Hlasujte za najlepší Výnimočný mobil roka 2015

V deviatom ročníku obľúbenej ankety Mobil roka 2015 powered by O2 si môžete vybrať svojich favoritov v piatich kategóriách a vybrať tak tie najlepšie smartfóny a inteligentné hodinky minulého roka. Dnes vám predstavíme nominované zariadenia v kategórii Výnimočný mobil roka.

Výnimočné zariadenia sa od bežných smartfónov niečím odlišujú. Môžeme ich charakterizovať ako pracovné nástroje s výnimočnými veľkými displejmi a extra funkciami. Nielen, že vám prinesú najmodernejšie technológie a inovatívne prvky. Sú to aj smartfóny, ktoré majú v sebe esprit výnimočnosti pre zvládnutie aj tých najnáročnejších úloh. Užívanie si relaxu či zábavy s nimi, alebo snímanie vysoko kvalitných fotografií je pre ne taktiež hračkou.

V ankete Mobil roka 2015 powered by O2 sú do kategórie Výnimočný nominované tieto zariadenia:

Apple iPhone 6S Plus

Väčšie, 5,5” prevedenie najnovšej verzie ikonického smartfónu s telom z pevnejšieho hliníku, prináša Apple Touch ID druhej generácie pre rýchlejšie odomknutie, ale aj vylepšený fotoaparát. Absolútnou novinkou je 3D Touch, technológia rozpoznávajúca silu stlačenia.

Google Nexus 6P

Súčasný top model vyrobený pod hlavičkou Google. Prvý Nexus s kovovým telom, veľkým 5,7” QHD AMOLED displejom i 12,3 Mpix fotoaparátom s IR laserovým zaostrovaním a záznamom Ultra HD videa. Disponuje novým USB Type-C konektorom a čítačkou odtlačkov. Operačným systémom je najnovší Android 6.0.

Huawei Mate S

Nevšedný smartfón s 8-jadrovým procesorom Kirin 835, 3 GB RAM, 13 Mpix fotoaparátom s RGBW senzorom, Ultra HD videom a dual-tone LED bleskom. Snímač odtlačku prsta Fingerprint 2.0 zvládne vykonávať 5 rôznych funkcií. Technológiou Force Touch, prepojenou s 5,5” Full HD AMOLED displejom, predbehol iPhone 6S s technológiou 3D Touch (no iba v 128 GB verzii).

Lenovo Vibe P1

5,5” pracant s kapacitne veľkou, 5 000 mAh batériou, unikátnym hardvérovým prepínačom úsporného režimu napájania a čítačkou odtlačkov v tlačidle Domov. 13 Mpix fotoaparát zaznamená Full HD video a prisvetlí dual LED bleskom. OS Android 5.1 dopĺňa výborná nadstavba Vibe UI.

Microsoft Lumia 950XL

Zväčšená verzia top smartfónu Microsoftu s OS Windows 10 a unikátnym systémom Continuum, zastupujúcim notebook či tablet. 5,7” QHD OLED displej, Procesor Snapdragon 810 a 3 GB RAM, 20 Mpix fotoaparát so svetelnosťou f/1.9, ale aj USB Type-C sú to, čím sa novinka snaží zaujať.

Samsung Galaxy S6 edge+

Súčasný top smartfón výrobcu s veľkým, 5,7” QHD Super AMOLED displejom zakriveným po oboch stranách umožňuje zobraziť notifikácie z množstva aplikácií práve na týchto bočných plochách. Vybavený je 8-jadrovým procesorom, 4 GB RAM-kou, ale aj prípravou na LTE Cat9. Spomeňme aj snímač odtlačkov v tlačidle Menu, alebo 16 Mpix fotoaparát s UHD videom.

Sony Xperia Z5 Premium

Luxusný, prémiový smartfón, hodný titulu top vlajková loď výrobcu. Zrkadlovký povrch, snímač odtlačkov prstov integrovaný do tlačidla ON/OFF, špičková hardvérová výbava, ale najmä prvýkrát použitý Ultra HD displej v smartfóne. To je niekoľko najzásadnejších charakteristík tohto výnimočného smartfónu.

Hlasovať za svojho favorita môžete na stránke www.mobilroka.sk. Každý, kto sa do hlasovania zapojí bude zaradený do súťaže o atraktívne ceny: Apple iPhone 6S, Coolpad Modena, LG Zero alebo Huawei Watch.

Diskusia k článku:

Slavo 22.01.2016 - 18:39

za mna(kedze niesom ufonak jablcnik) bez debat S6 edge plus, teraz som bol v predajni si ho vyskusat jednoznacne najkrajsi fon zo vsetkych ,doslova tam ziaril a vynikal ,proste minulorocna chutovecka. na druhe miesto by som dal (ak by tu bol) uz novsi mate 8 ale kedze tu nie je resp chyba, tak asi sony Z5 premium a potom na tretie ako win10 specialitku lumiu 950XL

Nightmare22.01.2016 - 19:16 Trvalý odkaz

aj si zahlasoval?priznaj sa

Tomas24.01.2016 - 20:26 Trvalý odkaz

S6 edge+. Suhlasim so spacemanom. Tomu telefonu som minuly rok neodolal :D 2. miesto z5 premium. Predsa len 4k (aj ked take obmedzene, ale predsa) tu nikto iny nema a na 3. Lumia, vdaka continuu. Ajfon a 3d touch je tiez zaujimavy...

Peto25.01.2016 - 09:13 Trvalý odkaz

1. S6 edge+, 2. Z5 Premium, 3. IPhone

Celá diskusia 11 príspevkov