Android TIP: Platby a Účty od SLSP aj pre Android

V marci tohto roka spustila Slovenská sporiteľňa pre svojich klientov dve aplikácie pre iOS pod názvom Účty a Platby na kontrolovanie stavu účtov a posielanie peňazí cez internet. Teraz sprístupnila obidve aplikácie i pre OS Android.

Slovenská sporiteľňa tak rozšírila portfólio mobilných aplikácií určených pre pohodlnejšie používanie elektronického bankovníctva. Aplikácie Účty a Platby sa sústreďujú na základné operácie, ktoré klienti banky denne vykonávajú – kontrolovanie pohybov na účte a posielanie peňazí. Navyše je aplikácia Platby doplnená o možnosť vytvorenia platby oskenovaním poštovej poukážky, ktorá bola predtým dostupná v aplikácii Skener.

Prečítajte si: Skener poukážok od SLSP aj pre Android 9. 12. 2011)

Kľúčové funkcie aplikácií:

- uskutočnenie internetovej platby priamo zadaním platobných údajov alebo oskenovaním poštovej poukážky

- história platieb

- prehľad operácií pre jednotlivé účty

- zvýraznenie ľubovoľnej platby

- opakovanie platby

- vyhľadávanie v obratoch

- prepojenie obidvoch aplikácií

Pri prvom spustení aplikácie použije klient svoje prihlasovacie údaje do Internetbankingu a vytvorí si vlastný 4-miestny číselný PIN. Zdieľaný PIN mu bude slúžiť na prihlasovanie sa do aplikácií Účty a Platby. Aplikácia odhlási klienta po pätnástich minútach nečinnosti alebo po troch neúspešných pokusoch zadania PINu. Pre ďalšie použitie je potrebné znova sa prihlásiť a vytvoriť nový PIN.

Aby klient presne videl, odkiaľ a kam smerujú jeho peniaze, aplikácia zobrazuje skutočné názvy spoločností, s ktorými obchoduje. Pre odoslanie platby je potrebné mať tiež aktívnu službu autorizácie SMS kľúčom, ktorú si môžete aktivovať v prostredí vášho Internetbankingu.

Inteligentná správa sporomessage pri každom prihlásení informuje klienta o jeho týždenných a mesačných výdavkoch. Vďaka nej môže kontrolovať a riadiť svoj rozpočet.

Link na stiahnutie aplikácií:

- Platby: play.google.com

- Účty: play.google.com

Na používanie aplikácie je potrebný mobilný telefón s operačným systémom Android minimálne od verzie 2.1 a rozlíšením displeja od 320 x 480 pixelov.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu