Sony zverejnilo plán aktualizácií na Android 7.0 Nougat

Už vieme, v ktorom mesiaci dostane konkrétny model radu Xperia očakávaný update na najnovšiu verziu Androidu. Na zozname nájdeme jedenásť Xperií.

Na novinárskom stretnutí so zástupcami slovenského zastúpenia značky Sony sme sa okrem noviniek v modeloch Xperia XZ a Xperia X Compact, ktoré prichádzajú na slovenský trh dozvedeli aj bližšie podrobnosti o plánovanej aktualizácii na najnovšiu verziu Androidu 7.0 Nougat. Zoznam modelov korenšponduje s už skôr zverejneným zoznamom deviatich modelov.

Prvými budú Xperia X Performance a Xperia XZ, ktoré sa dočkajú už na budúci mesiac, update príde v októbri. Ďalšími v poradí budú Xperia X a Xperia X Compact, pre ktoré je Nougat naplánovaný na november. V tretej, decembrovej vlne budú modely Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z3+ a Xperia Z4 Tablet. Neskôr sa v roku 2017 dočkajú updatu aj majitelia Xperie XA a Xperie Ultra.

Či je tento zoznam konečný alebo sa výrobca neskôr rozhodne zaradiť aj ďalšie Xperie, ukáže až čas. Nová platforma má byť rýchlejšia, bezpečnejšia, pribudne natívna podpora dvoch aplikácií na jednom displeji, vylepšený multitasking, vynovené notifikačné centrum, z ktorého sa bude dať rýchlo odpovedať na doručenú správu a určite poteší sľubovaná lepšia výdrž batérie.

Android 7.0 Nougat: prehľad funkcií

Diskusia k článku:

shaggy 26.09.2016 - 11:17

Hm, takze Z3 Compact je mimo. Skoda, ale nevadi. Aj po 18 mesiacoch stale bezi bezproblemovo - po vymene zakladnej dosky samozrejme.

Jakub Jediný12.12.2016 - 16:18 Trvalý odkaz

A čo taká Xperia M5?

Celá diskusia 2 príspevky