Prvý smartfón s otvorom v displeji bude mať nakoniec Samsung

Dvaja veľkí rivali sa pretakajú v uvedení prvého smartfónu na svete, ktorý bude mať fotoaparát priamo v displeji. Najskôr to vyzeralo, že to bude Huawei, no preteky zrejme vyhrá Samsung.

Trend natiahnutých displejov na maximum priniesol problém s umiestnením prednej kamery. Vyriešili to výrezy rôznych veľkostí a tvarov, vysúvacie mechanizmy a teraz zrejme nastáva éra otvorov v displeji.

Odštartuje ju Samsung a Huawei. Narozdiel od čínskeho výrobcu sa kórejská spoločnosť výrezom v displeji doteraz úspešne bránila. Pripravovaná novinka Samsung Galaxy A8s dostane Infinity-O displej s vykrojením pre selfie kameru. Premiéru bude mať 10. decembra.

Nevieme, či sa Samsung poponáhľal s uvedením svojho modelu, pretože zistil, že Huawei už zverejnil upútavku na novinku Nova 4. Tá bude predstavená 17. decembra. Je len isté, že Galaxy A8s s otvorom v displeji, príde o týždeň skôr. Pokiaľ náhodou Huawei neposunie event na skorší termín.

O hardvérovej výbave Samsungu Galaxy A8s sa špekuluje už dlhší čas, očakáva sa 6,3-palcový displej s rozlíšením 1080 x 2340 bodov, Snapdragon 710, 6 GB operačná pamäť RAM, 24 Mpix predná kamera a trojitý zadný fotoaparát.

Zdroj: weibo.com/samsungmobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu