Nokia 7373

Recenzia high-mid-endu Štýlový mobil s rotačnou konštrukciou a 2 Mpix fotoaparátom.

Základná charakteristika:

konštrukcia: rotačná

OS: vlastný,

frekvencie: 900/1800/1900 MHz,

rozmery: 88 x 43 x 23 mm

dĺžka otvoreného fónu: 146 mm,

hmotnosť: 104 gramov (zistená: 107 gramov),

displej: aktívny, 240 x 320 b., 262 144 farieb, 30 x 40 mm, aktívny pohotovostný režim,

fotoaparát: 2 Mpix (1 600 x 1 200 b.), zoom, záznam videa (176 x 144 b.),

pamäť: 32 MB + 128 MB microSD, 500 kontaktov,

správy: SMS, MMS (do 300 kB), CB, e-mail, instant messaging, Push to talk,

prenos dát: GPRS 4+2, EDGE 4+2, Bluetooth 2.0, Pop-Port,

zábava: Java 2.0, WAP 2.0, FM rádio (VisualRadio), 2 reproduktory (3D efekt), 64-hlasé MIDI,

MP3/AAC/M4A/eAAC+/AAC+ prehrávač, 3GPP/MPEG4 prehrávač,

batéria: BL-5B, 760 mAh,

výdrž: do 2,5 h hovoru/250 h pohotovosti,

SAR: 0,73 W/kg (norma 2 W/kg).

Čo mu chýba:

EMS, blesk, autofocus, makro, IrDA, UMTS, HSDPA,

Obsah balenia:

mobil, batéria BL-5B, nabíjačka AC-3, 128 MB microSD, stereo handsfree HS-31, ozdoby a doplnky podľa farebnej verzie, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Recenzia: Nokia 7370

Vylepšenia Nokie 7373 oproti Nokii 7370:

- nové farby,

- Push to talk,

- 2 Mpix fotoaparát oproti 1,3 Mpix,

- slot pre microSD karty,

- interná pamäť 32 MB oproti 10 MB,

- Nokia Xpress Audio Messaging,

- podpora formátov MP3/AAC/M4A/eAAC+/AAC+ namiesto MP3/AAC/M4A,

- nový headset v balení (HS-31 oproti HS-3),

- podpora Flash animácií,

- hra Sudoku,

- iná hodnota SAR,

- batéria BL-5B oproti BL-4B.

Vynovená Nokia 7373 je veľmi sympatický telefón pre mňa už známej konštrukcie. Vo väčšej ruke je to drobný telefónik s jednoduchým otváraním, v menšej ženskej ruke sedí ako uliaty, ale s otváraním jednou rukou sú problémy. Spracovanie je výborné, materiály efektné, v tomto smere nemám čo kritizovať. Vlastne, oproti Nokii 7370 sa zmenil možno len vzor a farebné kombinácie a tak kritiky hodné veci nájdete v spomínanej staršej recenzii. Pamäťové karty sú žiaľ inštalované pod batériu, to ma nemilo prekvapilo.

Klávesnica ostala tak isto kvalitná ako v modeli 7370. V zavretom stave nepotrebujete nič blokovať, bočné tlačidlá sú prakticky nevedome nestlačiteľné, a to je dobre. Takto mám napríklad stále odblokované tlačidlo fotoaparátu, ktorý bez problémov spustím aj v zavretom stave. Po stlačení zeleného tlačidla vidíte všetky posledné hovory, nie len volané! Už chýba len pamäť trvania jednotlivých telefonátov.

Aktívny pohotovostný režim ostal zachovaný a ja si ho nemôžem vynáchváliť. jeho prepojenie s MP3 prehrávačom, FM rádiom či kalendárom je naozaj praktické. Štyri rôzne zobrazenia hlavnej ponuky s mojou obľúbenou verziou "Záložky" ostali zachované. Vyzdvihnúť musím aj výbornú viditeľnosť údajov na slnku. Stále chýba nastavenie doby podsvietenia a jasu displeja.

Fotoaparát je priemernej kvality, 2 Mpix sú jednoducho v móde a na kvalite až tak nezáleží. Záznam videí tiež nie je práve ukážkový. Prezeranie fotiek a videí spĺňa moje požiadavky, rovnaké ako v 7370-ke.

UKÁŽKA VIDEA (264 kB, 3GPP).

3GP prehrávače: QuickTime (univerzálny prehrávač, 35 MB), Nokia Multimedia Converter 2.0 (prehrávač a konvertor, 20 MB).

Dodávané stereo handsfree je výborne konštrukčne riešené, ale nízka maximálna hlasitosť Nokie 7373 pri počúvaní hudby pomocou nich. Skrátka, dodávané slúchadlá patria kvalitatívne medzi priemer a keď si dáte do uší nejaký Sony Ericsson, pochopíte rozdiel. Aj citlivosť FM prijímača je pomerne slabá. Škoda.

Podpora flash animácií SWF prináša hneď prvé ovocie - hru Sudoku v tomto formáte.

V telefónnom zozname je prítomná aj možnosť "meno a číslo", až tri mená s telefónnym číslom pod sebou, to však zvláda aj predchodkyňa.

Práca so správami ostala zachovaná, podobne ako aj mnohé ďalšie funkcie.

Perfektný kalendár s denným náhľadom implementovaným v mesačnom zobrazení je stále nadštandardom v tejto kategórii.

Charakteristika Bluetooth:

špecifikácia: 2.0 + EDR

PRD verzia: 1.0

profily: DUN-GW - FT-Server - HandsFree-AG (1.0) - Headset-AG - OBEX - OPP-Client - OPP-Server - SIM Access-Server

Drobná 128 MB pamäťová karta microSD je uložená pod batériou, preto pri jej výbere telefón vypnete. Podľa mňa absolútne nevhodné riešenie.

Výhody:

- inteligentná štýlovka,

- pekný displej s aktívnym režimom,

- ovládanie.

Nevýhody:

- pamäťové karty pod batériou,

- len 500 kontaktov,

- slabší fotoaparát.

Orientačná cena: 10 990 Sk (Agora plus)

Záver

Mám slabosť pre štýlové telefóny, ktoré ponúkajú aj bohatú funkčnú výbavu. Je to ako pekné múdre dievča...uznajte, takých veľa niet. S Nokiou 7373 som pri potulkách Bratislavou počúval rádio, pohodlne telefonoval, dobre sa s ňou píšu správy a jednoducho organizuje čas. Vyčítam jej slabý e-mailový prehliadač (Java) a pamäť len na 500 kontaktov. Ale najviac mi chýbal lepší záznam videí. Ak si na tieto funkcie nepotrpíte, je pre vás 7373 určite dobrou voľbou.

Dôležité odkazy:

- produktová stránka Nokie 7373

- podpora Nokií

- kontakt na výrobcu (Nokia SK)

- distribútor (Nokia)

- služby zákazníkom (Nokia)

- nastavenie SMS-kou (Nokia)

- nastavenie SMS-kou (T-Mobile)

- nastavenie SMS-kou (Orange) (treba sa registrovať)

Nastavenia služieb ručne:

Orange MMS a WAP

T-Mobile MMS a WAP

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 27.11.2006 - 21:14

Bodka: kedze som mala aj ja moznost s tymto peknym kuskom sa pred svojim okolim pochvalit a vyskusat ho, tu je zopar mojich postrehov: -dizajn je pre zenu velmi pritazlivy, potvrdila to aj vascina zenskeho okolia ;)a hneda farba na tomto modeli je nadherna -svoje caro ma aj textilny stitok naboku, aj ked niekomu pripomina skor spodne pradlo -velmi efektna je aj koza v zadnej casti, vdaka ktorej sa telefon nesmyka -L´amoure vymenil kvietky za kruzky, super napad!vyzera to dobre -ma velmi pekne temy a setrice -ma podla mna ale nedostatocny vyber zvoneni, okrem jedineho ziadne zaujimave, ale na druhej strane ponuka pekny vyber tonov na sms -vyborna klavesnica -trochu problem na zaciatku s otvaranim telefonu, treba si zvyknut a nie silou tlacit do nespravnej strany /upozornenie: zena s dlhymi nechtami by mala velky problem otvorit narychlo telefon jednou rukou bez toho, aby si necht nezlomila :)/ -zatvaranie telefonu som jednou rukou nezvladla ;)je to ozaj narocne, telefon si pri tom tancuje v ruke, ako chce -ale zase pri drzani velkostou akurat sedi v ruke, aj do kabelky -fotoaparat- kvalita snimok mne vyhovuje, ak sa foti za normalnych okolnosti vonku; fotky s efektami sa mi az tak nepacia; mne osobne sa dobre foti, ked je telefon otvoreny, pretoze ak je zavrety, spust naboku ide tazsie stlacit, mne sa dokonca takymto sposobom ani nepodarilo odfotit; objektiv je zle umiestneny, vzdy som ho zakryla prstom, nech som telefon drzala akokolvek -dva predne reproduktory su nenapadne skryte, ale zvuk z nich ide perfektne tak, asi tolko, ja by som bola s tymto fonom spokojna, vyhovoval by mi v dizajne, funkciach - radio, pekne fotky, exkluzivitou ;), dostatocnou pamatou aj kvalitou hovorov i celeho spracovania :) ...tak Jezisko, hor sa na nakupy :D Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041113 Firefox/1.0

anonymous28.11.2006 - 00:24 Trvalý odkaz

7wcsnurka: ecka,zvonenia si stiahnes a s tou nechtatou manipulaciou asi riesenia nieto...zahodit ten puke crep..uvodzovky :D ...btw zajimavy zensky pohlad,mohla by si aj castejsie ;)Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.2.2960/1378; cs; U; ssr)

anonymous28.11.2006 - 00:25 Trvalý odkaz

LoL: [citat]Bodka: kedze som mala aj ja moznost s tymto peknym kuskom sa pred svojim okolim pochvalit a vyskusat ho, tu je zopar mojich postrehov:
-dizajn je pre zenu velmi pritazlivy, potvrdila to aj vascina zenskeho okolia ;)a hneda farba na tomto modeli je nadherna
-svoje caro ma aj textilny stitok naboku, aj ked niekomu pripomina skor spodne pradlo
-velmi efektna je aj koza v zadnej casti, vdaka ktorej sa telefon nesmyka
-L´amoure vymenil kvietky za kruzky, super napad!vyzera to dobre
-ma velmi pekne temy a setrice
-ma podla mna ale nedostatocny vyber zvoneni, okrem jedineho ziadne zaujimave, ale na druhej strane ponuka pekny vyber tonov na sms
-vyborna klavesnica
-trochu problem na zaciatku s otvaranim telefonu, treba si zvyknut a nie silou tlacit do nespravnej strany /upozornenie: zena s dlhymi nechtami by mala velky problem otvorit narychlo telefon jednou rukou bez toho, aby si necht nezlomila :)/
-zatvaranie telefonu som jednou rukou nezvladla ;)je to ozaj narocne, telefon si pri tom tancuje v ruke, ako chce
-ale zase pri drzani velkostou akurat sedi v ruke, aj do kabelky
-fotoaparat- kvalita snimok mne vyhovuje, ak sa foti za normalnych okolnosti vonku; fotky s efektami sa mi az tak nepacia; mne osobne sa dobre foti, ked je telefon otvoreny, pretoze ak je zavrety, spust naboku ide tazsie stlacit, mne sa dokonca takymto sposobom ani nepodarilo odfotit; objektiv je zle umiestneny, vzdy som ho zakryla prstom, nech som telefon drzala akokolvek
-dva predne reproduktory su nenapadne skryte, ale zvuk z nich ide perfektne

tak, asi tolko, ja by som bola s tymto fonom spokojna, vyhovoval by mi v dizajne, funkciach - radio, pekne fotky, exkluzivitou ;), dostatocnou pamatou aj kvalitou hovorov i celeho spracovania :)
...tak Jezisko, hor sa na nakupy :D [/citat]

strasne pekne pises Bodka...rad by som ta spoznal..kolko mas rokov ? :-) Opera/9.02 (Windows NT 5.1; U; cs)

anonymous28.11.2006 - 00:55 Trvalý odkaz

Samo: Lol pohov :D snazis sa marne Risko si priatelku nepustiSonyEricssonK800i/R1ED Browser/NetFront/3.3 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

anonymous28.11.2006 - 01:00 Trvalý odkaz

riso: [citat]7wcsnurka: btw zajimavy zensky pohlad,mohla by si aj castejsie ;)[/citat]

Aj ja hovorim. treba jej to dat takto verejne najavo, ak bude zaujem, urcite rada napise aj dalsie pohlady na dalsie telefony. ;)

LoL...jednoducho lol :D

Ja len dufam, ze Bodka nepise "strasne pekne", ale "velmi pekne". ;)Opera/9.00 (Windows NT 5.1; U; en)

Celá diskusia 16 príspevkov