Google kameru s HDR+ môžete nainštalovať na viaceré smartfóny

Fotoaparát v Google Pixel odvádza pri spracovaní fotografií vynikajúcu prácu. Značný podiel na kvalite snímok nesie funkcia HDR+, ktorá teraz môže byť integrovaná aj do ďalších telefónov. Musia však spĺňať dve podmienky.

Jednou z najväčších predností vlajkových lodí Pixel od Google bol fotoaparát, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo aktuálne telefóny na trhu môžu ponúknuť. Veľký podiel na jeho kvalite nesie softvér, ktorý využíva technológiu HDR+. Slúži na spracovanie obrazu a funguje tak, že pri jej aplikovaní fotoaparát vyhotoví viacero snímok, ktoré potom spojí do jednej fotografie. Výsledkom sú oveľa detailnejšie a krajšie fotky, ktoré Pixelom mohli závidieť viaceré vlajkové lode. Až doteraz.

Vývojár B-S-G vydal modifikáciu Google kamery s funkciou HDR+, ktorú si teraz môžete vyskúšať aj mimo Pixelu. Podmienkou je čipset Snapdragon 820, 821 alebo 835. Výsledky v praxi vyskúšali XDA Developers na telefónoch LG G6, OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 a Samsungu Galaxy S8. Softvér podľa nich poskytol pri spracovaní obrazu určité vylepšenia a pomohol fotoaparátom testovaných telefónov dosiahnuť ešte lepšie výsledky.

Samotné tvrdenia sprevádzajú porovnávacie fotky. Prvý záber zachytáva snímku vytvorenú pomocou štandardného softvéru v telefóne One Plus 3. Na druhom môžete vidieť, ako modifikovaná aplikácia Google kamera s HDR+ pomáha, aby bolo snímky jasnejšie a detailnejšie. Výsledky oceníte najmä v zhoršených svetelných podmienkach.

Nielen kvalitný snímač, ale práve aj šikovný softvér sa podpisuje na kvalite fotoaparátov v telefónoch. Na tému kvality fotografií iPhonu 7 a vlajkových lodí s Androidom sa nedávno vyjadril bývalý viceprezident Googlu. Ten tvrdí, že androidy zaostávajú za Apple niekoľko rokov, pretože inovácie fotoaparátov nie sú dostatočne implementované do príslušného softvéru.

Ak si chcete vyskúšať HDR+ aj na vašom smartfóne, modifikovanú verziu aplikácie Google kamera nájdete tu. Na jej chod je nutný Android 7.0, vrátane už zmienených čipsetov Snapdragon 820, 821 alebo 835. Veľkosť inštalačného balíčka je 36,4 MB. Pokiaľ HDR+ vyskúšate, budeme radi, ak sa s ostatnými podelíte o skúsenosti v diskusii.

Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

Knoxville 15.08.2017 - 14:08

Skusal to niekto aj na inych fonoch? Mam OnePlus 3 a v zhorsenych podmienkach su tie fotky jasnejsie a viac prekreslene. A v dobrych svetelnych podmienkach su ostrejsie a maju viac detailov. Tolko moja kratka skusenost..

Radkoslavnik15.08.2017 - 15:59 Trvalý odkaz

Na Xiaomi Mi6 mi aplikacia pada...

Scotty15.08.2017 - 18:11 Trvalý odkaz

Knoxville ako hodnotíš celkovo kameru v Oneplus 3, hladám náhradu za iPhone 6 a bojím sa že si pohorším a preto rozmýšlam či radšej nesiahnuť po Samsungu s7.

Knoxville15.08.2017 - 18:29 Trvalý odkaz

Scotty na toto by ti asi lepsie vedel Odpovedat Wayne,kedze pouzival oba fony.Kludne mu napis SS.Samsung foti bez debety o triedu lepsie.Mensia clona,vacsie pixely.Ale pre mna su fotky zo Samsungu az moc preostrene a presaturovane.Hlavna vyhoda OnePlus 3 nie je urcite fotak.Ale ja som spokojny.Hlavnu vyhodu vidim v optickej stabilizacii a nahravaniu FullHD videi pri 60 fps. To je slusne.Nie som este stale zastanca dualnych fotakov v mobiloch.Riesenie jednoho mierne vystupujuceho na OnePlus 3 kde to dorovnas puzdrom a nikde sa nedrzi prach si pochvalujem...

tiboro200715.08.2017 - 20:28 Trvalý odkaz

Na 1+ 5 mi nejde slow motion. V kuse ma vyhodi z app ked chcem zapnúť.

Celá diskusia 10 príspevkov