Nokia Lumia 710 a 800: aktualizácia na budúci týždeň

Aj keď majitelia smartfónov radu Lumia ostali po zistení, že pre ich telefóny nebude nová verzia operačného systému Windows Phone 8 dostupná sklamaní, predsa len sa čoskoro dočkajú pár vylepšení. Nepôjde o ohlásenú verziu systému WP 7.8, ale iba menší update, ktorý prinesie i očakávané zdieľanie internetu.

Prečítajte si: Microsoft predstavil Windows Phone 8 (20. 6. 2012)

Nokia Lumia 710 a Lumia 800 dostanú v aktualizácii okrem Wi-Fi tetheringu i známu a často využívanú funkciu Flip-to Silence - stíšenie telefónu jeho otočením displejom dole a streamovanie médií. Vylepšenia sa dočkajú aplikácie Nokia Drive a Nokia Transport.

V Marketplace pribudne pre rad Lumia niekoľko nových aplikácií:

- Nokia Counters prinesie užitočné funkcie známe zo systému Symbian. Počítadlá hovorov, dát a SMS chýbali určite mnohým. Používateľ bude mať možnosť nastaviť si limity s upozornením na ich prekročenie.

- Nokia PlayTo umožňuje zdieľať multimediálny obsah na podporované televízory cez DLNA

- Camera Extras prinesie nové možnosti fotoaparátu, kde sa dočkáme samospúšte, režimu Action Shot, Panorama a Smart Group Shot

- Contact Share umožní jednoducho zdieľať kontakty cez SMS správu alebo e-mail

update

V jeseni pribudnú v Markeptplace nové aplikácie prístupné exkluzívne iba majiteľom Lumií: Draw Something a Words With Friends od spoločnosti Zynga. Pre vlastníkov windows telefónov druhých značiek budú prístupné až neskôr.

updateupdateupdate

Niektoré nové aplikácie nájdete v Marketplace už v nadchádzajúcich dňoch, iné až v júli. Samotná aktualizácia systému pre modely Lumia 710 a Lumia 800 bude v niekoľkých fázach dostupná od 27. júna 2012. Ako je u Windows Phone zvykom, pre update je nutné pripojiť telefón k počítaču cez USB kábel a softvér Zune.

Zdroj: conversations.nokia.com

Diskusia k článku:

huje® 21.06.2012 - 13:03

Len tak ďalej. Tradične: Palec hore !

Marko21.06.2012 - 13:13 Trvalý odkaz

hujer ale palec hore za to ze nedostanu wp8 a aplikacie nebudu kompatibilne s wp 7.8 uz asi nedas...a to nehovorim o tom ze ak nebude integrovany skype tak ako ma byt tak nedostanu nic iba novu start obrazovku a to je v pripade (hlavne lumie 900) totalny epic fail

huje®21.06.2012 - 13:19 Trvalý odkaz

Imperator, si hovoril s ujom Elop-om? ;-)

Žiadne veľké detaily WP 7.8 neboli zverejnené, takže to, čo si napísal sú len Tvoje domnienky.

Len nová úvodná obrazovka ?... hmm, ona napríklad taká podpora viacerých jadier, či pamäťových kariet je na aktuálnych Lumiách vcelku k ničomu, že?

Hodnotiť niečo, čoho oficiálne detaily nie sú známe, je možno populárne v diskusiách, ale je to k ničomu :-)

Rastislav.j21.06.2012 - 15:57 Trvalý odkaz

huje®
a ešte sem pridaj zoznam Lumii bežiacich na viacjadrových procesoroch.
To musí byť riadna prasačina od Nokie, keď do Lumii montovali sloty na pamäťové karty do mobilu čo snimy potom nevedel robiť.

huje®21.06.2012 - 16:17 Trvalý odkaz

rastislav, nepochopil si ?

Celá diskusia 20 príspevkov