Android 7.0 Nougat pre Sony Xperia na videu

Sony zverejnilo na svojom YouTube kanály video s novými funkciami, ktoré prinesie pripravovaná aktualizácia na operačný systém Android 7.0 Nougat.

Nová platforma Android 7.0 Nougat má byť rýchlejšia, bezpečnejšia, pribudne natívna podpora dvoch aplikácií na jednom displeji, vylepšený multitasking, vynovené notifikačné centrum, z ktorého sa bude dať rýchlo odpovedať na doručenú správu a určite poteší sľubovaná lepšia výdrž batérie či nové funkcie vo fotoaparáte.

Podľa septembrového plánu aktualizácií, ktorý sa ale oneskoril, by mali medzi prvé modely s Androidom 7.0 patriť Xperia X Performance a Xperia XZ. Neskôr príde update pre Xperia X, Xperia X Compact, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z3+ a Xperia Z4 Tablet. V roku 2017 sa novej verzie dočkajú aj majitelia Xperie XA a Xperie Ultra.

Zdroj: sonymobile.com

Diskusia k článku:

shaggy 03.12.2016 - 15:23

Mozem ja cele Sony okaslat! Z3 compact nedostane update na Nougat? OK, mam objednany Samsung S7. Mohol som mat XZ. Samsung zarobi, Sony utre hubu... Nehovoriach o problemoch s Xperiou: vymena zakladnej dosky v ramci zaruky, lebo neslo spustit wifi. A teraz asi opat HW problem - s dotykovou plochou. Velmi casto nejde stiahnut hornu listu... Vraj to Sony vracia z reklamacii, lebo zatieklo do pristroja! Tak na keho frasa to ma IP68 ci kolko?!

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne03.12.2016 - 15:39 Trvalý odkaz

Nedostane. Kvôli hardvéru. Qualcomm neuvoľnil oficiálne ovládače pre grafické adaptéry, pretože je to technologicky zastaraly cipset. Jeho doba podpory skončila... Ak príde neoficiálny CM, tak mozno. Ale oficiálne nik nevydá 7+ pre tieto cipsety...

ondrakomous03.12.2016 - 17:56 Trvalý odkaz

skoda no, x z5c pekny mobil, x xc-pekny mobil, ale s otresnym materialovym zpracovanim a strasne lacinym chipsetem, bez odolnosti, oproti z5c 3x velky minus, akualne se prodava za 428 realnou cenu odhaduju maximalne na 250.

Celá diskusia 3 príspevky