Dilema: Huawei P9 vs. Lenovo P2

Cena vlaňajšej vlajkovej lode Huaweiu už poriadne klesla. Zaujať teda môže každého záujemcu o mobil s kvalitným fotoaparátom. Lenovo zas vsadilo na poriadnu výdrž.

Seriál Dilema na Fony.sk tvoríme na základe e-mailov od našich čitateľov. Ak si neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Jána zaujali trochu rozdielne zariadenia: "Dobrý deň. Chcel by som sa chcel poradiť, ktorý mobil je lepší a výkonnejší. Pomohli by ste mi? Rozmýšľam nad Huawei P9 alebo Lenovo P2."

Huawei P9 mal vlani len tie najvyššie ambície a skúšal atakovať ostatné najvybavenejšie vlajkové lode konkurencie. Cielil na Apple iPhone či Samsung Galaxy S6, aj keď jeho výbava bola za týmto duom stále o krôčik pozadu.

Ponúkne 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením, tenučké telo a čítačku podporujúcu návykové gestá na chrbte. Na našom trhu ho vo voľnom predaji zoženiete aj ako dual SIM, zväčša v kombinácii 32-gigabajtového vnútorného úložiska a 3 GB operačnej pamäte. Jeho cena štartuje na hodnote 326 eur.

Najväčším lákadlom je rýchla grafická nadstavba EMUI a 12-megapixelové snímky z duálneho fotoaparátu. Jeden snímač zachytáva čierno-biele spektrum, druhý farebné a špeciálny softvér ich spája. Výsledkom majú byť ostrejšie fotografie a oveľa krajšie nočné scenérie. Na vývoji sa podieľala aj legendárna Leica.

Vôbec nevadí, že procesor Kirin 955 z vlastnej stajne zvláda iba nahrávanie Full HD videí pri 60 fps. Fotoaparát je výborný a jeho prostredie dobre premyslené. Pozrite sa na naše ukážkové fotografie v teste.

Jedinou nevýhodou môže byť kratšia výdrž. S P9-tkou máme v redakcii dostatok dlhodobých skúseností a od 3000 mAh batérie s rýchlym nabíjaním cez USB-C sme čakali viac.

Recenzia: Huawei P9 - inovátor z ďalekého východu

Proti nemu v našom výbere stojí Lenovo P2. Jeho Full HD obrazovka je o niečo väčšia, až 5,5-palcová. Za výhodu považujeme aj čítačku odtlačkov integrovanú v tlačidle priamo pod ňou, na prednej strane.

V tomto prípade je hlavným lákadlom obrovská 5100 mAh batéria. Budete však chcieť každý deň ťahať väčší a ťažší mobil s hmotnosťou 180 gramov? Aj za cenu 48-hodinovej výdrže?

Klasický fotoaparát s 13 Mpix rozlíšením na papieri vyzerá zaujímavo, zvládne totiž aj nahrávanie 4K videí. V praxi síce nesklame, no kvalitou, najmä v horších svetelných podmienkach, na Huawei určite nestačí.

Bonusom môže byť jednoduchý plastový ochranný kryt v balení alebo väčšia 4 GB operačná pamäť. Grafické prostredie Lenova nám však sedí menej. Cena P2-ky sa v serióznych e-shopoch pohybuje na hranici 320 eur, čo je prakticky rovnaká hladina ako u konkurenta.

Recenzia: Lenovo P2 - silák s jedinečnou výdržou

Takto fotí Lenovo P2 + videá z mobilu

Z tohto duelu by sme si teda vybrali Huawei P9 s lepším fotoaparátom, skladnejším telom a podľa nás aj rýchlejšími reakciami. Lenovo P2 bude stávkou na istotu pre tých, ktorí viac než ostrejšie fotografie preferujú poriadnu batériu.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Jamie 13.08.2017 - 12:13

Huawei jednozačne

Brano13.08.2017 - 12:31 Trvalý odkaz

lenovo P2 sa da kupit v O2 za plnu cenu 290 eur - vcelku fajn volba, to uz sa da porovnavat potom napriklad s takou moto G5+

juryno13.08.2017 - 13:55 Trvalý odkaz

P9 urcite. Lenovo deklaruje vysoky obsah baterie ale v realite taka vydrz nie je akoby clovek ocakaval od velkosti baterie. Navyse lenovo kvalitou je slabsie ako huawei. Pre mna jednoznacne P9

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease13.08.2017 - 19:07 Trvalý odkaz

Zaujímavé, že GSMArena namerala Lenovo P2 historicky najvyšší 149h endurance rating.
BTW P9 75 h.

Knoxville13.08.2017 - 21:06 Trvalý odkaz

Mas nejake realne skusenosti s modelom P2 a jeho vydrzou baterie ked tvrdis ze nevydri tolko kolko clovek ocakava? A kolko clovek od 5000 mAh baterie ocakava? To je dost subjektivne nemyslis? Urcite vydrzi viac ako nejaky Hulahej... Ten endurance ranking na gsmarene pekne ukazuje ze je Lenovo vo vydrzi bezkonkurencne.Takze pokial sa clovek zameriava na vydrz je P2 drahsia,ale super volba...

Celá diskusia 18 príspevkov