Skúsenosti s HTC Windows Phone 8S

  • petris 12.10.2013 - 12:19

    ak toto bol vitazny text tak sa obavam citat tie ostatne. fakt a nech sa nikto neurazi.

    nebudem tu pisat miliony dovodov preco mam tento nazor. nesuhlasim s tym ze jediny pouzitelny web prehliadac je ie. messengerov je v markete dost a funguju plnohodnotne. operacny system urcite nie je uplne dokonaly ale v porovnani s androidom je to nebe a dudy. zatrepat si mrnavu pamat milionmi aplikacii je velmi zle rozhodnutie. a hlavne sa potom stazovat na jej nedostatok. preto cely tento clanok hodnotim ako taky pokus o zabitie volneho casu.

    "a poslednym klincom do rakvi" - to dufam nemyslite s tym makkym i vazne :-D

    htc vyrobilo drek.

    "i" uniklo pozornosti. :-) opravene. (Lenka)

  • Marian12.10.2013 - 13:47 Trvalý odkaz

    petris dik za nazor :)

    co sa tyka aplikacii - mam tieto - GPS Voice Navigation, Foursquare, IM+ Pro, ProShot, Shazam, RapDialer, SkyCash, Skype, Chronos Calendar, Shrink Storage a Tapatalk - zda sa ti, ze mam pamat zatrepanu aplikaciami? Mne teda urcite nie. A prave preto, ze mam iba tieto aplikacie, nemusim telefon resetovat kazdy mesiac, pretoze dve aplikacie, ktore by som rad mal, ale nemozem mat - Facebook a Skydrive - nemam nainstalovene + mam vypnutu synchronizaciu so socialnymi sietami (Google, FB, Twitter, Linkedin). A aj tak iba 362MB volnej pamati a coraz viac sa naplna - dokonca som sa naucil na telefone neotvarat prilohy - fotky, dokumenty atd, aby som zbytocne pamat nezapratal priliz rychlo.

    Nevsimol som si, ze by som pisal o messengeroch. Mas tip na iny prehliadac ako IE? UC Browser sa mi nezdal o nic lepsi a urcite vyrazne zaostava za prehliadacmi pre Android (na tablete pouzivam Boat). A instalacia - minus dalsia pamat.

    Co povies na zvysok mojich namietok k systemu? Multitasking napriklad? Videl si bezat dve okna naraz na androide?

    Co sa ti este v clanku konkretne nepacilo? Teda az na tu chybu. :)

    petris12.10.2013 - 14:00 Trvalý odkaz

    pisal si o par messengeroch :-)

    kupil si si benzinak a pritom si chcel jazdit na naftu lebo u vas v obci ju fero lacno predava. tolko k tym dvom beziacim oknam na androide.

    kupil si si najlacnejsi drek s windowsphoneom a teraz si sklamany. nie to nie je chyba systemu ako takeho. to je chyba htc ze to funguje tak ako to funguje. nepoznam nikoho kto by mal podobny problem s nokiou alebo samsungom.

    proste tvoja kupa tohoto lacneho smejdu od htc bol tragicky omyl z ktoreho sa snazis obvinit microsoft. tak to vacsinou byva ked si obmedzeny ponukou tvojho operatora k tvojmu pausalu aby si akoze za telefon dal este menej ako ten crap stal vo volnom predaji.

    paul12.10.2013 - 14:12 Trvalý odkaz

    myslím, že ostatný súťažiaci budú ukrivdený keď vyhral takýto článok v ktorom autor okrem toho akú ma tragickú vnútornú pamäť nám nič iné neopísal to tu mohol napísať hociktorý používateľ low-endu s androidom ktorý má 4gb vstavanú pamäť...som zvedavý na článok ktorý skončil na 2 a 3 mieste

    Marian12.10.2013 - 14:35 Trvalý odkaz

    petris - cital si zle - napisal som, ze okrem messengerov nic ine v multitaskingu poriadne nefunguje.

    z nicoho sa nesnazim obvinit microsoft - aj keby som si kupil najdrahsi telefon s windows phone, nedotiahnute funkcie by boli aj tam.

    prafrazujuc tvoj komentar s autami - ja mam benzin a nemam rad diesle, ktorymi ty jazdis, napisal som o ich vadach a tak teraz kopes dookola nozkami. :)

    paul - to nie je recenzia, ale skusenosti. napisal som co sa mi na telefone nepaci. opisovat displej ci bluetooth predsa nema vyznam, vsak?

    petris12.10.2013 - 14:43 Trvalý odkaz

    ja som cital dobre. pisal si doslova: okrem par messengerov :-)

    microsoft si v clanku obvinil. tiez som cital dobre.

    najsmutnejsie na celej veci je to ze si nepochopil ze si si kupil najlacnejsi smejd od htc.

    ja nemam preco kopat nozickami. tento crep nemam. a ja som ani na rozdiel od teba nenapisal "clanok". ale mal som potrebu vyjadrit sa k nemu v diskusii. a to sa ti zjavne nepaci.

    fakt som zvedavy na dalsie clanky ktore sa umiestnili za tebou. aj ked mam iste obavy co to bude ked to tvoje dielo vyhralo.

    petris12.10.2013 - 14:48 Trvalý odkaz

    nemali by byt blizki spolupracovnici vyluceni zo sutaze? google a ini zvedovia toho vedia vela. naozaj ma zaujima co sa umiestnilo za tymto clankom a preco. aj ked je to o vasom rozhodnuti.

    Graphic Designer
    Riview.sk
    February 2012 – Present (1 year 9 months) Slovakia

    Riview.sk is a free monthly lifestyle internet PDF magazine.

    Co-founder Fony.sk
    Fony.sk
    April 2005 – June 2006 (1 year 3 months) Bratislava, Slovakia

    Fony.sk is one of the Slovakia's biggest internet magazines on cellular phones & related technologies.

    http://pl.linkedin.com/in/mariancihon

    Marian12.10.2013 - 14:56 Trvalý odkaz

    petris - rad si precitam nejake "tvoje dielo" v buducnosti. :)

    mimochodom gratulujem, vies pouzivat google. je to neskutocne zlozite. ;)

    petris12.10.2013 - 15:03 Trvalý odkaz

    myslim ze to ze si spolupracovnik nevrha dobre svetlo na vysledok celej sutaze.

    ale ide len o moj nazor.

    ak ti nejaky telefon dat chceli - na testovanie samozrejme nie navzdy - mohli tak urobit aj mimo sutaze a za to si ty mal napisat svoje skusenosti. ale mimo sutaze v ktorej naopak mali predovsetkym dostat sancu citatelia mimo spolupracovnikov.

    peknu sobotu atlisko.

    paul12.10.2013 - 15:23 Trvalý odkaz

    Ja viem že sú to skúsenosti, ale jediná skúsenosť ktorú si opísal je to že máš malú internú pamäť a že sa strašne rýchlo zahlcuje.

    Marian12.10.2013 - 15:24 Trvalý odkaz

    petris - zoznam spolupracovnikov fony.sk najdes v zalozke "o nas", ja nie som ziadny spolupracovnik petris. :) s fony nemam absolutne nic spolocne uz vyse 7 rokov a riview je samostatny projekt, ktory som zdedil po uplne inom grafikovi, nic viac.

    to, ze som vyhral je pre mna velkym prekvapenim, dokonca som sam pochyboval, ze mam akukolvek sancu vyhrat prave preto, ze ma s fony.sk nieco kedysi spajalo. podarilo sa. tesim sa z toho. :)

    paul - precitaj si opis sutaze - 2-3tis znakov, nieco ine ako v normalnej recenzii - moja kritika smerovala k zahlcovaniu sa pamati, WP8 a kvalite spracovania. (mam mimochodom doma HTC Dream, ktory je podobne pogumovany ako 8s a nie je na nom skrabanec. Draha pouziva Lumiu 800 - kvoli ktorej som sa rozhodol experimentovat s WP - jej uplne vyhovuje)

    petris12.10.2013 - 15:36 Trvalý odkaz

    dedit mozes majetok a nie pracu po inom grafikovi.

    to ze si bol zakladatelom fony.sk a aktualne pracujes ako grafik pre partnersky produkt riview s rovnako vlastnickou strukturou ako fony.sk ta malo automaticky diskvalifikovat.

    neber mi pravo vyjadrit svoj nazor. namiesto posmeskov na adresu pouzivania google sa zamysli nad tym ako ta tvoja arogancia posobi navonok.

    uzi si "vyhru". moj nazor som prezentoval dostatocne zrozumitelne.

    Looky12.10.2013 - 15:41 Trvalý odkaz

    Po prečítaní tohto príspevku by som ako bývalý majiteľ Androidu na Windows phone 8 neprešiel...ale momentálne požívam Lumiu 920, ktorá žiadne s opisovaných problémov nemá...dá sa povedať, že kedže sa pri 8s jednalo naozaj o najlacnejší kúsok s WP8 ak teda nerátame Huawei W8, tak nedostatok pamäte sa dal viac menej očakávať...týmito istými problémami prechádzajú aj majitelia lacných androidov...stály nedostatok pamäte, či už vnútornej alebo RAM...Keďže je v Lumii 32 GB vnútornej pamäte, nehrozí, aby sa pamäť zaplnila a tým pádom nieje WP 8 ako takému čo vytknúť....jedine menšie množstvo aplikácií, za to aplikácie, ktoré pod WP8 fungujú mi prídu kvalitnejšie spracované ako to bolo na Androide..O chode systému ani nevravím...s androidom sa to nedá porovnať..Keďže sa nepokladám za náročného užívateľa, využívam naozaj len základ ako net, hudba, foto, práca s Office a maily, tak windows phone mi proste sedí, páči sa mi a som s ním nadmieru spokojný a osobne ho odporúčam :)

    Marian12.10.2013 - 15:44 Trvalý odkaz

    petris: nemusis citovat kazdu moju odpoved, pamatam si dobre co som napisal o prispevok vyssie. :)

    svoj nazor si samozrejme mas pravo vyjadrit, bohuzial v tomto pripade nemozes byt dalej od pravdy. :)

    vyhru, si samozrejme s radostou uzijem a rad sa podelim so skusenostami.

    Looky: pre nenarocneho uzivatela je WP8 vyborny system.

    petris12.10.2013 - 15:52 Trvalý odkaz

    citujem automaticky a rad. robim to najma kvoli buducim upravam prispevkov na ktore reagujem. ktore niektori tak radi robia. nieje to roztopasnost.

    tvoja posledna veta z tvojho upraveneho prispevku je nezmysel rovnako brutalny ako cely tvoj vitazny clanok.

    pre nenarocneho uzivatela je to tvoje lacne htc vyborne riesenie.

    wp8 je system uplne v pohode. ale ty chces android s oknami. rovnako ako 106% redakcie. mozno s vynimkou lenky. uz dlhsiu dobu tu zial tento trend sledujem.

    niesi bezny citatel fony.sk. si spoluzakladatel a spolupracovnik na inom projekte. je pre teba naozaj tazke pochopit ten rozdiel?

    aston14712.10.2013 - 16:10 Trvalý odkaz

    Atlis, vsetko sedi, teda mna sa pamat nejako netykala (mal som 8X), ale aj tak siel mobil po mesiaci prec. Kupil som si ho kvoli office ale to bola jedina vyhoda. Snad to o par rokov dotiahnu, aby to mohli pouzivat aj taki co nemaju cas sa hrat s kadecim, len proste mobil plnohodnotne pouzivat. btw, ten rapdialer je fak vtip a takych tam bolo viac. Aj na 8x sa ta guma zacala v rohoch odlupovat. Ked to zhrniem tak app Ludia a office su jedine normlane veci na tom telefone.

    Looky12.10.2013 - 17:51 Trvalý odkaz

    Ja mám práve pocit, že Andoid je system, kde treba stale nieco nastavovať...a čím viac sa to nastavuje tým horšie to chodí...a tiež neviem co vsetko potrebujú používať "nároční" užívatelia...používam aj android aj wp8 a zasadne rozdiely nevidím...až na plynulejší chod systému pri WP8 (porovnávam to s Nexusom 7 s Androidom 4.3)...a tých "normálnych" vecí je na WP8 viac...hlavne aplikácie od Nokie, ktoré sú naozaj dobré...čiže mám taký pocit, že WP8 má zmysel hlavne v spojení s Nokiou, keďže ostatní výrobcovia neponúkajú žiadnu pridanú hodnotu, aspoň nie teraz...

    Marian12.10.2013 - 18:01 Trvalý odkaz

    Looky - ja teda snad okrem navigacie zadarmo priliz velky rozdiel medzi WP v Lumii 800 a HTC 8s nevidim. Dokonca aj medzi WP7.8 a 8 priliz vela citelnych rozdielov v tej triede nie je.

    Co sa tyka WP vs Android - kazdy z tych systemov ma svoje vyhody aj nevyhody. Mne vadi to, ze mi chyba obrovske mnozstvo aplikacii, na ktore som z Androidu zvyknuty - a tym nemyslim, ze chyba priamo nejaka aplikacia, ale uplne chyba aj nejaky ekvivalent, pripadne su ekvivalenty podstatne horsie funkcne. Urcite su aj opacne pripady, ale z toho co ja potrebujem - prakticky nic.

    Ak teda vybrat WP8 - tak jedine so zariadenim, ktore ma velku pamat ak ho chce pouzivat majitel naplno, alebo jedine pre niekoho, kto je extremne nenarocny a napriklad mala pamat mu vadit nebude.

    Matej Krajčovič12.10.2013 - 18:39 Trvalý odkaz

    Ten problém s aplikáciami pre WP je trocha širší. Na väčšinu masových služieb sa viac-menej fungujúce neoficiálne náhrady po dlhšom hľadaní dajú nájsť, ak sa človek preberie 2-3 ktoré príliš dobre nefungujú.

    Pre niekoho ale môže byť obmedzujúce aj to, že WP je v hľadáčiku vývojárov vždy až tretie. Ak vznikne nový startup, cestujem do zahraničia alebo je nejaký event, ktorý chcem sledovať cez mobil (MS vo futbale, TdF) pri iOS a Androide idem do marketu a takmer určite nájdem plnohodnotnú aplikáciu na to čo chcem. Učím sa nemecky s Duolingo - app pre iOS a Android sú samozrejmosťou, pre WP nič...

    Aj BlackBerry ktoré išlo vlastnou cestou to vidí a integrovalo možnosť spúšťať vo svojom OS aj aplikácie pre Android, aspoň ako núdzové riešenie. WP nie je zlý systém, ale nemusí vyhovovať každému, obvzlášť ak prechádza z iného smartfónu, nie z klasických mobilov.

    petris12.10.2013 - 18:53 Trvalý odkaz

    a nemyslis si ze je to problem predovsetkym tych zadavatelov ak teda hovorime o TdF alebo MS vo futbale?

    neoficialne aplikacie k TdF naprikald boli - stacilo navstivit market :-) ak zo strany organizatorov nebol zaujem o aplikaciu pre wp tak to nebude problem vyvojarov - alebo pretlemocene do cloveciny - stoji to dalsie grose ktore inak usetrili.

    http://www.windowsphone.com/sk-sk/search?q=tour+de+france

    podobne su na tom slovenske banky. ignoracia z ich strany nema obdobu. vo svete do davno pochopili. len na slovensku sa hraju na polobohov.

    blackberry nemalo inu sancu ako pouzivat aj android aplikacie. tam je to jednoduchsie vdaka jadru systemu. a aj tak su tam kde su teda v este vacsej zadnici ako htc.

    @atlis
    ak by bol clanok napisany tak ako posledny odstavec z tvojho posledneho prispevku, nemal by som vyhrady k obsahu - alebo by ich bolo menej :-) ty si ale strcil cely system do zadnice len preto lebo tvoja skusenost s tym drekom od htc bola tak aaka bola. ako postupne obrusujes hrany zacina to mat hlavu aj patu. len stale nechces priznat ze si s vyberom pri svojich narokoch sliapol vedla.

    Richard Hombauer12.10.2013 - 19:04 Trvalý odkaz

    Je pravdou, ze sme Atlisa chceli z vyhercov vylucit, pretoze so mnou zakladal Fony.sk. Ale to ma niest dane bremeno na svojich pleciach navzdy. Atlis sa nijakym sposobom nepodiela na tvorbe Fony.sk uz dlhe roky, navyse v Riview robi iba grafiku. Skratka, ked sme sa v redakcii nezavisle zhodli, ze je to najprinosnejsi text, ktory aj nam ukazal, ze naoko vyborny produkt s paradnym pomerom cena/vykon nie je po case az taky paradny, nemohol som sa stale tvarit, ze "Atlis to vyhrat nemoze". Bolo by to hlupe. Bolo velmi tazke vybrat vyhercu, Atlisa do TOP3 vsak nominoval uplne kazdy redaktor. Aj taky, ktory ho nikdy ani len nevidel. Toto nie je politika, toto je sutaz o najlepsi text. Radi by sme telefony dopriali aj dalsim. Lenze potom sa ukrivdene bude citit ten stvrty v poradi. Je to tazke...verte mi.

    petris12.10.2013 - 19:14 Trvalý odkaz

    vsetci si nesieme nejake bremeno :-) a nemuseli sme byt ani agentami...

    riesenie ako ste to v atlisovom pripade mohli urobit som uviedol niekde na predchadzajucej strane. toto proste vzdy bude vzbudzovat nejake pochybnosti. ja som nesutazil, nemalo sa ma to preco osobne dotknut.

    pomer cena vykon na ktory sa richard odvolavas bohuzial v clanku nie je spomenuty ani len okrajovo. cele je to ponate v nemilosrdnom style voci systemu ako takemu. lacnejsie to uz neslo.

    stvrty v poradi podla vasich reguli k sutazi dostane rovnake tricko ako ktorykolvek iny koho text uverejnite na webe. vyhrat moze len jeden. to musi byt jasne kazdemu kto ide do sutaze s jednym vyhercom hlavnej ceny.

    ak toto bol najprinosnejsi text v znei v akom je uverejneny naozaj som cely nedockavy ako vyzerali tie ostatne ktore podla vas teda neboli az take prinosne.

    Richard Hombauer12.10.2013 - 19:17 Trvalý odkaz

    Atlis nemoze trpiet naveky tym, ze pomahal zakladat tento web. Budem mu za to navzdy vdacny, no nema to nic spolocne s obmedzovanim jeho ucasti v sutaziach. Atlis robi grafiku magazinu Riview, to je vsetko, co nas profesne spaja. Ale jeho clanok posudzovali vsetci clenovia redakcie, aj taki, ktori ho ani nepoznaju. A v top3 sa objavil vo vsetkych pripadoch. Clanok je prinosny, pekne napisany, nevidim dovod pre jeho ignoraciu.

    petris12.10.2013 - 19:23 Trvalý odkaz

    ano napisal som je to o vasom rozhodnuti. amen.

    clanok je vysoko tendencny. neobjektivny. atlis a vyzera to tak ze ani ty ste doteraz nepochopili ze to lacne htc je drek od ktoreho ste cakali zazrak. len to autor zabudol do clanku takto objektivne napisat. namiesto toho hejtuje operacny system. a pre vas ako redakciu je to najprinosnejsi text. to tie dalsie boli take hrozne?

    podla mna richard ani ty si nekupis huawei sonic na serioznu robotu. zrozumitelnejsie to uz nedokazem - mea culpa - no neviem s tym nic urobit.

    Richard Hombauer12.10.2013 - 19:37 Trvalý odkaz

    WP8 posôsobí ako systém, ktorý nevyžaduje taký hardvér, ako Android. Aspoň to tak môže vyzerať. Článok to vyvracia. Navyše, pomocou faktov. Kde je problém? Štyria zo štyroch redaktorov Fony.sk to považovali za prínosné.

    petris12.10.2013 - 19:40 Trvalý odkaz

    problem je v tragickej pamati samotneho zariadenia windowsphone by htc 8s a nie v operacnom systeme ako takom.

    problem dalej urcite vo vasom pripade je v nepoznani systemu alebo aj aplikacii v markete. to je dalsie zistenie ktore vyplynulo aj z tejto diskusie. po tvrdeni ze orange hd voice potlaci namiesto pridaneho mikrofonu bordel v podobe hluku na koncerte je toto zistenie pre mna rovnako prekvapujuce ako to predosle.

    atlis naozaj usetril. viac sa uz v case kedy si zaobstaral tu rachotinu od htc asi usetrit nedalo. no skoda ze setril na nespravnom mieste. 10 z 10 zubnych lekarov odporucaju zuvanie zuvaciek nemenovanej znacky.

    Manobb12.10.2013 - 19:44 Trvalý odkaz

    Nechcem byt sudcom v tomto spore, ci clanok ma na to, aby bol vitazny alebo nie. Kazdopadne v minulosti som pokukoval po danom modeli kvoli cene - nekupil som kvoli malej rozsirenosti systemu WP8. Po precitani tohoto clanku viem, ze som asi urobil dobre. Informacie v nom uvedene vnimam subjektivne ako plus pre mna zakaznika, aby som podobne sklamanie zo zlej volby modelu nezazil aj ja "na vlastnej kozi" ...

    P.S.: Napriek tomu si myslim, ze nie je stastne riesenie, ak sa sutaze zucastnuju aj byvali zakladatelia, ci redaktori Fony.sk alebo osoby zucastnene na partnerskych projektoch Fony.sk .... Nepride mi to profesionalne a ani nazaujate ...., preto uz radsej iba citam, diskutujem a nesutazim ... ;-)

    Marian12.10.2013 - 20:19 Trvalý odkaz

    petris - nechapem co furt riesis. clanok sa tyka konkretneho modelu, s konkretnymi problemami - a v tomto pripade je tym najvacsim interna pamat, ktora kazi dojem z celeho telefonu. nehovoriac o tom, ze s podobnym problemom musia zit aj majitelia niektorych lacnejsich nokii - a prakticky nikde sa o tom nedocitas. k samotnemu hardveru nemam vacsie namietky az na samotne spracovanie a flaky na displeji, ktore som ani v clanku nespomenul - aj preto, ze clanok mal byt obsahovo kratsi (v podmienkach sa uvadza 2-3K znakov, ktore som aj tak prekrocil). zvysok sa da riesit v diskusii - niektore veci som spomenul okrajovo na konci.

    je absolutne jasne, ze htc v pripade 8s usetrili na nespravnom mieste - 4GB internej pamati viac za 2 dolare nakupnej ceny (alebo este lepsie - bolo treba obetovat slot ma karty) a clanok by bol minimalne o 50% pozitivnejsi - co potvrdzuje aj moja skusenost s lumiou, ktora ma dostatocne velku internu pamat a problemy s nou nie su, resp. menej narocny uzivatel ani nevie, ze moze na podobny problem narazit.

    petris12.10.2013 - 20:34 Trvalý odkaz

    mal som pocit ze som pisal dostatocne jednoduchym sposobom co furt riesim. to ze clanok tak ako si ho napisal neriesi problem samotneho modelu htc ale ty si to otocil do roviny operacneho systemu. tak toto riesim.

    az pocas diskusii pripustas ze problemom je samotne windowsphone 8x by htc.

    doteraz si nepripustil ze to bol tvoj omyl a setrenie na nespravnom mieste. tvoje ocakavania od najvacsieho lacaku sa nemohli nikdy naplnit. a nehovor mi ze to bol problem limitu na strane operatora. nechal si si prevrtat koleno za dva zlote a toto bol vysledok.

    mnosztvo ludi nebude citat celu diskusiu. mnozstvo ludi si precita len clanok a z neho si urobi usudok. zial nie o tvojom tragickom omyle ale o operacnom systeme o ktorom tam predovsetkym na zaver pises. to je najvacsi problem tohoto clanku.

    toto totiz nieje o tvojej uplne zlej volbe telefonu na to na co si ho potreboval. toto je kamenom urazu o ktorom tu cely cas tocim :

    " HTC Windows Phone 8S sa objavil na trhu začiatkom roka 2013. Spolu s HTC Windows Phone 8X a Nokiami Lumia 520 a 820 bol medzi prvým telefónmi s prepracovaným operačným systémom Windows Phone 8. Je zároveň aj mojim prvým mobilným smarfónom bez hardvérových tlačidiel a fyzickej klávesnice. Kým na absenciu klávesnice aj tlačidiel si budem musieť zvyknúť, dúfam, že s operačným systémom Windows Phone je mojim posledným. Prečo?

    ...

    Premárnená šanca

    Je teda HTC 8S až takým zlým smartfónom? Nie, nie je. HTC vyrobilo veľmi zaujímavé zariadenie, ktoré však nikdy nemalo bežať na Windows Phone 8. Bez tohto operačného systému by bolo HTC veľmi príjemným štýlovým spoločníkom pre mladých ľudí, ktorým rodičia nekúpia Apple iPhone 5S či Samsung Galaxy S4. Tí by tiež s radosťou počúvali hudbu cez pomerne kvalitné slúchadlá a logo Beats by Dre na zadnej stene 8S-ka by malo zmysel. A ani priemerná kvalita 5-megapixelového fotoaparátu by im nevadila, pretože Instagram (mimochodom pre Windows Phone 8 stále nie je oficiálne dostupný) aj tak nie je o kvalite fotografií."

    samotne htc 8s je totiz najvacsim problemom smartfonu htc 8s. nieje to operacny system. htc pustilo na trh total brak.

    lacne lumie? to myslis 610? od zaciatku sa vsade hovorilo o jej obmedzeniach vzhladom operacnej pamati.

    atlis: zle si nakupil. velmi zle. tam je zaklad. nie v operacnom systeme. v zariadeni ako takom a v tvojej volbe vzhladom k narokom.

    dufam ze som ti konecne objasnil vsetky nejasne pasaze.

    Matej Krajčovič12.10.2013 - 20:46 Trvalý odkaz

    Činiteľov ktoré za to môžu je určite viac, ale úprimne, ako koncového používateľa ma to príliš nezaujíma - ak pri výbere platformy zistím, že niektorú nemá app moja banka, nejdú tam služby ktoré chcem používať a inde s tým nebude problém, tak skončím z názorom, že platforma je pre mňa osobne nevyhovujúca a nadávam skôr na jej tvorcu, než aby som osobitne prosil banku a 4 ďalšie služby, aby sa konečne rozhýbali - donútiť ich nemôžem a ani by ma to nebavilo. Mám rád väčšinu produktov od MS, ale vzhľadom na moje potreby by mne osobne ich WP primárne nevyhovovalo - ale, známemu som zasa svojho času doporučil Omniu 7, pretože viem, že to riešiť nebude a v telefóne má dokopy 5 aplikácií.

    petris12.10.2013 - 20:59 Trvalý odkaz

    matej nehnevaj sa ale ty si presne ziarivy priklad jednoducheho zmyslania android fans. ako redaktor "vseobecne" zameraneho media sa tu profilujes velmi uzko a len viac a viac dokazujes ze ti neprinalezi hodnotit operacny system windows phone pretoze o nom nevies ale uplne nic alebo len tragicky malo.

    tour de france len potvrdilo ;-)

    banka nebude rozhodovat o tom ktory klient s akym operacnym systemom je pre nu top a ktory naopak nezaujimavy.

    banka je tu pre mna a nie ja pre banku. banka moze byt rada ze jej dam moje peniaze a este im za to zaplatim v podobe poplatku za ucet.

    na slovensku je jedina banka ktora to pochopila a tou je csob. ako jedina ma aplikaciu aj pre majitelov smartov s wp.

    http://www.windowsphone.com/sk-sk/store/app/smartbanking-sk/577f48b1-56…

    keby sme vsetci zmyslali tak jednoducho ako ty tak sa nikam nepohneme. vsetci by sme ako ovce mali android a drzali by sme zobaky a tvarili sa prenaramne happy.

    uz mi je jasnejsie preco vyhral text ktory predovsetkym hejtuje windowsphone. richard prepac ale toto je moj nazor sformovany tym co tu denne vidam.

    Richard Hombauer12.10.2013 - 21:20 Trvalý odkaz

    petris, tvoj pohlad na vec vylucuje to, co mas v podpise. snazis sa tu vsetkym vnutit svoj nazor. poslednykrat pisem: vahali sme odmenit atlisa kvoli minulosti a rozhodol som sa, ze uz stacilo jeho vylucovanie zo vsetkych sutazi, ktorych sa zucastnoval. je to skratka aktivny citatel ako desat dalsich a ja ho tak beriem. mal rovnake sance ako ostatni, resp. ich mal mensie. lebo sme sa ho viaceri dokonca obavali oznacit za vitaza. lebo minulost. a clanok ma iba pomoct citatelom dozvediet sa o probleme s malou pamatou lacnych zariadeni s WP8, ktore maju navyse zakaz pouzivat pamatove karty. cia je to chyba? htc? tazko povedat. pred pol rokom vyhral clanok o uprave nedokonaleho androidu v galaxy s II, teraz kritika lacneho wp8, nabuduce to mozno bude nieco ine. ked uvidite dalsie clanky od citatelov, urcite sa niektorym z vas budu pacit viac nez tento vitazny. pretoze kazdeho zaujima nieco ine. nas najviac oslovil tento clanok. a sme zan atlisovi vdacni. nabuduce mozeme z troch najlepsich clankov jednoducho losovat. zda sa vam to ako lepsi napad?

    Marian12.10.2013 - 21:22 Trvalý odkaz

    petris - 610 ci 520 maju problem s ram, o tom sa hovorilo vsade. o tom, ze mozu mat problem aj s internou pamatou uz sa nehovori.

    kupou lepsie vybaveneho zariadenia s windows phone 8 sa problem neriesi - system je vyrazne obmedzeny vo svojej podstate - 0 moznost pristupu k internej pamati cez spravcu, prakticky neexistujuci multitasking, velmi obmedzena paleta dostupnych aplikacii - aj takych, ktore su standardom pre android ci ios... jednoducho cele zle - male hw naroky to nevyriesia. nijak.

    suhlasim, s tebou, ze som kupil zle - ano. mohol som kupit htc desire v, ktory je vybavou k htc 8s najblizsie a mal by som o 90% problemov menej. :)

    kks, inak strasne mi chybal aquila. :D

    petris12.10.2013 - 22:05 Trvalý odkaz

    nekupim si smejd za dva zlote s tragicky malou vnutornou pamatou aby som potom sedivel pri tom ako ubuda.

    ty si iny. ty si investoval par supiek a z tvojej hlupej chyby vinis vsetkych pocnuc operatorom a konciac microsoftom len nie seba.

    nevies to priznat. tvoja jesitnost je pre teba zial neprekonatelna bariera.

    petris12.10.2013 - 22:05 Trvalý odkaz

    ale prosim ta. ja nikomu svoj nazor nevnucujem. len som napisal ze je atlis spolupracujuca osoba. blizka osoba.

    problem? moj nie.

    napisal som aj to ze je to o vasom rozhodnuti. necital si? problem? moj nie.

    naco sa zasa vracias k osobe samotneho atlisa ako blizkej osoby ak hlavnym problemom clanku je mnou kritizovana jeho uroven? skrie ta svedomie? to nemusi. napisal si svoje dovody pre ktore si myslis ze atlis je pravom vitaz.

    ja ak dovolis pisem tie moje preco si myslim ze uroven clanku je mizerna pretoze ... ale to som uz niekolkokrat napisal preco.

    ak das do placu nejaku svoju pracu musis byt schopny prijat aj jej kritiku.

    nepochopil si o co ide? nevysvetlil som moju kritiku dostatocne zrozumitelne? nestacili ti k tomu odcitovane tie dve inkriminovane pasaze z predchadzajuceho mojho siahodlheho prispevku? napisal som to nezrozumitelne?

    @atlis
    je len dobre ze wp nema suboroveho managera. tragickych pripadov kedy uzivatel pomazal co ho napadlo je z minulosti cela kopa. ci uz islo o symbian alebo winmobile alebo android. zahral si sa na skota a vypomstilo sa ti to. napisal som ti aj to ze si hladal android s oknami. no taky chvalabohu nieje.

    systemu chybaju niektore aplikacie ktore z trucu blokuje napriklad google. boja sa microsoftu. boja sa konkurencie. uboziaci. neviem z akych dovodov ignoruju windowsphone velki zadavatelia ako uz spominane tdf. no zda sa ze sa situacia meni k lepsiemu - vid napriklad f1 pre tento rocnik.

    konkurencia je vitana tak ako v ktorejkolvek oblasti. aj tak ma google neuveritelnu moc v rukach. to nieje zdrave.

    ak vy nieco tvrdite tak to je v poriadku. ale ak ja napisem svoj pohlad tak vam vnucujem moj nazor. no super. richard zatvor diskusie a bude pokoj. piste clanky a kopirujte tlacove spravy ako tu z telekomu. aby niekto nahodou
    nemal iny nazor ako vas
    prezentovany.

    Marian12.10.2013 - 22:29 Trvalý odkaz

    musite mat v mrkvosofte strasne vetry po tom clanku :)

    dalsia diskusia tusim nema vyznam.

    petris12.10.2013 - 22:52 Trvalý odkaz

    ja myslim ze krajsie zakoncenie tohoto vasho obrovskeho trapasu sme si ani nemohli zelat.

    neviem sice o akom mrkvosofte a vetroch v suvislosti s mojou osobou tocis ale tym uz si dokonal obraz skazy. uplne.

    Martin Hrúzik12.10.2013 - 23:02 Trvalý odkaz

    Atlis nic v zlom, ale ak nevidis rozdiel medzi WP7.8 a 8.0, tak radsej uz clanky ani nepis. Co sa tyka aplikacii na WP, skor nez prejdem na inu platformu, tak si najprv zistim, ci aplikacie, ktore su pre mna dolezite, maju nahradu na WP. Ak nie, neprejdem nan a nebudem potom nadavat, ze mi chyba to ci ono.
    K clanku len tolko ... vela ludi si kupi najlacnejsi android a potom nadava, aky je to smejd system, pomaly atd. Iste, je, rovnako ako WP s najlacnejsou sunkou. Android v cenovej hladine 8S by ti neponukol o nic lepsi zazitok. Neviem co pises o dvoch aplikaciach spustenych naraz, este som to nevidel na androide za 150eur. Dufam ze nemas na mysli Note3, to by si ma pobavil.

    huje©12.10.2013 - 23:17 Trvalý odkaz

    súhlasím s článkom. a tých problémov s WP8 je podstatne viac, to ešte autor ani zďaleka nepopísal všetko. momentálne je WP vhodný tak pre ľudí vyžadujúcich dumbphone. nevhodné na web, nevhodné na multimédiá.

    a pardon, ešte ako fotoaparát - veď nič iné na lumiach nokia už rok a pol nespomína. fraška.

    mimochodom, porovnanie: android HTC so 4 GB internej je v pohode, WP HTC so 4 GB internej je nepouzitelne. ale problem bude urcite na 100 percent v HTC, lebo petris povedal. a bodka. :-D fail, fail, fail.

    Marian12.10.2013 - 23:49 Trvalý odkaz

    martan1981 - nie nevidim podstatnejsi rozdiel medzi 7.8 a 8. okrem par drobnych funkcii. to ze system ako taky je prepracovany "pod kapotou" ma nezaujima.

    Chybajuce aplikacie neboli obsahom clanku, o tom som pisal iba v diskusii - pravdou vsak je, ze mnozstvo aplikacii dostupnych pre iOS a Android je podstatne viac. WP je vseobecne mimo zaujem developerov.

    Ako som uz napisal - lacnejsi, nelacnejsi, najpodstatnejsie vady WP ostavaju aj vo vyssich radoch, takze kupa aj najdrahsieho zariadenia s WP nijak jeho nedostatky neriesi.

    BeJay13.10.2013 - 01:05 Trvalý odkaz

    K tomuto článku by sa hodilo video "Na jeden záber" Atlis vs. Petris naživo xD

    sysell13.10.2013 - 01:43 Trvalý odkaz

    Serte na to, je to trapne. Vyhral zakladatel fony.sk s clankom kde zadupal windows pod zem, na pro andoidovskej stranke. To uz ani blbsie vyzerat nemoze.
    Cela recenzia je o tom ze je tam malo pamate. Ale keby tam nebol WP ale andoid tak zrazu 4 GB kde zozbere system cez giga by zrazu uplne stacilo. Ani supanie farby by nevadilo.
    A este okrem toho by sa mal skor hodnotit telefon ako vseobecne keci o systeme, o tom ako ej malo aplikacii a ako kde ide multitasking.
    Kto ma zaujem tu je recenzia na HTC desire, a xperia neo :
    Z desire sa šúpe farba a 500 megova pamat kde polku zabera system je plna asi po 2 dnoch !! a aj ked zmazem bordel stale sa android sam zasiera, prestanu chodit maily, polka notifikacii a pomoze jedine reset, xperia detto - mozete to uverejnit prinos je rovnaky.

    huje©13.10.2013 - 01:48 Trvalý odkaz

    sysell: problem nie je az tak 4 GB internej pamate, problem je ze sa zaplni. u androidu je to problem, ked mas tak 500 mega, pri 4 GB uz ani zdaleka nie.

    Marian13.10.2013 - 02:34 Trvalý odkaz

    sysell - v mojom podpise mas dve zariadenia - tablet s androidom shiru a htc - shiru ma 1.97GB pamati. vratane systemu a obrovskeho mnozstva aplikacii mam zapratanych 1.2GB, zvysok je volna pamat. v HTC mam necele 4GB pamati, jedenast malych aplikacii a zostatkova pamat - 350MB. mas nejake otazky?

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease13.10.2013 - 05:34 Trvalý odkaz

    No 4GB vnútornej pamäte, veru nemusí stačiť ani každému androidu. V reale to je od 500MB do 2GB dostupnej pre užívateľa. Napr. u PRESTIGIO 4500 je dostupnej na aplikácie iba 500MB a to už je žalostne malo. Samozrejme riešenie tu je: root + link2SD. Ale to nie každý je schopný absolvovať.

    Sranda, že tie systémy sú stále samozahlucujuce (teda okrem iOS)
    Viď môj avatar z čias symbianu.
    Ale myslím, že Nokia na to prišla, že 4GB je pre WP nepouzitelnych (po negatívnych ohlasoch napr. L510) a 520/620/720/820 majú zhodne 8GB rom.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne13.10.2013 - 09:29 Trvalý odkaz

    Jeden clovek napise svoj postreh ze skvele zariadenie za skvelu cenu, nie je az take skvele zariadenie a prisluhovaci kultovej viazanosti k OS a niekedy aj znacke idu pachat virtualne samovrazdy, alebo v horsom pripade, virtualne vrazdy.

    Heh.

    Serte na to, ved je to len telefon...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease13.10.2013 - 11:52 Trvalý odkaz

    Wayne, klobúk dole ;-)
    Trefne napísané.

    Martin Hombauer13.10.2013 - 12:47 Trvalý odkaz

    kedysi sa ma dakto pytal, preco na m.fony.sk nie je zobrazena diskusia, tak toto je dovod :)

    obcas si pozriem full verziu aby som si pozrel ci je nejaka zaujimava diskusia a zase som to olutoval :)

    Marian13.10.2013 - 15:59 Trvalý odkaz

    Martin, ty este chodis na mobilnu verziu? :P