využívate mimo odporúčaný región. Vtedy je potrebné použiť alternatívne spôsoby registrácie.

Spofity je k dispozícii zadarmo aj za mesačný poplatok . Pri bezplatnej verzii je reprodukcia občas prerušená reklamou. Existuje aj 30-dňová trial verzia. Za poplatok 4,99 € mesačne získate neobmedzený prístup k databáze bez reklamy a za 9,99 € mesačne navyše offline režim a možnosť využívať službu aj na mobilnom zariadení.

Spofity je zatiaľ dostupné v týchto krajinách: Austrália, Rakúsko, Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Holandsko, Nórsko, Nový Zéland, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko, Veľká Británia a USA.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

Za československú alterantívu spomínaných služieb môžeme považovať službu MusicJet, ktorú u nás prevádzkuje Orange. Dostupná je pre všetkých zákazníkov, nielen tých "oranžových". No tí majú oveľa viac výhod a možností.

Pokiaľ sa zaregistrujete pod číslom z konkurenčnej siete, máte k dispozícii iba bezplatnú počítačovú Lite verziu bez možnosti využívať službu aj cez mobilné zariadenia. Nedostanete k dispozícii žiadne predplatené dáta a verzia je časovo obmedzená, navyše s reklamou.

Služba MusicJet Premium je pre zákazníkov Orangeu dostupná za mesačný poplatok 8,90 €. Platená verzia služby umožňuje neobmedzený prístup k databáze 1,5 milióna skladieb kdekoľvek a kedykoľvek bez prerušenia. K dispozícii majú aj 1 GB dát. Zákazníci, ktorí už majú aktivovaný niektorý z balíkov internetu v mobile a zákazníci FunFónu môžu MusicJet využívať za mesačný poplatok 5,90 €. Orange poskytuje službu na prvý mesiac zadarmo.

Zákazníci Orangeu si môžu predplatiť službu MusicJet alebo ju darovať vďaka kupónom na 3 alebo 6 mesiacov. Kupón za cenu 14,90 € umožní neobmedzený prístup k hudbe na 3 mesiace, kupón v hodnote 19,90 € umožní používať službu celých 6 mesiacov. Objednať si ich môžete na adrese www.ohudbe.sk.

Link na stiahnutie:

play.google.com

itunes.apple.com

windowsphone.com

Za konkurenta vyššie predstavených služieb môžeme čiastočne označiť Google Play Music, ktorá je však dostupná zatiaľ iba v USA. Tá však ponúka, podobne ako iTunes, iba komfortný nákup skladieb. Služba od Applu je u nás dostupná už nejaký ten mesiac.

Ako vidno, možností počúvať streamovanú hudbu cez mobilný telefón je dosť. Záleží len na vás, ktorú z nich uprednostníte. Či bezplatnú verziu s obmedzenými možnosťami, alebo ste ochotní za niekoľkoeurový mesačný poplatok získať prístup k širokej databáze legálnej hudby s rozšírenými funkciami.

Aké sú vaše skúsenosti s počúvaním hudby v mobile? Ste ochotní za pohodlný prístup k hudbe platiť mesačne niekoľko eur?

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu