Údaje zo SIM kariet odhalili počet ľúdí na proteste

  • korps 23.04.2017 - 10:10

    Škoda, že Market Locator spolupracuje iba s operátormi Slovak Telekom, Orange Slovensko a O2 Slovakia. Keby spolupracoval aj so 4kou, to by tam bolo na tom SNP viac "narvané".

    Aké filtere sú k dispozícii na cielenie?

    Cieľová skupina môže byť zacielená na základe: vek, pohľavie, cestovné návyky, využívané služby, banková príslušnosť, platobná disciplína atď.
    Základné cielenie je k dispozícií už v základnom prístupe, ktorý vám umožní cieliť podľa oficialnej adresy, veku a pohľavia.

    Wau, že: filtere a pohľavie? Nedávno vavštívené lokality? :-)

    http://www.marketlocator.sk/faq-market-locator/

  • nanoSIM23.04.2017 - 14:13 Trvalý odkaz

    ZAUJÍMAVÉ.
    I pokud netelefonujeme nebo neposíláme SMS, telefon pravidelně komunikuje s vysílači v síti mobilního operátora. Z dat o síle signálu a použité anténě je možné odvodit, kde se přibližně telefon nachází a jak dlouhou dobu na místě strávil.

    Mobilní operátor má zákonnou povinnost takové informace uchovávat, a to půl roku do minulosti, přistupovat k nim ale mohou jen bezpečnostní složky, typicky policie nebo rozvědka.

    Operátoři ale obdobné informace mohou anonymizovat (tedy zbavit identifikace konkrétního uživatele) a agregovat, tedy spojit informace o jednotlivcích do jakýchsi skupin. Výsledná obecná čísla pak přeprodávají dál, například marketingovým firmám či dopravním analytikům. http://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/data-z-mobilu-praha-se-denne-nafouk…

    Rastislav.j23.04.2017 - 19:58 Trvalý odkaz

    nanoSIM narvané by tam bolo kým? prechádzajúcimi bežnými obyvateľmi, zamestnancami v budovách, dohliadajúcimi policajtmi, novinármi či demonštrantmi, ...
    Koľko zo zameraných nosí viac mobilov?
    A že neuvádzajú presnosť zamerania.

    shaggy23.04.2017 - 23:43 Trvalý odkaz

    Ked nejaka stranka vie zverejnit taketo udaje, s cim asi pracuje najvyssi preceda, kapitan a sef zelenych? Tie spiny vedia o nas vsetko!