Prechod z iPhone 7 na Galaxy S8 (časť 1/2)

  • Karol 21.06.2017 - 21:53

    Ja som tiež dlhodobý používateľ iPhonu,ale keby som si mal vybrať dáky android,tak by to bol asi P10...:-)

  • markos921.06.2017 - 22:29 Trvalý odkaz

    dobry napad tento clanok, tesim sa na pokracovanie, ja akurat od vcera prechadzam po 3 rokoch z iPhonu na galaxy s8+ tak zatial neviem ci robim dobre alebo nie ale nevzdavam to :)

    dvaosem21.06.2017 - 22:52 Trvalý odkaz

    Dúfam v pokračovaní povieš viac + S8. Ja používam S7, ale taktiež obdivujem IOS. držím palce v ďalšom článku.

    Peter21.06.2017 - 23:14 Trvalý odkaz

    Mal som tak isto skúsenosť vyskúšať iOS ale jedna vec mi strašne chýbala a to obyčajné widgety.Sklamal má aj prenos súborov všetko aby sa riešilo cez itunes. Najlepšie bolo keď som chcel od kamaráta video s firemnej akcie však pošli mi ho cez bluetooth :D no a tu som aj skončil a v tej chvíli som si povedal dosť a na druhý deň bol iphone 6 prec. Ale tak kazdy má svoje preferencie :)

    markos921.06.2017 - 23:23 Trvalý odkaz

    bodko prenos suborov cez bluetooth sa riesil dakedy v davnej minulosti ked sa posielali obrazky a pesnicky, hehe dnes mas trochu ine technologie :) kazdy co prejde na iPhone z androidu tak ma nervy lebo zrazu nevie co ma robit ale kto si raz zvykne na iPhone a iOS sa uz len velmi tazko vrati na android, ja to momentalne skusam len kvoli tomu ze ma s8+ super display aj fotak a proste mam chut po rokoch skusat nieco nove a spoznavat a ucit sa, mam rad prehlad ale je to tazky prechod

    Tomas21.06.2017 - 23:58 Trvalý odkaz

    markos9, povedz mi ako prenesiem fotku (hudbu, video, pdf dokument, hoci co) z androidu do ajfonu, co najrychlejsie a najjednoduhsie. Zo zvedavosti ma to zaujima. U androidu sa da pouzit spominane BT, alebo wifi direct atp.

    Peter22.06.2017 - 00:04 Trvalý odkaz

    No ja som clovek, co presiel z iPhone 6S na Samsung Galaxy A3 2017...

    Samozrejme, iPhone mam v druhom vrecku, pretoze iOS potrebujem. ale ako hlavny mobil mam android.. preco? kvoli android smart hodinkam.. s iOS vkuse padali.

    zvykol som si...

    btw, nevidim dovod prejst z 800€ telefonu na 800€.. vidim vyznam, ked clovek prejde kvoli uspore na 200-300€ fon... ale na rovnako drahy? a nacO??

    Ivan22.06.2017 - 00:06 Trvalý odkaz

    No celkom zaujímavé postrehy no chcem napísať pár mojich postrehov nakoľko som prechádzal s7 edge na s8 ale na 3 týždne som mal zatiaľ iphone 7 co nemôžem povedať ze je zlý tel jasne ze nieje ale par veci ako používateľ Samsungu mne prekážalo napríklad menší displej na ktorom niektoré web stránky boli problém ako Bezobalu.eu nešlo ju zmenšiť potom riadok s číslami áno iná klávesnica to vyrieši ale prečo to tam jednoducho nieje a môj naj problém je ze tu na s7, s8 viem nastaviť zvonenie na určitú hlasitosť a zvuky upozornenia na skoro min keďže kopec reklamných mailov a zbytočne moc veľká hlasitost a ešte chcem dodať že autor píše ze zahnutý displej zbytočnosť ale pre mňa najväčšia výhoda je ze tel je vďaka tomu užší a preto sa dostala s8 na 68mm a co sa týka skla môžem povedať mal som všeličo od zagg fólie aj zagg sklo a folia ok len nevydrží dlho sklo celé zle ako zla citlivosť alebo displej ide zrazu tak do šedá keďže sklo je nad displejom co som vyriešil sklo whitestone dome glass drahé ale je to neporovnateľne citlivosť a pozorovacie uhly top jedine hrubšie hrany co rieši obal môžem odporučiť

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.06.2017 - 00:08 Trvalý odkaz

    @markos9, vysvetli to manzelke, ked ty mas android a ona iPhone, ze jej fotku posles len cez wifi/data :)

    @Merrick, moznosti je niekolko, podmienkou je ale pripojenie oboch zariadeni na internet. Bez neho sa nepohnes.

    Ja som bol dlho fanusik iOS, ale od Androidu 4+, je to +- vyrovnane. Ja musim mat obe zariadenia... Na video a foto a niektore hry je lepsi iPhone, na siete a socialny zivot radsej Android, ten system je viac prepojeny s internetom, pouziva sa prijemejsie, aj multitasking je lepsi.

    markos922.06.2017 - 00:09 Trvalý odkaz

    merrick ja si poslem subory cez facebook, whatsapp, viber, alebo gmail ako prilohu, alebo dam do pc a stiahnem cez itunes filmy alebo pesnicky, jediny aky subor som posielal za posledne roky bolo zdielanie medzi iPhonmi co je v sekunde kolko fotiek chces, bluetooth som pouzil na subory naposledy asi 10rokov dozadu ak nie viac, peter25 nevidis dovod na prechod? ja asi taky ze vyskusat nieco nove a posunut sa niekam dalej v spoznavani techniky, nie kazdy ma mobil len na volanie, sms a facebook

    markos922.06.2017 - 00:29 Trvalý odkaz

    inak Richard ma pravdu, sluchadla som hned vyskusal a porovnaval, AKG v baleni s8/s8+ su naozaj slusne, ale nemozem si pomoct ale EarPods od Applu hraju lepsie a dokonca aj ked ich pripojim k s8+ tak zvuk je velmi pekny, telefonovat s nimi som neskusal ale hudba ide super na samsungu z apple sluchadiel :)

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy22.06.2017 - 00:34 Trvalý odkaz

    Omg cez BT som posielal súbor naposledy keď som mal Nokia so symbianom.

    Peter22.06.2017 - 00:44 Trvalý odkaz

    Ja stále pouzivam na prenos BT ale skôr už wifi Direct a to s jedného dovodu. Pokiaľ má súbor napríklad 400mb nebudem ho predsa zdieľať cez Cloud pri našich dátových balíčkoch :) No a ja mám ešte k tomu smolu že môj pevný internet v mojej lokalite má maximálku 3Mbit :D

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.06.2017 - 01:17 Trvalý odkaz

    Inac, postrehy k clanku:
    -ocenil by som mozno linky k appkam?
    -klavesnica je u mna Gboard uplne na vrchole, a vadi mi trochu ze na iOS este nema podporu slovenciny, SwiftKey, ktoru tam pouzivam je trosku viac krepa, ak opravi automaticky slovo, backspace ho nezmaze ako na gboard (aj vdaka bgoard pisem ovela viac tahom prsta po obrazovke)
    -moj operator je O2, ich aplikacia ma plavajucu notifikaciu, na iOS widget stale chyba.
    -moj defaultny emailovy klient blueMail vie priamo v notifikacii oznacit spravy ako precitane. na iOS to nejde a ani defaultny gmail to na androide nema (myslim ze to oznacenie vie aj typeMail a outlook)
    -push upozornenia pre google ucet vo vstavanej aplikacii na iOS uplne chybaju - pouzivam AirMail.

    Inac je to +- to iste, rozdiel je v rozlozeni ikoniek na domovskej obrazovke, do nastaveni nechodim, kopu veci som nastavil raz a padla. Ja sa raz neviem rozhodnut. Musim mat obe platformy, aj ked to povedzme nakladnejsie, ale kebyze mam iba jednu, strasne by mi vadilo ze nemozem preskocit, kedy sa mi zachce.

    yanick22.06.2017 - 02:06 Trvalý odkaz

    Ja mam par tyzdnov svoj prvy iPhone, iPhone SE. Hladal som maly telefon a v podstate nebola ina volba. Je to moj prvy telefon s iOS a dojmy su rozpacite. Samotny iOS sa mi paci, ale ovladanie mi pripada take ... tazkopadne.
    - Vstavany budik sa da odlozit alebo zrusit, ale neda sa odlozit a zrusit pred tym aby znovu zvonil. Jedine vypnut a zapnut.
    - Mobilne data sa daju zapnut len v nastaveniach, pocitadlo dat je, ale je v nastaveniach a neda sa nastavit limit. Tiez mam O2, v iOS nie je widget, v Androide je aj widget aj informacia v notifikacnej liste.
    - Snad vsetky aplikacie od Googlu su lepsie na Androide ako na iOS (ano, chapem dovod:-) )
    - vela aplikacii, ktore som pouzival na Androide je lepsich na Androide ako na iOS, napr. Signal
    - "Vstavany prehliadac" (ten zobrazovac stranok, obdoba WebView z Androidu, nemyslim plne Safari) nevie ist na predchadzajucu stranku, vrati sa do aplikacie, ktora stranku otvorila (aspon som nenasiel moznost vratit sa na predchadzaujucu stranku)
    - Zdielanie v iOS ... skoda komentovat :-)

    Ale ako som uz pisal, iOS je dobry system a chapem, ze je to len o zvyku. Kolega pouziva len iPhone, nikdy nemal android a moje dojmy z iOS absolutne NEzdiela :-)
    iOS 11 vyzera nadejne, snad nesklame, public beta by mala byt vonku do konca tyzdna (developer beta 2 je uz vonku) :-)

    Karol22.06.2017 - 02:59 Trvalý odkaz

    Obidva operačné systémy majú aj výhody aj nevýhody.

    Richard Hombauer22.06.2017 - 04:01 Trvalý odkaz

    Chlapi, na prenos súborov medzi iPhone a androidmi skúste appku SHAREit. Uz tolkokrat sme o nej pisali. Cez wifi je prenos veľmi rýchly.
    Vďaka všetkým za hodnotné postrehy. Ste super!

    Peter Fejfar22.06.2017 - 12:49 Trvalý odkaz

    Na prenos jednoduchých súborov v androide je najlepšie použiť NFC. Dúfam, že túto funkciu Apple v iOS 11 sprístupní.

    Richard Hombauer22.06.2017 - 13:25 Trvalý odkaz

    NFC neslúži na prenos dát, je to len komunikačný kanál na veľmi krátke vzdialenosti. NFC bez Bluetooth a Wi-Fi neprenesie takmer nič. Mne NFC absolútne nechýba, skôr si neviem vynachváliť prenosy cez Wi-Fi Direct, Airdrop a podobne.

    Peter22.06.2017 - 23:03 Trvalý odkaz

    markos9: nepochopili sme sa..
    ja fon nad 300€ povazujem iba fon s iOS.. vsetko ostane je premna "neexistujuce"...

    ak mam teda prejst z iOS na android, tak to musi byt mobil za 1/3ceny iphonu... inac nevidim vyznam... za pravdu mi dava aj vykon samsungu - android je taky zrut systemu, ze mobil musi mat 16jadrovy procak.. ved to je chore...

    iOS uz len tymto ziskava, lebo je vyladeny tak, ze aj s o 50% pomalsim procakom valcuje rychlostou android..

    preco neprejdem na system, ktory potrebuje 2x taky vykon aby sa vobec vyrovnal iOSku...

    ak, tak nieco lacne

    Peter22.06.2017 - 23:06 Trvalý odkaz

    modelova situacia: zoberme si, zeby ci clovek mal moznost vybrat 2PC -
    jeden s iOS a jeden s windows.

    lenze, na PC s iOS nam staci HW za 400€, ale na to, aby sme mali windows rovnako rychly potrebujeme PC za 800€.
    AK by teda apple nebolo predrazene len znackou, tak si PC s windows /modelovo mobil s androidom/ nekupi NIKTO!!!

    ked za 400€ moze mat sice pomalsi HW ale so SW, ktory je vyladeny tak, ze ide lepsie ako 2x drahsi PC, nikto by windows nemal :)

    za vsetko moze cenova politika applu.. keby fon bol naceneny podla parametrov, samsung nepreda ani zlomok z toho, co predava pri vlajkovych lodiach /co maju papierovo 2-3x taky HW jak iPhone :D/

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.06.2017 - 23:56 Trvalý odkaz

    Mne by sa to pacilo ako to mam teraz na PC ja, Windows 10, Mac OS X Sierra, dva Linuxy... ;) to keby slo s telefonom to by bola parada ;)

    yanick23.06.2017 - 02:02 Trvalý odkaz

    @peter25
    Apple je posledne roky pri vydani noveho iphonu vzdy vo vykone o cca pol generacie pred androidom, telefony so Snapdragonom 835 sa dotiahli na iPhone 7 Plus [1]. Co sa tyka vykonu SoC, v sigle-core benchmarku v GeekBenchi 835 na A10 zatial nestaci. iOS, tak ako Android tazi z vykonu SoC, system je plunuly a reakcie su okamzite, ak SoC poskytne dostatok vykonu. Cize android za 300 euro ma cca 1/4 vykon oproti iPhone za 800 euro. Jasne, ze sa to prajavi.

    Android je oproti iOS v nevyhode hlavne v spotrebe RAM, vacsina vlajkovych lodi s Androidom ma 4GB RAM (jedna, plus ;) dalsie cinske firmy sa nahanaju za cislami a kvoli tomu uz mame aj telefony s 8GB RAM) a odporucane minimum je 2 GB RAM. iPhone dokaze bez problemov fungovat aj s 1GB RAM.

    Podla mojich skusenosti iOS nie je vyladeny lepsie ako Android, je to porovnatelne (porovnavam Apple telefon vs Google telefon). Ak by som porovnaval vlajkovu lod a upravenym Androidom, tak iOS bude na tom lepsie asi vo vsetkych pripadoch.

    [1] http://www.antutu.com/en/doc/109344.htm

    Dejvo23.06.2017 - 18:15 Trvalý odkaz

    Taktiež som dlhodobý užívateľ iPhonu a práve sa rozhodujem či prejsť z modelu 5S na iPhone 7, alebo sa porozhliadnuť po nejakom kvalitnom Androide, s rozumnou uhlopriečkou a Dual SIM verziou. Veľa som toho nenašiel, ale takéto tipy a postrehy sú určite nápomocné.

    Knoxville23.06.2017 - 18:43 Trvalý odkaz

    Co tak Oneplu3. Ale meviem co si predstavukes pod rozumnou uhloprieckou a nizsou cenou.

    yanick23.06.2017 - 18:48 Trvalý odkaz

    Ak je 5S este v dobrej kondicii, tak sa oplati pockat do jesene, pride iPhone 7S, 8(X?) a starsie modely zlacneju.
    A na jesen by mal prist takisto novy Pixel od Googlu, hovori sa o Nokii 8 a 9 a Samsusung by mal predstavit Note 8. Ale prechod na Android zaroven znamena naklady na aplikacie, aplikacie kupene pre iOS si bude treba kupit znovu aj pre Android a plati to aj pre licencie a predplatne. Ak pouzivas Sygic, tak je mozne, ze budes musiet kupovat mapy znovu, prenos licencie z Androidu na iOS nie je mozny, neviem ako je to naopak.
    A ak Android, tak by som nekupoval nic, co po vybaleni z krabice nema aspon Android 7.1.2 (pocita sa aj ponukany update). Idealne 8.0, ale prve telefony s Androidom 8.0 pridu na trh az v jeseni (u nas asi az v zime).

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.06.2017 - 19:03 Trvalý odkaz

    Dejvo, iPhone 7 je fajn, no o 4 mesiace je tu novy model, za rovnaku cenu ako teraz 7, mozno o 10-20 eur viac ako 7 v zakladnej verzii . Android s "malou" uhloprieckou - napriklad Samsung S7. Na druhej strane, ak ta netankuju velmi nove modely, ten ajfon je fajn. Ma stereo repro, lepsi fotak nez ktorykolvek ajfon predtym, je aj dost odolny.

    ondrakomous23.06.2017 - 21:53 Trvalý odkaz

    soc neni jedinej parametr, s8 je o tridu lepsi jak iphone 7, hardwarove 100%, momentalne nema konkurenci na trhu, mozna ve vykonu je horsi, ale kdyz srovnas displaye, konstrukce, baterky-kapacita/rychlost nabijeni, fotaky, zpracovani, vodeodolnost.

    zune8523.06.2017 - 22:09 Trvalý odkaz

    daj dilera
    toto musíš písať sfetovaný jak bejk

    Tomas23.06.2017 - 23:34 Trvalý odkaz

    Preco? Ved ma pravdu, ak sa pozeras cisto na hardware, S8 je o triedu vyssie ako akykolvek ajfon.

    yanick24.06.2017 - 02:11 Trvalý odkaz

    @ondrakomous
    iPhone je dobry vo vsetkych zakladnych parametroch, ktore maju vplyv na vykon [1][2]. Ano, ma horsi displej, horsi fotak, mozno aj spracovanie, ale to sa tyka jet black verzie [3]. Vodeodolne su obidva a obidva vydrzia viac udavaju specifikacie[4]. A ano, konstrukcia iPhone 7 je oproti Galaxy S8 ako z minulosti.
    Uznavam, ze S8 je z pohladu HW v niektorych ohladoch lepsi a v inych porovnatelny, co z neho robi lepsi telefon, pripominam, ze z pohladu HW. Co sa tyka OS, osobne neviem posudit, problem s lagom pri uvedeni by mal byt vyrieseny, ale vraj tam este mikrolag je. Vraj, ako som pisal, nemozem posudit osobne.

    [1] http://www.anandtech.com/show/9686/the-apple-iphone-6s-and-iphone-6s-pl…
    [2] http://www.anandtech.com/show/10685/the-iphone-7-and-iphone-7-plus-revi…
    [3] http://bgr.com/2016/12/29/jet-black-iphone-7-scratch-test-plus-no-case/
    [4] https://www.youtube.com/watch?v=QajsMaHi-fE

    ondrakomous24.06.2017 - 07:11 Trvalý odkaz

    Apple výjimečný v tom, kolik vydělává právě díky horšímu hardwaru, software je psaný pro jeden určitý typ hardwaru, proto se nedá srovnat s programem, který je psaný obecně pro desítky obecných zařízení, když máš konkrétní hardware můžeš udělat i daleko silnější ochranu. Podle mě lidi vymeni telefon jen v případě, když dostanou opravdu "velký upgrade", což Apple zrovna dvakrát nenabízí, mezi jednotlivými generacnimi telefony je vždy zlepšení spíše řádově v desítkách procent, navíc každý rok "telefon vypadá úplně stejně", Samsung si dokáže vyrobit celý telefon sám, bez toho aniž by si najimal další firmy. U iphonu 7 je jeden velký fail chybí klasický audiojack, navíc chybělo i bezdrátový nabíjení, macbooky používají USB c konektory, je to prostě celkove dost chaos

    markos924.06.2017 - 12:38 Trvalý odkaz

    mam s8+ niekolko dni ale ale aj tak vzdy radsej siahnem po iPhone ked mam viac pisat alebo byt dlhsie na nete, s8+ je technologicky vo vsetkom lepsi ako moj 6s plus ale lepsie sa mi pracuje na iPhone, nemozem si pomoct

    Dejvo24.06.2017 - 20:05 Trvalý odkaz

    Aby som pravdu povedal, cakat sa mi uz moc nechce. 5S je stale v dobrej kondicii, v podstate mi ide len o to, ze by som po x rokoch (iPhone pouzivam od verzie 4) prijal vacsiu uhlopriecku (maximum pre mna je 5", cize preto nie model +), a lepsi fotak.
    Cena nie je az tak podstatna. Mne sa zdaju aj ceny iPhonu 7 pomerne v pohode a nepredpokladam, ze ked vyjde 8 a 7S, ze ceny 7 padnu az tak, ze by som si kupu (ak ho kupim teraz) vycital.

    Skor mi islo o to, ci niekto nema nejaky tip eventuelne na odladeny, idealne cisty Android s uhloprieckou medzi 4,7-5", ktory bude svizny ako iPhone.

    Dejvo24.06.2017 - 20:09 Trvalý odkaz

    Existuje oficialna SK dostribucia? Ak ano, privitam link. Vdaka.
    Za pozretie clovek nic neda.

    ondrakomous24.06.2017 - 20:37 Trvalý odkaz

    Dejvo: kup si iphone 6s, asi lepsi kauf jak 7, nebo jak psal richard samsung s7. s8-samsung ma zahlej display, iphone 7-chybi audio jack, jeste za dobry penize je LG G6. takze zebricek bych sestavil 1/samsung s7, 2/iphone 6s, 3/lg g6 4/honor 8, polepsis si i s samsungem s6 a starsim iphonem 6

    Dejvo24.06.2017 - 20:39 Trvalý odkaz

    V com konkretne je kupa iPhone 6S lepsia? (oproti 7)
    Cenovy rozdiel teda by mohol byt jeden dovod, aj ked ten nie je nejak zavratny. Dikes

    ondrakomous24.06.2017 - 20:45 Trvalý odkaz

    Dejvo: lepsi pomer cena/vykon, audiojack, jako koupil by sis mobil bez audiojacku? to bys musel byt blazen....jako mobil za 800 a nema zakladni vec jako jack na sluchatka, sorry to se ani neda okomentovat.

    Dejvo24.06.2017 - 21:08 Trvalý odkaz

    To je jedna z veci, ktorá ma odrádza, aby som pravdu povedal. To, že nemá audiojack. Len sa este zamýšľam, či je rozdiel vo výkone medzi 6S a 7 nejaký dramaricky. Mám možnosť kúpiť za výbornú cenu 6S Plus 128GB

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne24.06.2017 - 22:09 Trvalý odkaz

    Jediná distribúcia je tá z OnePlus.net/sk. Nie je to telefón čo kúpiš v kamennom obchode. Ak nemáš skúsenosti s takýmto nákupom, ani to nepozeraj. Za seba len dodám že som kúpil už tri oneplusy. Dohodnúť sa so závodom trošku trvá ale je to +- rovnaké ako 30 dní čakať na predajňu. Niekedy aj rýchlejšie, ak máš ľahko dokazatelnu závadu. Sklad majú napríklad v Poľsku.

    ondrakomous25.06.2017 - 02:07 Trvalý odkaz

    ted je nejhorsi doba na nakup iphonu, protoze na podzim predstavi novy model a vsechny starsi modely automaticky zlevni, delaji to takhle nekolik let, jeden model vzdycky vyradi. nejlepsi cenove vychazi klasicka s7, kdyz budes chtit jeste usetrit, tak koupis samsung s6, iphone 6. pouzitych jsou vsude mraky. kup si refurbishovany na handtec.co.uk, mas to do 2dnu doma, kdyz to zaplatis, zaruka 12mesicu, anglicani jsou poctivejsi jak slovaci, nebo cesi.

    Dejvo25.06.2017 - 15:07 Trvalý odkaz

    Beriem nakoniec iPhone 6S Plus 128GB.

    ondrakomous25.06.2017 - 15:44 Trvalý odkaz

    Phone 6S Plus? plus je obrovsky, videl si ho na zivo? nedas pomalu do kapsy, kdybys potreboval tablet, nebo malou televizi, pochopim, nezapomen, ze prechazis z 5s, abys nebyl v soku. dobre ti radim, vyzkousej si ho nejdriv, vis proc sem dal pryc plusko, protoze bylo obrovsky.

    Peter Fejfar25.06.2017 - 17:24 Trvalý odkaz

    To akože vážne cez NFC neprenesiem dáta? Žiadnu fotku ani mp3? Čo sa tu len človek nedozvie. Ďakujem.

    Dejvo25.06.2017 - 23:43 Trvalý odkaz

    Videl som ho, aj som si ho vyskúšal. Takze no problem. Povodne som uvažoval do 5" no nakoniec som našiel niekoľko dôvodov (hlavne pracovných) prečo som ochotný ísť do plus.

    yanick26.06.2017 - 09:21 Trvalý odkaz

    Komponenty iPhone patria medzi tie lepsie, niektore su najlepsie na trhu. Nepovedal by som, ze iPhone ma horsi HW.
    Kazdy SW je pisany pre urcity typ HW a na konkretnu platformu. Inak by sa aplikacia ani nespustila, v pripade OS by zariadenie nenabootovalo.
    Nepochopil som ako bolo myslene "když máš konkrétní hardware můžeš udělat i daleko silnější ochranu"

    Karol27.06.2017 - 01:04 Trvalý odkaz

    Vedeli by ste mi poradiť ako prenesiem súbor z androidu do iPhonu bez pripojenia na internet?chápem,že napr.poslať fotku cez messenger,what's up je jednoduché a rýchle.richard tu spomínal dáku appku Share it,ale to tiež funguje iba cez wifi.Povedzme,že nemám vobec žiadne pripojenie k internetu,ako prenesiem fotku z android do iPhone?

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.06.2017 - 01:32 Trvalý odkaz

    Presne cez tu daku aplikaciu share it. Musia ju mat oba zariadenia. na androide si zvolis send, zapnes wifi hotspot (data nepotrebujes), pripojis sa s iphonom, kliknes na receive, a posielas si fotky..

    Co kebyze si to najskor vyskusal, ak to potrebujes? ja som prave preniesol fotku z oneplus5 do iphone7 uplne bez problemov ;)

    Pep29.06.2017 - 10:40 Trvalý odkaz

    Prechod na android... a čo s iCloud? Strašne ma hnevá, že neexistuje pre droid. Migroval som z rôznych cloudovych služieb na iCloud, platím si balík 50 GB a teraz mám ist spat? Ako Si Rišo vyriešil toto? To by ma fakt zaujimalo.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne29.06.2017 - 11:34 Trvalý odkaz

    na fotky su google photos, standardna kvalita s neobmedzenym uloziskom, vysoka za priplatok. k androidom je casto 100GB Onedrive na 2 roky. na zalohu zariadenia, ta sa robi automaticky do google uctu. Kontakty sa synchronizuju tiez, denniky volani a smsky, tie si mozes exportovat do XML, su nastroje, ktore ti urobia zalohu automaticky a odoslu do cloudu (google drive napr).