ZTE Grand X LTE aj pre Európu

Najnovšia novinka z dielne menej známeho výrobcu pracuje aj v sieti LTE a dostupná bude i pre európskeho zákazníka. ZTE Grand X LTE je prvý jednočipový LTE smartfón na svete.

Meno spoločnosti ZTE sa v poslednej dobe skloňuje v médiách čím ďalej tým častejšie. Naposledy firma zaujala na svetovej výstave MWC 2012 v Barcelone, kde sa prezentovala niekoľkými zaujímavými zariadeniami. Nechýbali medzi nimi smartfóny s najnovším operačným systémom Android 4.0 i technológiou LTE, ktorá sa vo svete stáva stále rozšírenejšou. Aj keď zatiaľ iba v Amerike a Ázii.

Nový model ZTE Grand X LTE (T82) je určený nielen pre Áziu a Tichomorie, ale aj pre Európu. Smartfón využíva najnovší čip od spoločnosti Qualcomm MSM8960. V porovnaní s ostatnými telefónmi dostupnými na trhu je podľa výrobcu ZTE jednočipový model rýchlejší a energeticky menej náročný.

Zo zverejnených špecifikácií zaujme operačný systém Android vo verzii Ice Cream Sandwich, 8-megapixelový fotoaparát s LED bleskom, automatickým zaostrovaním a nahrávaním Full HD videí. Nechýba ani predná kamera, ktorou zhotovíte videá v HD rozlíšení. Batéria dostala kapacitu 1 900 mAh .

Novinka má byť dostupná od tretieho kvartálu tohto roka za zatiaľ nezverejnenú cenu.

O využití LTE našimi operátormi sa hovorí už dlho, naposledy sme sa tejto téme venovali v marci tohto roka, kedy sme mali možnosť vyskúšať rýchlu dátovú sieť počas pobytu redakcie na MWC v Barcelone.

Prečítajte si: LTE 2.6 GHz v praxi: download 15 - 20 Mbps, upload 10 Mbps (2. 3. 2012)

Dnešným dňom (19. 6. 2012) spustil v susedných Čechách prvú komerčnú prevádzku siete LTE operátor O2, aj to iba vo vybranej oblasti. U nás sa pravdepodobne LTE nedočkáme skôr než v roku 2013. Vyplýva to zo skorších vyjadrení našich operátorov.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: zte.com.cn

Diskusia k článku:

huje® 19.06.2012 - 19:32

Vyzerá dobre, kto vie, aká bude cena v EU a hlavne poriadne servisné zázemie (a samozrejme nahradiť večne nevyladený Android v akejkoľvek verzii niečim použiteľným :-P ). Čiňania "válejí"

Rastislav.j19.06.2012 - 23:55 Trvalý odkaz

ale to by nejaký musel byť

Celá diskusia 3 príspevky