Windows Phone TIP: preložte text z nahrávky i z fotografie

Operačný systém Windows Phone ponúka na preklad z cudzieho jazyka výbornú aplikáciu priamo od spoločnosti Microsoft. Translator používa k prekladu službu Bing.

Softvéru na preklad nájdeme v Marketplace niekoľko (napr. LEO Dictionary, ReDict a iné), no táto aplikácia ponúka nielen klasický preklad pomocou hlasu či písaného textu, ale aj jeho odfotografovaním z časopisu, knihy alebo obrazovky počítača. Podporuje aj slovenčinu, i keď pomocou iba jednosmerne - z cudzieho jazyka do toho nášho.

Na preklad môžete využiť niekoľko možností:

zadaním textu na klávesnici: po napísaní slov alebo viet si môžete preložený text vypočuť, prípadne si nechať zobraziť alternatívny preklad

- odfotografovaním textu: stačí zamerať hľadáčik kamery a aplikácia preloží celý viditeľný text

- hlasom: aplikácia podporuje hovorené slovo v piatich jazykoch (britskú angličtinu, americkú angličtinu, španielčinu, nemčinu a taliančinu) a prekladá i celé vety. Nechýba ani preklad do slovenčiny.

Pri posledných dvoch spomínaných možnostiach je nutné aspoň dočasné pripojenie k internetu. Cez aplikáciu sa dajú do mobilu stiahnuť vybrané jazyky a frázy, takže text môžete prekladať, aj keď práve nemáte k dispozícii internetové pripojenie. V histórii nájdete, čo ste v minulosti prekladali.

Aplikáciu Translator veľkú 7 MB si bezplatne stiahnete do mobilných telefónov s operačným systémom Windows Phone 7.5 priamo z vašich smartfónov cez Marketplace alebo z jeho webového rozhrania.

Link na stiahnutie: www.windowsphone.com

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

stanly 24.05.2012 - 02:29

Používam, funguje dobre.

Celá diskusia 1 príspevok