Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov v apríli

Aprílový rebríček jednoznačne ovládli Huawei a Samsung. Nasledujúce týždne a mesiace ukážu, či zákazníci zareagujú na neistú situáciu čínskeho výrobcu a začnú uprednostňovať inú značku.

V apríli nikto netušil, aká búrlivá bude situácia koncom mája, a tak stále sa veľmi dobre predávali najmä cenovo dostupné smartfóny Huawei a Honor. V druhej polovici desiatky najpredávanejších telefónov nájdeme aj aktuálne top modely Huawei P30 a P30 Pro.

Jednotkou sa stal elegantný Huawei P smart (2019), ktorý zosadil minulomesačného víťaza Samsung Galaxy J6+. Ten sa musel uspokojiť s druhou priečkou. Novinkou rebríčka je Samsung Galaxy A50, ktorý do strednej triedy priniesol čítačku odtlačkov integrovanú v displeji a stal sa tretím najžiadanejším smartfónom. K dobrému umiestneniu mu zrejme pomohlo aj zaradenie medzi akciové telefóny Magenta 1. Prvýkrát sa stretávame aj s lacným Honorom 8A, ktorý skončil štvrtý. Stále sa darí minuloročnému Samsungu Galaxy A7, ktorý láka na trojicu objektívov vzadu.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál ÁNO M s mesačným poplatkom 20 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v apríli 2019:

1. Huawei P Smart (2019) (úvodná platba 19 € + 3 € mesačný poplatok)

2. Samsung Galaxy J6+ (úvodná platba 19 € + 3 € mesačný poplatok)

3. Samsung Galaxy A50 (úvodná platba 89 € + 9 € mesačný poplatok)

4. Honor 8A (úvodná platba 9 € + 2 € mesačný poplatok)

5. Samsung Galaxy A7 (2018) (úvodná platba 89 € + 8 € mesačný poplatok)

ikona

Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v marciVíťaz sa síce nezmenil, Samsung Galaxy J6+ obhájil prvenstvo s veľkým odstupom, no zaradenie do ponuky Magenta 1 pomohlo k výbornému umiestneniu inému smartfónu.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov Telekomu zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej aprílovej sa ešte nachádza tlačidlový Alcatel 2008 a potom samé Huaweie: Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20 Lite, Huawei P20 Lite a Huawei P30.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu