Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v januári

Najpredávanejší smartfón za mesiac január patrí k najdrahším telefónom v ponuke Telekomu. A nebeží v ňom operačný systém Android.

Najväčším prekvapením januárovej tabuľky je víťaz. Nepatrí k lacným, ani v ňom nebeží android a predsa vyhral. Doteraz sme sa na popredných priečkach stretávali hlavne s lacnými alebo cenovo dostupnými androidmi, no po pol roku je najpredávanejším smartfónom opäť telefón od Apple.

Dvojkou ostala vode odolná Xperia M4 Aqua a na minulomesačný víťaz LG Spirit spadol až na tretiu priečku. O jedno miesto si polepšil "kovový fešák" Samsung Galaxy A5 a tabuľku uzatvára novinka rebríčka android Samsung Galaxy Core Prime, ktorý láka hlavne na podporu LTE sietí a nízku cenovku.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušál Happy M s mesačným poplatkom 23,99 €.

TOP5 najpredávanejších smartfónov v januári 2016:

1. Apple iPhone 6S (úvodná platba pri 64 G verzii 249 € + 21 € mesačný poplatok)

2. Sony Xperia M4 Aqua (úvodná platba 29 € + 5 € mesačný poplatok)

3. LG Spirit (úvodná platba 1 € + 1 € mesačný poplatok)

4. Samsung Galaxy A5 (úvodná platba 49 € + 11 € mesačný poplatok)

5. Samsung Galaxy Core Prime (úvodná platba 1 € + 1 € mesačný poplatok)

ikona

Telekom: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v decembriAni predvianočné obdobie nezmenilo vkus a finančné možnosti zákazníkov. V päťke najpredávanejších smartfónov nepribudla žiadna novinka, niektoré modely si len vymenili pozície.

Náš malý rebríček TOP5 smartfónov Telekomu zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. V tej januárovej sa ešte nachádza: Huawei P8 Lite, Lenovo A6000, Samsung S5611, Samsung Galaxy S6 a LG G4c

V predaji tabletov ostali prvé dve miesta rovnaké ako v januári. Najväčší záujem mali zákazníci o Huawei MediaPad T1 8.0 Pro, dvojkou ostal desaťpalcový Samsung Galaxy Tab A s podporu LTE sietí. Na tretej priečke sa objavila novinka Lenovo Yoga Tab 3 10 a štvrtým najpredávanejším tabletom bolo ďalšie Lenovo - Yoga Tablet 2. Záujem je stále aj o Huawei MediaPad T1 10 LTE, ktorý skončil na piatom mieste.

1. Huawei MediaPad T1 8.0 Pro

2. Samsung Galaxy Tab A 9.7 LTE

3. Lenovo Yoga Tab 3 10

4. Lenovo Yoga Tablet 2

5. Huawei MediaPad T1 10 LTE

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu