Apple Music nainštalujete už aj na Android

Apple sprístupnil hudobnú službu už aj pre zariadenia s operačným systémom Android 4.3 a novším. Nechýba skúšobná 3-mesačná verzia, máte tak dostatok času zistiť, či vám Apple štýl vyhovuje.

Hudobná služba Apple Music odštartovala koncom júna tohto roka, a doteraz ju mohli využívať iba majitelia Apple zariadení, prípadne cez počítačovú verziu aj používatelia systému Windows. Tak ako Apple avizoval pri štarte služby, v jeseni dostali možnosť vyskúšať si alternatívu k Spotify alebo Deezer aj androiďáci.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Po nainštalovaní a zadaní potrebných platobných údajov získate prístup k viac než 30 miliónom skladieb. Môžete si nastaviť preferovaných interpretov, obľúbené žánre a aplikácia vám bude ponúkať v sekcii Pre vás mix skladieb podľa vášho nastavenia.

Na karte Nové nájdete zoznam playlistov, populárnych songov a noviniek v knižnici iTunes. Karta Connect zobrazí statusy, fotografie a videá zo zákulisia vami sledovaných hudobných interpretov. Nechýba ani možnosť počúvať rádio B1. Sledovanie hudobných videá má pribudnúť čoskoro.

Aplikácia je zatiaľ v beta verzii, no mala by ponúkať takmer rovnaké možnosti ako mobilná aplikácia pre iOS. Cena po skončení 3-mesačnej skúšobnej doby sa nezmenila, pri mesačnom individuálnom členstve zaplatíte 5,99 eur, rodinnézdieľanie vás bude stáť každý mesiac 8,99 eur. Pridanie nového člena je však možné iba cez počítač Mac alebo iOS.

Link na stiahnutie: Google Play

Apple Music sme podrobne otestovali na iPhone, ako obstála v porovnaní so Spotify alebo Deezrom si môžete prečítať v našom júlovom článku.

ikona

Apple Music: na počítači s otáznikmi, na iPhone výborná alternatíva k SpotifyVyskúšali sme novú streamovaciu službu Applu na iPhone i ako súčasť iTunes na Windows. Kým na mobile je všetko v poriadku a medzi rovnako drahým Deezerom či Spotify by sme sa rozhodovali len podľa vkusu a rozhrania, na počítači bolo všetko veľmi pomalé.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 11.11.2015 - 11:42

Tie hodnotenia zas v Play Store... :) Nechce sa mi registrovat nove apple id, lebo jednemu uctu karta staci, a 3 mesacny trial som si uz minul na iOS. Som vsak celkom zvedavy na nazory ludi, ktori ho pouzivaju. Zatial preferujem Spotify, lebo ma lepsi desktopovy klient a podporu pre chromecast.

Ray Ben11.11.2015 - 16:16 Trvalý odkaz

Ahoj. Prosím ťa nemáš náhodou skúsenosti aj s Deezer? Aktuálne mám predplatený Spotify, ale len zriedka využívam a od operátora by som mohol mať Deezer o niečo lacnejšie. Ma by zaujímalo hlavne to či sa Deezer vyrovná ponukou a počtom skladieb Spotify. Či tam nájdem aj slovenské alebo iba zahraničné.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne11.11.2015 - 20:45 Trvalý odkaz

Ak to bolo pre mna tak nemam. Deezer som skusal na mesiac ale uz ani nepamatam co som pocuval, urcite nie ceske a slovenske pesnicky, to nie je moj styl. Vseobecne malo hudby ktora sa mi paci, je na streamovacich sluzbach... Ale na druhej strane je jej dost a tych 6 eur nie je tak vela ked pocuvam hudbu 3-4h denne...

Reno12.11.2015 - 22:31 Trvalý odkaz

Ten deezer je dosť nanič. Už rok ho používam, (lebo ho mám zatiaľ zadara :D ) ale fakt nič moc ... spotify je o dosť lepši. Len dosť narese že ani na deezery ani na spotify nemáš tie najnovšie skladby, teda dokonca aj staré dobré songy tam nie sú. Treba porozmýšľať nad Tidal alebo Imusic (kedy niekoho nahovoríš na rodinné členstvo tak to vydá len na 2€ mesačne na jedného čo je pecka :D )

Celá diskusia 4 príspevky