Zošrotované Vertu

Dvadsiatyštvrtý týždeň nebol ani o kúsok nudnejší než ten dvadsiatytretí. Neveríte? Čítajte!

Pomerne neznámy program Fix od madženty sa konečne dočkal optického tuningu, a akoby mimochodom aj nižšej minútovej tarifikácie, odteraz nezávisiacej od času. Tá je rovných 19 centov. To je síce menej než 29, ale stále viac než 16. Doteraz ste si s úderom televíznych novín až do ranného budíčka o siedmej mohli zavolať z Fixu práve za túto sumu. Ak k tomu prirátame ešte retrotarifikáciu každých 30 sekúnd, tak dôvodov k fixácií naozaj veľa nebude.

Kyslík po vzore Orindžu predstavil svoju predstavu o šrotovnom za mobilný telefón, ktorý mu odovzdáte. Ten ho od vás vykúpi, avšak za cenu, ktorá je na míle vzdialená tej, za ktorú by ste ho strelili na legendárnom bazoši. Služba je dobrá teda najmä pre tých, ktorí majú krabicu od banánov plnú nepoužívaných mobilov a na Miletičke ich predávať nechcú. Otázne je, čo s nimi bude potom robiť ou-tú? Žeby predsa len ten bazoš s dvojnásobným ziskom?

A keďže okysličených zákazníkov je čoraz viac, zišli by sa im určite neobmedzené hovory vo vlastnej sieti. Keď už teda majú komu. Tramtarará, máte ich mať! Tých desať eur za nekonečná bľabotnie nie je zlých ani pre operátora, keďže predstavujú takmer čistý zisk.

Ešte raz spomeniem ou-tú a už budem ticho. Tentokrát umožnilo aj bežným plebejcom využívať doteraz čisto biznisovú službu EU Pas. V roamingu zaplatia síce 60 centov, ale ich ďalšia tarifikácia bude mať už nádych domácej. Ja viem, po “domácej” veru nadýchate...ale nehrajme sa so slovíčkami. Pri prichádzajúcich hovoroch modráci dokonca zaplatia len spomínanú sumu a ništ navyše. Len škoda, že efektivita tejto služby sa prejaví až po niekoľkých minútach hovoru, čo jej výhodnosť už značne relativizuje.

Aha, koho to tu máme! Teskomobájl! A ten nás milo prekvapil praktickým zlacnením. Mať za polovicu eura denne k dispozícií 400 megabajtov na surferské radovánky je naozaj príjemnou správou. Tou druhou je, že k svojej supermarketovej dcérke sa pripojila tiež modrá matka a pripravila ju tak o silnú konkurenčnú výhodu. Pri troche matematiky a dobrom signále však môžete využiť dvanásť gigabajtov dát za slušných 15 euríčkov mesačne.

Sony do šachovej partie s konkurentmi posiela po kráľovi Xperie S konečne aj pešiakov, konkrétne modely Miro a Tipo. Tipo dostane zároveň duálneho bratčeka, čiže môžete živiť dvoch operátorov naraz. V ďalšej generácií sa určite dočkáme mien Paľo a Punto.

Jablčník predstavil upgrade svojho iOS, poteší navigácia, parádne mapy, prepojenie s knihou ksichtíkov a vylepšená Siri. Tá dostane údajne hlas Zdeny Studenkovej a čoraz populárnejšieho Jara Slávika.

Naša Lenka sa s nami podelila o svoje skúsenosti. No, raz darmo, má čosi za sebou. Páni, zbytočne sa však netešte, tentokrát ide o decentné skúsenosti s takmer vlajkovou lodičkou Nokie. Lumia 800 ju náhodou celkom chytila za oné...srdce.

Testoval tiež Matúš. Veď čo je horší? Sony Xperiu Sola. A hoci teploty pomaly atakujú tridsiatky, on nosil rukavice. Naozaj nemohol uveriť, že bezdotyková technológia ovládania displeja floating touch, funguje takto dokonale. Možno by to zvládol aj hokejový brankár Laco so svojou lapačkou.

Kto nosí vo vrecku mobil značky Vertu, je už zrejme za vodou, prípadné dostal zlatý padák. Paradoxom je, že padáka dostala tiež samotná snobská značka, takže v portfóliu Nokie ju už nehľadajte. Tá ju po štrnástich rokoch strelila za neznámu cenu istej švédskej spoločnosti a nechala si len 10 % akcií. Keby čosi. Ale nebojte, kontroverzné štvormiestne cenovky za mobily olepené drahými šutrami by nás mali sprevádzať aj naďalej. Takže šetrite pokojne ďalej.

Diskusia k článku:

cross 16.06.2012 - 03:32

prvy.....hehehe

Manobb17.06.2012 - 11:25 Trvalý odkaz

po cca 30 hodinách som "len druhý v poradí" ????

Hmm, čím to asi bude ...:
Slabý článok alebo málo návštevníkov/čitateľov ???

skyrim17.06.2012 - 13:17 Trvalý odkaz

ved odkedy dosuložili zaciatkom roka tuto vtedy super fungujucu stranku nikto sem nechodi,, pod clankami nieje ziadna diskusia,, maximalne par prispevkov.. ten co toto vymyslel musi byt so sebou velmi spokojny - ak ho plati konkurencia :) fony.sk uz davno niesu to co byvali,,a velmi dlho ani nebudu..ak vobec,, :/

galaxi17.06.2012 - 13:38 Trvalý odkaz

Bývalo to tu voľakedy super aj na čítanie a aj na príspevky...

Takže som už štvrtý super... Hujer daj nejaký aj ty :-P

Denis17.06.2012 - 18:12 Trvalý odkaz

Nebyť vás troch: hujer Manobb galaxi, tak pod článkami nie sú takmer žiadne príspevky. Tak či tak, chodím sem rád.

Celá diskusia 6 príspevkov