Orange: HTC One A9, Huawei G8, Lumia 950 a 550 v akciovej ponuke

V ponuke dotovaných zariadení Orangeu pribudli dva elegantné a dobre vybavené androidy a dva windowsfóny, ktoré sa lu nás začali len nedávno predávať.

HTC One A9 ponúka elegantnú a ľahkú kovovú unibody konštrukciu so zaoblenými stenami. Vo vnútri nájdeme výbavu vyššej strednej triedy, kam patrí osemjadrový procesor, Full HD rozlíšenie 5’’ displeja, 2 GB RAM a 16 GB vnútorný priestor rozšíriteľný microSD kartami. Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 6.0 Marshmallow a je doplnený o známe používateľské prostredie Sense 7.0.

ikona

HTC One A9 - posledný nádych či druhý dych?Recenzia 5'' androidu s pevnou kovovou konštrukciou, pekným Full HD displejom, čítačkou odtlačkov prstov a najnovším systémom Android 6.0.

Lákadlom je 13-megapixelový fotoaparát, ktorý ponúka aj manuálny režim a vie ukladať fotografie aj do formátu RAW. Nechýba automatické zaostrovanie, prisvetľovacia dióda a optická stabilizácia obrazu. Predný fotoaparát dostal známu UltraPixel kameru. Zvyšná výbava zahŕňa podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1, NFC, microUSB konektor, 3,5 mm jack, FM rádio, snímač odtlačkov prstov a len 2 150 mAh batériu. Poeší aspoň funkcia s rýchlym nabíjaním Quick Charge 2.0.

Strieborné HTC One A9 kúpite v Orangei od 160 eur, cena v hotovosti je u operátora stanovená na 580 eur.

Huawei G8 ponúka výbornú výbavu, kam patrí osemjadrový procesor, 5,5-palcový displej s Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov a 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 32 GB priestor si môžete rozšíriť microSD kartami. Operačný systém Android beží vo verzii 5.1 Lollipop a dopĺňa ho známa grafická nadstavba EMUI 3.1.

ikona

Základné info: Huawei G8Dual SIM android s 5,5'' s Full HD displejom, kovovým telom, osemjadrovým procesorom, snímačom odtlačkov prstov, 13 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou a 3 000 mAh batériou.

Fotografie a videá zhotovíte zadným 13-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, dvojfarebnou prisvetľovacou diódou a nechýba ani optická stabilizácia obrazu. Na autoportréty poslúži predná päťmegapixelová kamera. Medzi zvyšnou výbavou nájdete podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, FM rádio a nechýba ani snímač odtlačkov prstov umiestnený pod objektívom zadného fotoaparátu. Kapacita batérie ponúka slušných 3 000 mAh.

Huawei G8 (prvý kontakt)

Huawei G8 kúpite k najvyššiemu paušálu za 20 eur, plná cena je u operátora 440 eur.

Microsoft Lumia 950 dostala výbornú výbavu. Ponúka 5,2-palcový QHD displej, 3 GB operačnú pamäť RAM, 32 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do 2 TB a šesťjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 s taktom 1,8 GHz. Srdcom novinky je operačný systém Windows 10.

ikona

Základné info: Microsoft Lumia 950 (950 Dual SIM)Nový top model Microsoftu ponúkne 5,2'' QHD displej, šesťjadrový procesor, 3 GB RAM, 20 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou, novým USB konektorom typu C a bezdrôtové nabíjanie 3 000 mAh batérie. Na trhu sa objaví aj v dual SIM verzii.

Láka aj na 20-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, trojitým LED bleskom, optikou Zeiss, technológiou PureView, optickou stabilizáciou obrazu a sveteľnosťou f/1.9. Videá zvládne nahrávať až v 4K kvalite. Predná kamera ponúka 5 Mpix snímač a nahrávanie Full HD videí.

Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, NFC, Bluetooth 4.1, ani 3,5 mm jack. Na nabíjanie 3 000 mAh batérie môžete použiť nový typ konektora USB-C, alebo bezdrôtové nabíjanie so štandardom Qi.

Microsoft Lumia 950 v čiernej farbe sa v e-shope Orangeu predáva od 240 eur, pri kúpe v hotovosti vás vyjde na 660 eur. Na predajni zatiaľ dostupný nie je.

Microsoft Lumia 550 je cenovo dostupná novinka s operačným systémom Windows 10. Zaujme nenáročných používateľov, ktorí hľadajú smartfón s prijateľnou cenou, rýchlym systémom a podporou LTE sietí.

ikona

Základné info: Microsoft Lumia 550Lacný smartfón s novým OS Windows 10, štvorjadrovým 1,1 GHz procesorom, 4,7'' HD displejom, 5 Mpix fotoaparátom s AF, LED bleskom, LTE a 2 100 mAh batériou.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 4,7-palcový HD displej, štvorjadrový procesor, 1 GB operačná pamäť RAM a 8 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami. Fotografie a videá v HD rozlíšení zhotovíte zadným 5-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na autoportréty vám poslúži predná 2 Mpix kamera s nahrávaním videí maximálne však vo VGA kvalite.

Medzi zvyšnými špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.1 ani FM rádio. Batéria ponúka kapacitu 2 100 mAh.

Microsoft Lumia 550 kúpite v bielej alebo čiernej farbe od jedného eura, plná cena je stanovená na 140 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Martina46 11.01.2016 - 17:51

vie mi niekto porovnat rychlost W10 na lumii 550, oproti W8.1?

ondrakomous11.01.2016 - 19:37 Trvalý odkaz

desitky jsou daleko rychlejsi, prehlednejsi, hezci, modernejsi, bohuzel taky s vicero chybama, nektery funkce nejsou vubec dodaleny, je to jak nejaka betaverze OS, fakt jak android ve verzi froyo. chybi tam toho strasna spousta, takovy malickosti, ktery na jinych OS mas, treba blackberry os je vyspelejsi. s androidem se to neda vubec srovnavat, windows phone je doslova "za trest". podle me microsoft ten system bude dodelavat jeste minimalne rok, to je muj odhad. lumii 550 bych doporucil opravdu nenarocnemu uzivateli, ktery potrebuje svizny system a nevadi mu obcasne pady aplikaci a nedodelky v os. na druhou stranu musim rict, ze na tom systemu odvedli strasnej kus prace, takze docela chapu, ze to neni dodelany, beru to jako novej projekt, kterej bude potrebovat jeste spoustu casu a hlavne penez.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy11.01.2016 - 20:36 Trvalý odkaz

Neviem ci sa da win 10 nazvať sviznym systémom :) reakcie ľudí na fórach sú presne opačne

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne11.01.2016 - 21:05 Trvalý odkaz

S lumiou 550 som sa len v nayku kusok pohral ale je to strasne zalagovane... Lumia620 s wp 8.1 je pocitovo daleko rychlejsia....

Celá diskusia 16 príspevkov