Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v marci

Rebríček najpredávanejších smartfónov v uplynulom mesiaci je pestrý, päť miest si podelilo päť značiek. Nájdeme tu prevažne lacné androidy, ale aj drahý iPhone. Top model od Samsungu sa neprebojoval ani do prvej desiatky.

Lídrom medzi smartfónmi sa v marci stal model obľúbený aj u zvyšných dvoch operátorov, no v Telekome sa na vrchol rebríčka zatiaľ neprepracoval. Tentoraz sa to Huawei P8 Lite podarilo. Na druhé miesto sa vyšplhal lacný android LG Leon a stále v tabuľke najpredávanejších smartfónov nechýba ani jeden z najdrahších kúskov v ponuke Telekomu. Apple iPhone 6S obsadil v marci tretiu priečku. Druhé miesto mu uniklo len o dvanásť kusov.

Záujem je stále aj o vode odolný Sony Xperia M4 Aqua, s ktorým sa u operátora stretávame v top päťke už dlho.

Novinkou rebríčka je však Lenovo Vibe P1m, ktoré láka na silnú batériu, patrí mu piate miesto. Ako vidno, rebríček je pomerne pestrý a žiadna značka výrazne nezatieňuje tie ostatné.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál Happy M s mesačným poplatkom 23,99 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v marci 2016:

1. Huawei P8 Lite (úvodná platba 49 € + 3 € mesačný poplatok)

2. LG Leon (úvodná platba 1 € + 1 € mesačný poplatok)

3. Apple iPhone 6S (úvodná platba pri 64 G verzii 249 € + 21 € mesačný poplatok)

4. Sony Xperia M4 Aqua (úvodná platba 49 € + 2 € mesačný poplatok)

5. Lenovo Vibe P1m (úvodná platba 19 € + 1 € mesačný poplatok)

ikona

Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v januáriNajpredávanejší smartfón za mesiac január patrí k najdrahším telefónom v ponuke Telekomu. A nebeží v ňom operačný systém Android.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov Telekomu zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej marcovej sa ešte nachádza: Nokia 230, LG G4c, Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A5 a Samsung S5611.

Môžete si všimnúť, že vlajkové lode Samsungu sa neprebojovali ani do prvej desiatky, v Orangei sa to podarilo aspoň zaoblenému Galaxy S7 edge. Hoci v predpredaji a pri exkluzívnom štarte zažiaril najprv Samsung Galaxy S7 edge v pomere 3:1, po sčítaní celého marca sa do popredia už dostala klasická verzia Samsung Galaxy S7. No počet predaných kusov nestačil na umiestnenie v prvej desiatke najpredávanejších telefónov.

V predaji tabletov sa toho veľa nezmenilo. Prvé miesto stále patrí Huawei MediaPad T1 8.0 Pro, dvojkou sa stal desaťpalcový Lenovo Yoga Tab 3 10. Aj tretie miesto patrí Lenovu, obsadil ho model Yoga Tablet 2. Posledné dve miesta v tabuľke patria značke Samsung, umiestnili sa tu desaťpalcové modely s podporou LTE sietí - Galaxy Tab S2 a Galaxy Tab A.

1. Huawei MediaPad T1 8.0 Pro

2. Lenovo Yoga Tab 3 10

3. Lenovo Yoga Tablet 2

4. Samsung Galaxy Tab S2 9.7 LTE

5. Samsung Galaxy Tab A 9.7 LTE

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu