HTC ponúkne PlayStation smartfón

Už vo februári tohto roka sa začali internetom šíriť prvé šumy o to, že Sony už dlho nebude jediným výrobcom, ktorého smarftóny disponujú cetifikátom Playstation. Ďalším hráčom, ktorý sa môže pýšiť označením "PlayStation Certified" má byť HTC.

Prvým herným smartfónom, ktorý priniesol spojenie androidového smartfónu a hernej konzoly, bol telefón predstavený na minuloročnom MWC v Barcelone - Sony Ericsson Xperia Play. Umožňoval hranie hier zo Sony PlayStation na mobilnom teleóne.

Za svoju vyše ročnú existenciu sa dočkal nielen kladných, ale aj záporných ohlasov. Poslednou "škvrnou" na Xperii Play je zrušená aktualizácia OS Android na najnovšiu verziu Ice Cream Sandwich. Dôvodom je zistená nestabilita systému práve pri hraní herných titulov Sony PlayStation. Na jeho nástupcu sa stále čaká.

Xperia Play nie je jediná, ktorá sa pýši certifikátom Sony PlayStation. Ďalším takýmto modelom je Sony Xperia S.

Ďlaším výrobcom, ktorého telefóny sa budú môcť pýšiť certifikátom Sony PlayStation, je HTC. Na multimediálnej výstave E3 v Los Angeles spoločnosť Sony oznámila, že sa HTC pripojí k licenčnému programu PlayStation Certified. Je to prvýkrát, čo túto licenciu získajú zariadenia, ktoré nepatria pod korporáciu Sony. Okrem iného, Sony premenovalo PlayStation Suite na PlayStation Mobile, mobilnú hernú platformu, ktorú môžu využiť vývojári na tvorbu a testovanie hier.

PlayStation Mobile

Kedy sa zákazníci dočkajú prvých smartfónov HTC s licenciou od Sony, zatiaľ nie je známe. Rad HTC One, má byť podľa neoficiálnych informácií tiež certifikovaný na hranie hier PlayStation.

Zdroj: playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu