Xiaomi Mi Band 3: väčší displej, vyššia vodeodolnosť

Spolu s novými smartfónmi uviedlo Xiaomi na svojom nedávnom evente ďalšiu generáciu inteligentného fitnes náramka. Prináša mierne zmenený dizajn, plnohodnotnú vodeolnosť a stále nízku cenovku.

Xiaomi Mi Band 3 má veľmi úspešného predchodcu, ktorý sa predáva aj na Slovensku a s cenovkou okolo 25 eur patrí medzi to najlepšie, čo si môžete v oblasti športových náramkov kúpiť. V podrobnej recenzii kolegu Tomáša sa dočítate jeho skúsenosti. Viac chválil než kritizoval.

Základné parametre:

Rozmery 18 x 47 x 12 mm, hmotnosť 20 gramov, nastaviteľná dĺžka remienka 155 - 216 mm, 110 mAh batéria, výdrž 20 dní, vodeodolnosť 5ATM, 0,78'' displej, rozlíšenie 128 x 80 b., snímač tepu srdca, krokomer, vibrácie, notifikácie, Bluetooth 4.2, kompatiblný s Androidom 5.0 a vyšším a iOS od verzie 9.0.

Obsah balenia:

Obsah balenia:

Xiaomi Mi Band 3 (odnímateľné telo), plastový remienok, USB kábel s kolískou, dokumenty.

Novinka dostala väčší 0,78 '' (vs. 0,42'' Mi Band 2) a viac zaoblený displej, hardvérové ovládacie tlačidlo nahradilo dotykové a náramok môžete zobrať aj do bazéna. Disponuje certifikáciou 5ATM. Čo táto hodnota znamená, sa dozviete v článku Ako je to s vodeodolnosťou smartfónov a inej techniky?.

Mi Band 3 je ľahký, má iba 20 gramov, takže ho bez problémov môžete nosiť celý deň a nebude vám prekážať ani v noci. Vtedy ho využijete na monitorovanie spánku. Cez deň vám bude hlásiť doručené notifikácie zo spárovaného smartfónu, merať prejdené kroky, vzdialenosť, spálené kalórie aj srdcový tep. Upozorní vás na prichádzajúci hovor, ktorý môžete jedným stlačením tlačidla odmietnuť, prezradí aké má byť počasie a aké udalosti máte zaznačené v kalendári.

Škoda, že mu stále chýba GPS, čo by ste mohli oceniť počas rôzných aktivít vonku: behu, cyklistike, túre a podobne. Pri nízkej fyzickej aktivite vám náramok pripomenie, aby ste sa viac hýbali a pri nastavení denných cieľov vás bude motivovať k ich splneniu. Batéria s kapacitou 110 mAh by mala pri bežnej záťaži ponúknuť približne trojtýždňovú výdrž na jedno nabitie, takže podobnú ako predchodca.

Xiaomi Mi Band 3 je na domácom čínskom trhu dostupný zatiaľ v čiernej farbe za 169 CNY, čo je v prepočte na našu menu približne 23 eur. Neskôr príde červený a modrý variant. Kompatibilný je s operačným systémom Android a iOS.

Zdroj: mi.com

Diskusia k článku:

Martin Vysokai 05.06.2018 - 13:17

Vlastním Mi Band 2 a Mi Band 3 má málo inovácii oproti predchádzajúcej verzii. Väčší displej je fajn, ale zase zbytočný, keďže si na ňom používateľ zobrazí rovnaké množstvo informácii. Prijal by som skôr ovládanie hudby - to by bola inovácia (prepínať sa mohla kludne gestami - potrasením ruky, rýchlym otočením zápästia a pod.)

Michal05.06.2018 - 21:59 Trvalý odkaz

Ešte pridám, že sú dve verzie, jedna s nfc a jedna bez.

Scotty17.06.2018 - 13:40 Trvalý odkaz

Aké plusy mám z nfc v hodinkách ? možno blbá otázka ale bude sa dať spárovať s uloženou platobnou kartou v mobile a využívať google pay iba priložením hodiniek o terminal ?

Michal17.06.2018 - 18:18 Trvalý odkaz

Dočítal som sa ze to bude fungovať zatiaľ len pre Čínu ako nejaká karta na MHD. Takže pre nás nič zatiaľ

Celá diskusia 4 príspevky