Sony zverejnilo zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 8.0

Po uvedení najnovšej verzie operačného systému Android 8.0 Oreo asi každého majiteľa smartfónu zaujíma, či aktualizíciu dostane aj ten jeho model. Sony už zverejnilo zoznam.

Zatmenie Slnka Mesiacom si Google vybral ako deň na uvedenie novej verzie Androidu. Platforma Oreo má byť múdrejšia, rýchlejšia a silnejšia než kedykoľvek predtým. Medzi prvé zariadenia s novým Androidom 8.0 patria už tradične vybrané zariadenia radu Nexus a Pixel.

Nezaháľajú ani ostatní výrobcovia a niektorí už aj ohlásili svoje plány. Do konca tohto roka majú podľa Googlu spustiť inováciu smartfónov na Android 8.0 Oreo aj firmy Essential, Nokia, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp a Sony.

Sony na veľtrhu IFA 2017 predstavilo dve novinky Xperiu XZ1 a Xperiu XZ1 Compact, ktoré na trh prídu s už nainštalovaným Oreom. Ktoré ďalšie zariadenia sa dočkajú Androidu 8.0? Sú to Xperia X, Xperia X Performance, Xperia XZ, Xperia X Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia Touch a Xperia XA1 Plus.

Bližší dátum jednotlivých aktualizácií zatiaľ nepoznáme, výrobca ich postupne zverejní na svojom blogu. Viac informácií o novinkách v Androide 8.0 sme vám priniesli v článku Android O: limity na pozadí, obraz v obraze i dynamické ikony.

Zdroj: blogs.sonymobile.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu