O2: nový telefón za starý

O2 prináša pre všetkých svojich zákazníkov novú službu, ktorá im prinesie ešte lepšiu cenu nového telefónu. Stačí, ak si na predajňu prinesú svoj starý telefón, ktorý O2 od zákazníka prevezme a poskytne mu zvýhodnenie na nákup nového smartfónu.

Nový za starý

Bezplatná služba Nový za starý poskytuje zákazníkom možnosť odkúpenia používaného mobilného telefónu. Zákazník tak môže priniesť svoj použitý mobilný telefón, za ktorý dostane protihodnotu v podobe elektronického kupónu na nákup nového podľa jeho vlastného výberu. Samotná služba sa skladá z troch častí a to ohodnotenia ceny použitého mobilného telefónu, odkúpenia tohto telefónu a následného uplatnenia elektronického kupónu.

Elektronický kupón

Elektronický kupón je možné použiť na nákup mobilného telefónu nielen v hotovosti, ale aj na platbu priamo v predajni pri službe O2 Paušál a O2 Mobil. Poukážku je pritom možné uplatniť na ktorejkoľvek predajni. Jej platnosť je až 3 mesiace od dátumu odkúpenia mobilného telefónu. Najväčšou výhodou je jej kombinovateľnosť s ostatnými poskytovanými zľavami. Navyše, kupóny je možné kumulovať na nákup jedného alebo viacerých mobilných telefónov.

Poukážku môžete uplatniť jednorazovo alebo čiastkovo a je prenosná, takže ju môže použiť ktorýkoľvek zákazník. Každý zákazník môže priniesť maximálne 10 telefónov

Ceny mobilných telefónov si môžete pozrieť na stránke operátora.

Cena za odkúpený mobilný telefón pravdepodobne nebude pre mnohých atraktívna. Pre porovnanie, napr. HTC Desire HD bez poškodenia od vás O2 vykúpi za 111,25 € alebo Sony Xperiu Neo za 103,17 €.

Pozn. redakcie: podobnú službu ponúkal i Orange pod názvom "šrotovné". Vykupoval staré použité telefóny do výšky 200 € a sumu za výkup pripísal zákazníkovi na jeho účet v Orange. Služba sa pre nízke výkupné ceny pravdepodobne netešila veľkému záujmu zákazníkov a tak ju u operátora už v ponuke nenájdete.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

huje® 14.06.2012 - 00:03

Možnosť ekologicky sa zbaviť starých mobilov určite niektorí privítajú :-)

Manobb14.06.2012 - 00:52 Trvalý odkaz

Hujer - ekológia určite áno. Len potom možno stačilo urobiť zbernú nádobu v každej predajni a bolo by vystarané. Takto to vyzerá iba ako ďalšie "lacné divadlo".

Sorry, ale príspevok na úrovni cca 3-5 Eur za staré mobily mi príde ako slabá náplasť na to, aby kvôli naplneniu ideálu ekológie musel stratiť toľko minút pri pulte predajcu a možno niekedy v špičke i v rade, pretože predo mnou budú niektorí zákazníci riešiť reklamácie a podobne ....

P.S.: Je pravdou, že som už v predajni modrákov nebol dlhšiu dobu, ale v časoch, kedy som tam chodieval častejšie, som si všimol, že skoro pri každej mojej návšteve tam zákazníci riešili reklamáciu, dokonca asi dvakrát som zažil, že dokonca išlo o reklamáciu na spôsob vybavenia reklamácie.

Takže, tejto ponuke ja nedávam dlhú životnosť, či úspech ..., i keď si uvedomujem, že podobný boom, akým bola prvá jarná mobilizácia, či prvé predaje tašiek a búnd Nike, alebo EASY sady, tu už asi nezažijeme.

P.P.S.:
Chcelo by to skutočne vymyslieť spôsob, ktorý by bol atraktívny (dobrá cena MT + dobrá cena programu služieb), aby zákazníka určitý čas (s výhliadkou minimálne na 2 roky) neťahalo k inému operátorovi ....

Je to ťažká úloha, to nepopieram.

huje®14.06.2012 - 11:58 Trvalý odkaz

rastislav.j , tu ale primárne nejde o predaj telefónov ;-)
primárne ide o likvidáciu (recykláciu) starých nepotrebných, takých, čo sa povaľujú doma v zásuvkách, takých, ktoré by napríklad inak skončili kdesi v bežnom odpade. finančná protihodnota (naozaj symbolická) je len prilepšenie. Toto naozaj nie je o zárobku v zmysle donesiem telefón, ktorý som kúpil pred mesiacom a ještě vydělám. Ak by aj nakoniec takýto telefón skončil kdesi v rozvojových krajinách, je mi to putna.

Ceny mobilných telefónov u operátorov sú také, aké sú - neriešim. A to ich Telekom a Orange nakupujú sami v množstvách, o ktorých sa bežným predajcom telefónov ani nesníva, takže aj ich nákup vzhľadom k množstvám je kdesi inde ako u "maličkých" predajcov.

Ten Siemens dopadol tak, ako dopadol aj napriek tej výmene :-P

P.S.: Nechápem ako niektorí furt všetko riešia... Asi potreba privyrobiť si nejaký nosný problém minimálne na jeden deň. Chcem - využijem, nechcem - nevyužijem. Život ide ďalej.

Rastislav.j14.06.2012 - 12:30 Trvalý odkaz

huje®
A aj si si pozrel tú ponuku mobilov alebo len článok. Takže mi prosím ťa pozri ER GA 628, Nokia 3210 a hoď sem ceny. Majú na internete vraj všetky vymeniteľné mobili. Ak ide o ekológiu určite ich tam nájdeš. Ak ide o biznis tak nie.
Ten Siemens dopadol tak, ako dopadol, lebo sa staval k chybám svojich produktov tak, ako sa staval. Aj keď mne to môže byť jedno ja som ho na tej chybe vyreklamoval :-)

Celá diskusia 13 príspevkov