4ka vytiahla do boja proti operátorom nové zbrane

Po tom, čo pred nedávnom 4ka "obesila" na háku pred centrálou Telekomu v Bratislave štyri nevýhody zmlúv mobilných operátorov, zobrala si na mušku ďalšieho konkurenta, tentoraz O2 a vyzýva na odboj. (doplnené o stanovisko O2)

Kuriéri vošli do predajní modrého operátora vo viacerých nákupných centrách a priamo v nich vypustili balóny, ktoré na sebe okrem loga 4ky, niesli aj odkaz: So službou Moja 4ka platí jednotná cena 4 centy za 1 minútu, 1 SMS alebo 1 MB dát na Slovensku a v celej Európskej únii. 4ka narážala na cenu volaní s programom O2 Fér, kde stojí minúta až za 13 centov len v rámci SR a ČR.

Cieľom tejto štvorkárskej kampane má byť upozornenie na nevýhodnosť niektorých služieb a cien a chce prinútiť konkurenčných operátorov, aby ich prispôsobili potrebám zákazníkom. 4ka poukazuje na "štyri zlá", ako sama hovorí: viazanosť, skryté podmienky, obmedzená platnosť cien a výhodné podmienky len pre niektorých.

Vo svojej tlačovej správe vyzvala 4ka na odboj za lacné volania a dáta. Prikladáme plné znenie výzvy:

Pridajte sa k odboju za lacné volania a dáta!

Stačilo! Toto sú štyri najväčšie zlá, ktoré podľa našich zistení trápia väčšinu zákazníkov mobilných operátorov:

1. Viazanosť: Najlepšie na dva roky, a ak sa nedá, tak aspoň na rok.

2. Skryté podmienky: Je to ako prekážkový beh - zvládnete ho len s vypätím síl.

3. Obmedzená platnosť cien: Raz príde deň, keď budete platiť viac.

4. Výhodné podmienky len pre niektorých: Prečo majú noví zákazníci väčšie výhody ako tí starí?

Pozn. redakcie: Čo si myslíte o aktivite štvrtého operátora? Je to vtipné, užitočné, alebo už "cez čiaru"? Aj 4ka má niekoľko nevýhod, ktoré trápia jej zákazníkov, napríklad si nemôžu nechať zablokovať surfovanie v národnom roamingu (O2 ponúka DATALENO2), z mapy pokrytia na webe operátora sa nedozvedia, či na ich ulici alebo v miestach, kde sa pohybujú je pokrytie vlastnou LTE sieťou, takže neskôr zažívajú sklamanie a podobne.

Doplnené o stanovisko O2:

"Úprimne, nemali sme veľmi čas sa tým zaoberať, keďže my sa radšej venujeme svojim zákazníkom. Mimochodom, za celý deň sa nikto z nich na stropnú dekoráciu ani len neopýtal. Bude to asi tým, že k nám chodia za obsahom, kvalitou, top službami a starostlivosťou. Každý balónik raz praskne."

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

bompar81 10.03.2016 - 11:07

O2...... a vraj top službaami, to nemyslite vážne. Ani 4ka nie je taká vždy správna výhra, ako kedy........ ale o2 keď ste vstupovali na trh tak vám mnoho ľudí fandil a zrejme ste zabudli ako vás vtedajší operátory zosmiesnovali a brali za amatérov. No prišla 4ka chce tiež zaujať a konečne ponúknuť realnu cenu za volanie a dáta. Tak sa prestaňte nafukovat, kus pokory a začnite už znižovať tu tu vašu astronomicku cenu 13c pri volaniach a pri ďalších službách nehovoriac.....datove balíky sú na zaplakanie.

Milenec10.03.2016 - 12:01 Trvalý odkaz

Páči sa mi, že chlapci zo štvorky majú zmysel pre humor. Ale bolo by prospešnejšie, keby radšej začali budovať sieť. Pretože keby nemali národý roaming v Telekome, tak by si v tom ich reálnom (ne)pokrytí ani malý psík nezaštekal. Aj v tých mestách, kde deklarujú plné pokrytie vlastným signálom, tvorí použiteľné pokrytie iba malé ostrovčeky signálu na niekoľkých uliciach. Takže keby mali aspoň také pokrytie, ako Telekom alebo Orange, potom by tieto žartíky mali opodstatnenie. Zatiaľ sa mi to javí asi tak, ako keby sa chlapček s detskou vysielačkou vysmieval, že načo platiť za telekomunikačné služby, veď on ich má zadarmo. Áno zadarmo, to je pravda, ááále na akej úrovni - to už je iná kávička :-)))

leon10.03.2016 - 13:53 Trvalý odkaz

Radšej budujte sieť, v tomto roku ste toho veľa nepokryli...

Celá diskusia 39 príspevkov