Nokia 808 PureView na predobjednávku

V oficiálnom slovenskom internetovom obchode Nokie si môžete predobjednať horúcu novinku Nokia 808 PureView. Na svetovej výstave MWC v Barcelone pútala Nokia so 41 Mpix fotoaparátom zaslúženú pozornosť.

Nástupca fotomobilu Nokie N8 je špičkou vo svojej triede netrpezlivo očakávanou svojimi fanúšikmi. Nedisponuje štvorjadrovým procesorom, ktorý bol v tohtoročnej Barcelone takmer povinnosťou, no láka mimoriadne rýchlym fotoaparátom, ktorý prichádza so špeciálnym 41-megapixelovým snímačom, xenónovým bleskom s dosahom až 3,5 metra aj LED diódou.

Nokia 808 je prvý smartfón vybavený zobrazovacou technológiou PureView, ktorá ponúka vyhotovenie ostrých snímok aj pri zlých svetelných podmienkach. Používateľ bude mať na výber z niekoľkých veľkostí rozlíšenia, najväčšie má reálnych 38 megapixelov.

Pri odosielaní fotografií e-mailom, na sociálne siete alebo MMS správou dochádza k automatickej komprimácii. Zoom umožní bez straty kvality fotografie, čo je veľkou devízou tohto modelu.

Dotykový 4-palcový displej s technológiou ClearBlack a rozlíšením 360 x 640 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass. Nechýba plná dátová výbava, ani FM vysielač či USB OTG.

Nokia 808 PureView je dostupná na predobjednávku v troch farebných verziách: bielej, červenej a čiernej za cenu 549,99 €. Ako býva pri značke Nokia zvykom, cena pri oficiálnom uvedení na trh ešte môže mierne klesnúť. Predpokladaný príchod na trh je druhý štvrťrok 2012.

Zdroj: nokia.finesa.sk

Diskusia k článku:

Denis 04.04.2012 - 20:18

Neskutočne predražené. A ešte k tomu vyzerá ako hračkársky mobil. Nokii želám úspešný predaj.

Marianxxx04.04.2012 - 20:52 Trvalý odkaz

Predaj bude mat velmi dobry, tak ako aj Lumia 800, N9 atd, vykonny stroj, za tie peniaze kludne, iphone 4s stoji daleko viac a lepsi ma akurat display.Je vidiet ze Nokia zacala makat

DJ Pepe04.04.2012 - 23:03 Trvalý odkaz

Ja by som si priplatil radsej iP s paradnym displejom. Premna je VGA rozlisenie na 4 palcovom displeji OBROVSKY krok spet.

Bloodeye05.04.2012 - 10:37 Trvalý odkaz

Nehovorim, ze VGA rozlisenie je pre 4-palcovy displej optimalne, no na druhej strane-naco je vam hd rozlisenie na mobiloch??? Ja mam projektor s nHD rozlisenim a nevidim vyznam to pchat na maly diplej-len to zbytocne zerie bateriu. Vo VGA rozliseni standardne pozerate divx filmy na PC... Takze jedine co sa bude tomuto mobilu vycitat je slabe rozlisenie,ale to si strcte niekam :)

Jedine co ma na tomto mobile sklamalo je dizajn ale snad pridaju este nejake farby... A ani micro sim teda nemuseli davat

DJ Pepe05.04.2012 - 16:01 Trvalý odkaz

MNE osobne to velmi vadi.. Naco mi je? Lebo si skus polozit nacitanu stranku ci video vedla displeja s vysokou a nizkou hustotou pixelov.. Hlavne ked mas perfektny fotak, chces si kuknut fotku a bac..

Celá diskusia 8 príspevkov