Bluetooth slúchadlá Galaxy Buds dostanete dodnes ku Galaxy S10 / S10+ zadarmo

Dnes máte poslednú možnosť získať k predobjednávke Galaxy S10 alebo Galaxy S10+ zadarmo nové bezdrôtové slúchadlá. (živé fotografie).

Spolu s trojicou noviniek série Galaxy S10 uviedol Samsung ďalšiu generáciu Bluetooth slúchadiel. Galaxy Buds patria do kategórie označovanej ako True Wireless, pretože nie sú spojené žiadnym káblom. Ide o dve samostatné Bluetooth slúchadlá do kancelárie, električky aj na beh.

Môžeme ich považovať za nástupcu Gear Icon X, len sú lacnejšie, ľahšie a podporujú bezdrôtové nabíjanie. Recenziu slúchadiel Samsung Gear IconX (2018) si môžete prečítať v tomto článku .

Základné parametre

Rozmery 18 x 23 x 19 mm, hmotnosť jedného slúchadla 6 g, nabíjacie puzdro: 70 x 39 x 27 mm, 40 g, OS RTOS, Bluetooth 5.0, A2DP, AVRCP, HFP, AAC, SBC, akcelerometer, proximity senzor, dotykový senzor, batéria v súchadlách 58 mAh, v puzdre 252 mAh, ovládanie gestami.

Jednoduchý spôsob pripojenia konkurenčných AirPods od Applu k Phonu použil v novinke aj Samsung. Stačí otvoriť puzdro a na blízkom smartfóne s logom Samsung a nainštalovanou aplikáciou SmartThings (v nových modeloch od výroby) sa objaví otázka, či chcete pripojiť nové slúchadlá. Pripojenie k ďalšiemu mobilu uskutočníte tak, že podržíte prsty na oboch slúchadlách vo vašich ušiach počas 3 sekúnd.

Galaxy Buds sú kalibrované odborníkmi z AKG. Vďaka kompaktným rozmerom sa zmestia do každého vrecka. Poslúžia nielen na prehrávanie hudby zo spárovaného smartfónu, ale aj na hovory.

Adaptívny duálny mikrofón v Galaxy Buds dokáže rozpoznať okolité podmienky a prepínať medzi vnútorným a vonkajším mikrofónom podržaním prsta na slúchadle. To zabezpečí bezproblémovú konverzáciu s okolím aj bez ich vyberania z uší.

Podľa výrobcu by mali na jedno nabitie ponúknuť až šesť hodín prehrávania hudby. Ďalšiu energiu získajú vložením do nabíjacieho puzdra, ktoré podporuje bezdrôtové zdieľanie energie z kompatibilného zariadenia Galaxy. Pokiaľ uprednostňujete klasické káblové nabíjanie, nájdete na tele puzdra USB-C konektor.

Vďaka ergonomickému dizajnu by mali pevne držiať v ušiach a nevypadnúť ani pri náročnej fyzickej aktivite. V balení nájdete viacero gumených nástavcov. Stabilita konkurenčných AirPods nebola podľa našich skúseností vždy príkladná, rýchlejší pohyb hlavou občas spôsobil nečakané vykĺznutie z ucha. Galaxy Buds držia v uchu pevnejšie a výraznejšie tiež eliminujú okolité ruchy. Na ulici to nemusí byť vždy výhodou.

Na ovládanie hudby môžete použiť dotykové gestá. Jedno kliknutie pozastaví / spustí prehrávanú skladbu, dvojitým poklepaním preskočíte na ďalšiu skladbu, trojité spustí predchádzajúcu stopu. V nastaveniach mobilnej aplikácie si môžete určiť, aká akcia nastane pri podržaní. Na výber máte ovládanie hlasitosti, zapnutie priestorového zvuku alebo zaznamenanie hlasovej poznámky.

Prichádzajúci hovor prijmete alebo ukončíte dvojklikom, podržaním hovor odmietnete. Slúchadlá fungujú v stereo aj mono režime, teda môžete mať v uchu vložené len jedno slúchadlo.

Predaj Galaxy Buds odštartuje 29. marca 2019 a dostupné budú v čiernej, bielej a žltej farbe za 149 eur. Pri predobjednávke Galaxy S10 alebo S10+ ich do 7. marca dostanete zadarmo ako darček.

O nové Samsungy je medzi zákazníkmi vysoký záujem, výrobca sa pochválil, že dvojnásobne vyšší než o minuloročné top modely série Galaxy S9. Možno tomu napomohol aj hodnotný darček.

Galaxy Buds ale nedostanete hneď spolu s novým telefónom, musíte sa do 7. 4. zaregistrovať a o bonus požiadať. Postup, ako získať nové slúchadlá bezplatne, nájdete na webe samsung.com/sk/predobjednavky.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu