HTC Desire C na Slovensku

Malý, slabšie vybavený android s operačným systémom Ice Cream Sandwich a nadstavbou HTC Sense 4 je dostupný už aj v našich obchodoch. Dobre poslúži začiatočníkom v používaní smartfónu.

HTC Desire C je drobec, ktorý sa dobre drží v ruke a vďaka soft touch materálu nemáte pocit, že vám z nej vypadne. Už pri prvom pohľade na displej vidno, že patrí do nižšej kategórie smartfónov. Dotykový 3,5-palcový displej s dobrou odozvou má rozlíšenie 320 x 480 bodov a dokáže zobraziť 262 tisíc farieb.

Procesor s taktom iba 600 MHz a 512 MB RAM stačí na bežnú prácu so systémom. Pri väčšej záťaži sa spomalenými reakciami prejaví slabší procesor. Pre používateľa je dostupných 940 MB vnútornej pamäte zo 4 GB kapacity. Zvyšnú časť zaberá operačný systém a predinštalované aplikácie. Našťastie nechýba podpora microSD kariet do veľkosti 32 GB.

S 5-megapixelovým fotoaparátom bez automatického zaostrovania i prisvetľovacej diódy zhotovíte priemerné fotografie a VGA videá, ktoré stačia na momentky a prípadné zdieľanie zaujímavých udalostí na sociálne siete. Medzi špecifikáciami nájdeme štandardnú výbavu - podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth a 3,5 mm jack. Medzi nadštandard môžeme zaradiť prítomnosť technológie NFC na vybraných trhoch. Poteší už známa funkcia Beats Audio, ktorá má priniesť používateľom lepší zážitok z počúvania hudby. Telefón je vybavený novým správcom hudobných súborov HTC Sync Manager. Ten umožňuje automatickú synchronizáciu hudobnej zbierky alebo iTunes s počítačom pomocou kábla aj bezdrôtovej Wi-Fi siete.

Batéria s kapacitou 1 230 mAh udrží telefón pri živote v priemere jeden deň.

Základné info: HTC Desire C

Orientačná cena: 204 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Na prvé skúsenosti z používania HTC Desire C sa môžete tešiť už čoskoro.

Diskusia k článku:

Bobface 26.06.2012 - 16:02

Na stranke telekomu pisu, ze ma display 16 mil. farieb

Celá diskusia 1 príspevok