Skúsenosti so Sony Xperia P po dvoch rokoch používania

  • Enceladus 04.10.2014 - 17:22

    Ahoj,nemohol by si mi dat na seba mail,mal by som oar otazok :) dakujem

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease04.10.2014 - 22:08 Trvalý odkaz

    Velmi dobre zhrnuté skúsenosti.
    Inak Flash player funguje s každou verziou androidu, len treba vedieť ako na to.
    Dokonca posledná verzia Dolphin browsera má podporu flashu integrovanú KK 4.4.4 no problem.

    Lumiak62504.10.2014 - 22:34 Trvalý odkaz

    Mne sa tá červená farba nepáči - vyzerá hrozne asi, preto pútala pozornosť - chlap s ševeným mobilom.... Mne Sony Xperia M dual SIM v pohode beží aj 3 dni bez nabitia a to sú tam 2 SIM a aj sním surfujem po nete. Lumia vydrží ešte dlhšie. Mám aj dvojročné HTC one V a to je celé z hliníka a tiež baterka drží aj 3 dni. Dolphin má akurát osekaný FLASH LITE a podpora Flashu skončila pri Androide 4.0.x... Na jednej strane robil autor root, aby vyhodil nepotrebné aplikácie a na druhej strane tam naťahal 60 aplikácií - z toho 40 musí byť riadny balast. Rootovaním sa znižuje aj bezpečnosť, ale aj tak tipujem to čo autor naťahal, že malo práva na celý systém, tak to má jedno. V tomto je lepší WP8, lebo aplikácie sa nedostanú k tel. hovorom ani k identite mobilu. Keby sa mi po pár dňoch pokazil mobil asi by som s ním nebol spokojný. Mne všetky fungujú bez zásahu servisu. Taký Samsung Wave2 s Badou má už vyše 3 rokov a stále vyzerá ako nový. Ešte mi je smiešne, ak niekto používa rôzne cleanery, ale Android nie je deskopový Windows a neukladá dáta do odpadových temp adresárov a ani nemá registre, aby tam zostali zbytky odinštalovaných aplikácií.... :)

    janesbond104.10.2014 - 22:35 Trvalý odkaz

    Ale dobrý pozorovací uhol opísať ako negatívum... :)

    Michal05.10.2014 - 02:40 Trvalý odkaz

    Ta červená farba v skutočnosti vyzerá trochu inak ako na fotkách je metalickejsia a lesklejšia vyzera to proste ako červena metaliza na aute.a mnoho chlapov ma červene auto:) Xperia P sa vyrabala aj v ružovom prevedení to bola ženská verzia telefonu, striebornu zase mali operatori ten mobil mal každy druhy a čierna je mierne vyblednuta teda ma taký dojem ta červena bola proste najmenej otrepana a najluxusnejšia. ano s dolphinom maš pravu od 4.4.4 to to ide. ale na xperii P to vo verziach 4.0.4 a 4.1.2 nešlo. Prvé varky čo prišli na trh mali problemove LCD, zrejme o robil bravia engine a vypalovali sa pixely tento problem bol zo strany SONY pomerne rýchlo odstranený. 40 či 60 apiek je veru dost..ale ked medzi nimi je len jeden internetový prehliadač a inak žiadna aplikacia sociaclych sieti, ktore su pre telefon najvytažujucejšie tak to ta gigova ramka utiahne.Root sa da spravit bez odomykania bootloaderu a po odstranení zbytočnosti sa da supeuser jednoducho odinštalovat a predtým este MT vrati do povodneho stavu, android veru s bezpečnostou problemy nemal a nemá. 4o sa týka "trashu" to je android, proste ten nataha hodne bordelu a cleaner na cistenie cache je dost zasadna vec aby si sa nečudoval, že kde zrazu mizne tolko miesta v odkladacom priestore. A prilišne pozorovacie uhly fakt možu vadit..neviem teda ale ked ja pozeram do mobilu tak do neho pozeram priemo alebo z mierneho naklonu možno 20-30 stupnov, nepozeram na neho poležiačky nikdy. takže pokial sa ma jednat o moje sukromie tak važne v MHD človek nepotrebuje aby do telefonu videli všetci naokolo. LEbo an xperii P su tie pozorovacie uhly 100percentne proste také čo nevidis a nevidel na žiadnom inom telefone doslova nulova deformacia farbieb.. a mail..bukco49@gmail.com napriklad

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease05.10.2014 - 03:23 Trvalý odkaz

    "Dolphin má akurát osekaný FLASH LITE a podpora Flashu skončila pri Androide 4.0.x..."

    Že oficiálna podpora pre android skončila je jedna vec, že to funguje je druhá. A ne žiaden Flash Lite, ale FLASH PLAYER. normálne stiahnuť poslednú verziu z Adobe nainštalovať. A v Dolphin 11.2.3 aktivovať flash a hotovo.

    Knoxville05.10.2014 - 05:06 Trvalý odkaz

    Pri HTC One M7 ani netreba doinstalovat ziaden dalsi prehliadac.Stale som zastanca vstavaneho prehliadaca pri ktorom flash pri prehliadani akychkolvek stranok funguje velmi spolahlivo za co som nesmierne rad.Dnes to uz malo ktory android fon ponuka co je skoda...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease05.10.2014 - 10:31 Trvalý odkaz

    Si to trochu poplietol. Nativny je ten čo tam bol (vstavaný) ;-)

    Knoxville05.10.2014 - 11:12 Trvalý odkaz

    Prispevok som si upravil,co znamena,ze ten tvoj straca zmysel... :)

    Lumiak62505.10.2014 - 12:41 Trvalý odkaz

    Mental.disease - ale ten flash nepracuje aj tak, tak korektne ako v pc. Ja mám na starom HTC one V ešte flash a keď to pustím v starom prehliadači, kde je podpora flashu z časov, ke´d ešte Chrome nedávali do Androidu, tak na niektorých weboch má problém. Hlavne ak skočí reklama cez celú stránku a potom sa má zatvoriť. Hry by si si s tým tiež nezahral... Je to tiež také LITE... Navyše flash končí. HTML5 ho plne vie nahradiť... :)

    Lumiak62505.10.2014 - 19:45 Trvalý odkaz

    Tento operačný systém tu už nikto nemá. Inak som sa pobavil - plusy vyladanosť systému po používaní Clean Mastera. Ten nemá čo v Androide čistiť, ale ma plné práva na Android a špehuje
    :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease06.10.2014 - 07:59 Trvalý odkaz

    "Navyše flash končí. HTML5 ho plne vie nahradiť..."
    to čítam už 5 rokov :D

    Android sa zahlcuje jak prasa. To, ale nemôžeš vedieť. Lebo Xperia M dual ti vydrží 3 dni?!? (vlastne všetky fony min. 3dni), takže ich používaš sporadicky.
    Navyše tam neinštaluješ aplikácie. Pre ľudí z malou internou pamäťou je Clean Master nutnosť, žiaľ..

    Lumiak62506.10.2014 - 11:37 Trvalý odkaz

    Mental.disease - nejaký príklad zahltenia? Tie cleanery majú 1 funkciu - odosielajú dáta z mobilov na vzdialené servery - užívateľ im dal plné práva na systém. Sony nevie ukladať aplikácie na kartu, tak aj keď mám malú pamäť stále je tam dosť voľného miesta. Batéria vydrží, lebo na Lumii aj Xperii mám zapnutý úsporný mód. Všetky nepotrebné procesy sa na pozadí vypnú. V Lumii som aj niektorým apkám zakázal beh na pozadí. Tak baterka vydrží. Sporadicky používal tablet. :) Na Lumii mám často zapnut Deezer. Na Android som to neťahal - má to tam plné práva ako Cleanery. :) Ja ťahám apky podľa potreby a podľa ich práv. Niektorí ťahajú apky podľa počtu stiahnutí a nečítajú ani ich práva a potom vypisujú hlúposti o zlej plynulosti systému. :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease06.10.2014 - 15:44 Trvalý odkaz

    Ako píšem, malá interná pamäť zariadenia je problém.
    Mali sme v rodine Xperia Mini, 300MB internal storage - dostupnej cca 150MB, Prestigio 4500 Duo vtutorna 4GB - dostupná na inštaláciu app. cca 500MB. Tam bol CM proste nutnosť inak sa to nedalo normálne používať. Inak čistí to hlavne cache systému a aplikácií, nahlady fotografii, temporary files, pozostatky aplikácii. Pri odinstalovaní app cez systémového správcu ťa CM upozorní či chceš odstrániť aj pozostatky po aplikácii. Bežne 100-200MB týždenne.

    Ale nechcem sa tu Clean Masteru zastávať. Používam, starú verziu 4.1.0, ktorá nemá o.i. práva na fotoaparát a mikrofón!? V Moto G ju nemám vôbec. Posledná verzia 5.8.5 má v sebe kopec reklamy na iné app a integrovaný antivir..
    I keď má vysoké hodnotenie na Google Play 4,7. Je to proste špión o tom neni sporu.

    Lumiak62506.10.2014 - 16:51 Trvalý odkaz

    mental.disease - aby to mohlo niečo v systéme čistiť muselo by to mať práva roota inak to v systéme žiadnu zmenu nevykoná. Linux nemá odpadové adresáre ani registre, aby tam zostali zbytky aplikácií. Pamäť vymedzí výrobca pre systém, aplikácie a iné súbory. Skôr sa to Prestigio nedalo používať, lebo boli tam rôzne apky s právami, ktoré nepotrebovali a asi pracovali na odosielaní údajov z mobilu. :) Stačilo celý mobil zresetovať na výrobné nastavenia. Ja cleaner nepoužívam ani vo WP ani v Androide. Je to zbytočnosť v mobilných systémoch vytvorené s cieľom na špehovanie. Však keď to 1 stiahne, lebo to má v pc, tak ďaľších 1000 to musí mať tiež. Neuvažujú, že pracujú v úplnom inom systéme a architektúre a dajú tomu prístup všade. :)

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease06.10.2014 - 23:35 Trvalý odkaz

    OS + nadstavba výrobcu má svoj priestor, ktorý normálne nie je dostupný/viditeľný. Ten už nechajme tak. Zrejme som sa zle vyjadril, ale stále sa tu bavím o pamäti pre aplikácie (ktorá môže byť aj spoločná s ostatnými súbormi).
    V tomto priestore sa už adresáre nachádzajú aj aplikácií od Google a výrobcu, ktoré nejdú bez root práv odinštalovať.
    Aj keď nebudeš inštalovať aplikácie tretích strán tento priestor sa bude neustále zmenšovať.

    A to Prestigio nedalo používať, lebo výrobca nelogicky rozdelil 4GB pamäte: 2GB pre systém, 500MB pre aplikácie, 1,5GB súbory a médiá.