Kúpa iPhone 6 môže byť problém, na Slovensku je viacero chybných kusov

  • tominoACE 30.01.2015 - 12:16

    Iphone 6 som mal presne 7 dní prestalo fungovať tlačidlo home button a zaroven sa každých 5 min začal resetovat nedalo sa stým robiť nič. telefón je z orange 16GB space gray   čakám na vybavenie reklamácie.

  • Nightmare30.01.2015 - 12:57 Trvalý odkaz

    asi sa dostal cervik do jabka

    Michal30.01.2015 - 13:42 Trvalý odkaz

    Zial iphony z hpadiska cena a kvalita,kvalita ako spolahlivost,kazovost. Su najhorsie hodnotene. iphony sa proste hodne kazia,ale zase aj sa hodne predavaju avsak i tak. iPhone trapia chronicke zavady,celymi generaciami v horizontoch mnohych rokov. Stal nedoriesene a rovnake zavady - problemy s bateriou,signalom,on/off tlacidlo,home tlacidlo,ci menej znama zavada ale opakujuca sa a to nefunkcnost dotykovej plochy v spodnej cast. Holt celkom šmejd.

    Marek30.01.2015 - 13:43 Trvalý odkaz

    môj je naštastie v poriadku, bol kupovaný ešte v septembri v Appstore San Francisco

    Tony30.01.2015 - 14:31 Trvalý odkaz

    Reklamoval som iP6 16 biely z Telekomu, pretože v telefóne niečo pri silnejšom dotyku "čerká" - reklamáciu neuznali a odôvodnenie: "zvláštne zvuky v oblasti fotoaparátu - jedná sa o pohyblivú optiku kamery"

    janesbond130.01.2015 - 16:15 Trvalý odkaz

    Ak Ti pri poklepani po mobile hrkala šošovka kamery, tak to robí skoro na všetkých smartfonoch...

    ondrakomous30.01.2015 - 18:04 Trvalý odkaz

    optickou stabilizaci ma pokud se nepletu jen 6+, v 6 by nic hrkat nemelo, teoreticky.

    Martin Hrúzik30.01.2015 - 18:50 Trvalý odkaz

    To nehrka opticka stabilizacia ale optika samotna a ako pise janes, robia to takmer vsetky smarty

    ondrakomous30.01.2015 - 19:04 Trvalý odkaz

    nevymyslej si blbosti. vis, co je opticka stabilizace, ze tam "opravdu neco plave," ty si myslim odbornik jak ten pred tebou. myslis, ze tam sou jako 3cm lamely, ktery tam hrkaji nebo co? muj telefon teda 100% nehrka, tak je to vporadku. chrasti vam tam soucastky, ktery apple zapomnel prilepit a vy ste tak "blbi", ze kdyz vam operator napise, ze to je v poradku, ze tomu verite. nedela to kazdy mobil, to delaji hrkacky, kdyz decka na vesnici chodi hrkat a vybiraji za to penize. je asi jasny, ze kdyz na to budes tukat jak datel, ze to bude chrastit. doporucuju iphone rozebrat a vymenit neoriginalnimi(kvalitnejsimi cinskymi) soucastkami.

    janesbond130.01.2015 - 19:16 Trvalý odkaz

    Par desiatok mobilov som mal v rukách a na kazdom to hrkalo... Ale zas u ondra sme uz zvyknuti na to, ze jemu vsade vsetko vzdy a nikdy.. Zas bola by tu nuda bez takých :)

    ondrakomous30.01.2015 - 19:26 Trvalý odkaz

    a proc do toho klepes, abys slysel hrkani? vis ona tam hrka clona, jenze u mobilu je ta clona tak mala, ze to hrknani neuslysis, ale pokud ses magor a tukas do toho prstem, abys neco slysel, tak pak to mas v hlave vporadku, sorry.

    Knoxville30.01.2015 - 19:29 Trvalý odkaz

    :DDDDDDDD
    Smejem sa hodne. Keby sa dalo dám ti "Like"... :DDDD

    ondrakomous30.01.2015 - 19:33 Trvalý odkaz

    klepu do svyho samsungu, je to zvuk, jak kdyz pustim spendik do koberce. jeste sem byl zaklapat na nokii, ta byla slyset vic. jinak pripadam si jak v ustavu, v zivote me nenapadlo klepat prstem na fotak. pockej jeste zaklepu na zed sousedum. zase nic.

    janesbond130.01.2015 - 19:47 Trvalý odkaz

    Ondro.. Len preto, aby som mohol nieco tvrdit.. Radsej si to najskôr overim v praxi ... Aby som potom netrepal na fórach ako napr. Ty :)

    ondrakomous30.01.2015 - 19:58 Trvalý odkaz

    ja nevim, co tam je, chapes, kazdej mobil to ma jinak, neni pravda, ze to je vsechno stejny. jestli tam je elektronicka zaverka, nebo mechanicka zaverka. nevidel jsem iphone. kdyz tam neni mechanicka zaverka, nejsou tam lamelky, tak co tam muze rachotit, to fakt netusim, takhle daleko jsem se nedostal, jenom vim, ze u vetsiho pluska jsou plovouci cocky, nevim jestli je to vporadku, mam tady na stole samsung, nerachoti v nem nic, muzu klepat jak datel. nic. jenze ja nemam ten nejnovejsi s5, tam uz to treba hrka, i kdyz silne o tom pochybuju. pak uz tam mas jenom senzor. tam nema co rachotit. treba u fotaku tam je to jiny, tam je mechanicka zaverka a jsou tam plechovy lamelky, ktery fakt rachoti, ktery slysis, zaviraji se a oteviraji podle svetla, funguje na podobnym principu jako lidsky zornicky. rozumis, kdyz ti nekdo rekne, ze v tom mobilu neco rachoti a je to vporadku, tak je to nejvetsi blbost. vim, jaci jsou operatori pri uznavani reklamaci napisou ti nesmysly, ze je vsechno vporadku, jenom aby se te zbavili, to je prvni pokus, kdyz ses neprubojnej, tak uspejou, pak se ti smejou, divej on je tak blbej, ze te nasi verzi fakt uveril, na to jim nikdy nesmis skocit. pokud si koupis mobil za 600euro a neco v nem rachoti, tak to opravdu neni vporadku, je to jasnej duvod k reklamaci, pokud neuspejes, dej to pravnikovi, mas 99% sanci, ze uspejes.

    Michal30.01.2015 - 20:20 Trvalý odkaz

    Niekto to uz pisal, s iphonmi to ide dolu vodou.

    ondrakomous30.01.2015 - 20:21 Trvalý odkaz

    ona ta kvalita jablek nebyla nikdy valna, co si budeme povidat. dela se ve fabrikach Foxconnu, jenom je na tom "samolepka jablicka", to je duvod, proc se tady s Michalem budu klidne hadat do krve, ze znackovy mobily jsou lepsi, je to vsechno na jedno brdo, znackovy-neznackovy, vsechno stejny. jenom nokia delala kvalitni poctivy hardware ve svych finskych fabrikach. tim spis to cloveka lidove receno se...., ze na nich mrkvosoft parazituje. pokud bych chtel kvalitni hardware, hosi, holky, rikam vam jdete do jolly. tam dostanete opravdu precizni, spickovej hardware, ale to si ted delam trosku srandu.

    janesbond130.01.2015 - 20:59 Trvalý odkaz

    Ak by mali kvôli tomu reklamovať všetky fony, tak by mohli rovno skončiť ako predajci.. Napr z1 by museli reklamovat vsetky(na par fórach som cital ze to tak maju) takze ani vymenit za novy by nepomohlo kedze by aj ten hrkal... Na druhej strane, nema to ziadny vplyv na funkčnosť fonu a ani tym nikoho clovek neruší, tak naco sa tym zatazovat? .. To je ako riesit (nebodaj reklamovat) vŕzgajuci kryt..

    ondrakomous30.01.2015 - 21:06 Trvalý odkaz

    kdyz zistis, ze neco v telefonu vrze, hrka a skripe, tak je to duvod k reklamaci. kdyz si koupim auto a zacne mi vrzat tesneni v aute, tak ho zavezu do servisu a oni to tesneni opravi, nema smysl prochazet fora, jestli to vrze vsem, na ostatni neber ohledy, tobe to vrze a obtezuje te to, tecka a chces to opravit, proc se s nima vubec bavis, dej to rovnou pravnikovi, uvidis, jak ti mileradi vymeni mobil za novy, ktery rachotit nebude. chces mi rict, ze v novym iphonu neco rachoti a ze je to vporadku, to muzes namluvit maximalne sobe. ze to "nema vliv na funkcnost mobilu", je nejvetsi kec, kterej nema zadnou pravni vahu, to je univerzalni kec, kterym se operatori zbavuji doternych klientu, snad to ma vliv na kvalitu tvyho zivota. nemuze byt jasnejsi argument. kvalita zbozi musi odpovidat cene zbozi, takhle je to psany v bibli.

    janesbond130.01.2015 - 21:19 Trvalý odkaz

    Ak to robí na každom tom modely, tak Ti bude slusne s usmevom povedané, ze je to vlastnosť telefonu a pojdes usmiaty domov.. Od veci prirovnania s tym autom, ale ked uz chces, tak dam aj ja... Kupis naftak a pojdes ho reklamovat lebo hrkoce (myslim ako bezne naftaky :) (a susedove to iste len benzinove nie) ..

    ondrakomous30.01.2015 - 21:28 Trvalý odkaz

    takze podle tebe je tam vyrobni vada? ses si jistej? zkusel si to i na ostatnich telefonech, nebo si to precetl z fora? zatim to vypada, ze sis to nekde precetl.

    janesbond130.01.2015 - 21:55 Trvalý odkaz

    Uz som to tu pisal.. Skusal som to osobne, kedze som si to vsimol aj na svojom ale aj cital na forach...

    ondrakomous30.01.2015 - 23:58 Trvalý odkaz

    jo?! ja to zkousel na 3iphonech dneska v prodejne vodafone a nesterchal ani jeden, nechal jsem si je vsechny vybalit a pak jsem tukal do fotaku jak datel a nic, porad nechapes, ze ten jediny vadny iphone mas ty. nikdo jiny nema problemy s tukanim na fotak. on ti tam nestercha fotak, beztak ti tam stercha procesor, kterej se ti uvolnil z desky a za chvilu na tebe vypadne prednim displayem. iphone mysli i na deti, zabudoval tam miniaturni detske teletubies sterchatko. musis se koukat na veci pozitivne jak milenec, zase mas neco navic.

    janesbond131.01.2015 - 00:04 Trvalý odkaz

    S kým píšeš ? Ja iphone nemám ....
    ........ Jasné že si bol (všade ) aj videl si i slisel (všetko) ... Na to sme uz prišli dávno... Že ja sa tu ešte o niečo snažím :)

    ondrakomous31.01.2015 - 00:06 Trvalý odkaz

    jo takhle, ty iphone vubec nemas a pises tady, ze vsechny mobily hrkaji stejne, vyborne dalsi teoreticky expert. mam tri iphony lezi mi tady na stole, dva samsungy, tri nokie. zavidis? chtel by sis zatukat na fotak, vid. apple nikdy neudela chybu, protoze je apple. misto cteni fora o mobilech si precti bibli pred spanim, tobe to prospeje. cti otce sveho, matku svou a fony.sk. mej se, cus.

    janesbond131.01.2015 - 00:27 Trvalý odkaz

    Ano závidím Ti.. Tu prostotu a nechápavos... verim, ze vdaka tomu si aj bezstarostný clovek....hold niekto sa ma... Pa

    zilincan31.01.2015 - 11:05 Trvalý odkaz

    Odhryznute jablko uz nikdy nebude cele jablko. Na to, ze pripravuju jeden telefon cely rok, tak po zohladneni ceny, kvality, mnozstva telefonov, ktore pripravuju su na tom asi najhorsie na svete. Kym sa najdu ludia, co budu ochotni za takuto "kvalitu" platit, tak to budu vyrabat stale.

    ondrakomous31.01.2015 - 12:57 Trvalý odkaz

    hele, zase to musis brat z te zdruhe strany, oni porad delali 4palcovy telefony, maximalne 4,3 palce, neumeli udelat velkej telefon, proste jim chybela praxe, proto se tomu ohyba kontrukce, display neni poradne vsazenej do tela, atd, pokud bych si kupoval iphone 6, tak si ho koupim nekdy v breznu v hodne exponovanym obchode, abych mel jistotu, ze uz je to hardwarove v cajku, oni tyhle problemy meli i u tech mensich telefonu, vzdycky udelali 2-3 spatny serie, bohuzel jedna z nich pravdepodobne dorazila na Slovensko.

    Bonyek@azet.sk31.01.2015 - 14:05 Trvalý odkaz

    zvuky v oblasti fotoaparátu sú samozrejme počuť, ale to skor len pri foteni(používaní fotoaparátu/kamery), keď kamera zaostruje, ale nie pri silnejšom dotyku, aj keď neuvádzaš ktorej časti pri dotyku. :-)

    jarpo01.02.2015 - 05:34 Trvalý odkaz

    Nebudem si ajfon zastavat, za tu cenu je to nedorobok. Ale fakt je, ze aj napriklad lumia 1020 robi to, ze staci normalne polozenie telefonu na stol, alebo jemne zatrasenie a uz tam pocut nieco hrkat. Asi to bude mat nieco spolocbe s optickou stabilizaciou.
    A chlapci co diskutujete s Ondrom... Mate to zbytocne, uz som to kedysi skusal :)

    ondrakomous01.02.2015 - 09:43 Trvalý odkaz

    lumia 1020 ma mechanickou zaverku, kdyz se podivas do objektivu, tak uvidis maly lamelky, ktery zaviraji a oteviraji, kdyz je fotak vypnuty-zapnuty, vypnes fotak lamelky se zavrou. to vypadava zvuk, je to naprosto vporadku a normalni, lamely jsou takovy plechovy sablony, ktery jsou veskladany vejirovite za sebou, kdyz na ne poklepes zachrasti, kdyz ti do vejire zafouka vitr zachrasti, iphone 6 ma elektronickou zaverku, u elektronicke zaverky je uplne jedno jestli je fotak zapnuty, vypnuty, proud svetla je regulovany elektronicky, nejsou tam zadny mechanicky soucastky, zadny lamelky, je tam ochrany sklicko na tom sklicku je ze spodni strany nalepeny kus plastu, ktery nepropousti svetlo, pod tim je sestava cocek spojenych, kdyz se podivas do objektivu tak uvidis jenom cocku, u elektronicke zaverky nic nechrasti, pod cockou je takova mala krabicka, kde se nachazi senzor, tam muze byt ten problem, tam muze opravdu neco hrkat, pokud je pouzdro pro snimac nejak spatne koncipovany, spatne poskladany, pokud jim sony doda tuto soucastku/krabicku, ktera bude hrkat, tak s tim apple stejne nic neudela, cili u iphonu, coz je ten druhy pripad s elektronickou zaverkou tam prakticky neni nic, co by mohlo vydavat zvuky, at uz na pustenem nebo vypnutem fotaku. elektronickou zaverku ma 90% mobilu, mechanickou zaverku maji "fotomobily", vetsinou nokie, napr. samsung camera, ma mechanickou zaverku a opticky zoom, nelze takhle pausalizovat a rict, ze je to u vsech stejne, iphone treba pouziva jine snimace jak pouziva samsung. doporucuju mrknout na http://youtu.be/eV7EkVUlXcY, z toho videa je myslim patrny, ze tam muze rachotit cokoliv krome fotaku. ale je fakt, ze to nemaji zrovna dvakrat dobre vymysleny, ze ten snimac je dost naprcenej jeste nacentrovanej do rohu,ani nevim jestli jim to ted dodavali sony. lepsi je, kdyz je fotak umisteny uprostred. prijde mi to logictejsi.vubec se mi nelibi, jak je iphone konstrukcne vyreseny, vpodstate se nedivim, ze je tak poruchovy, kdyz se treba podivam jak je na tom upevneny ten display, to je normalni sranda. zlatej sundavaci zadni kryt, kde mas schovany vsechny srouby a pohodlne si je odsroubujes. z toho duvodu bych si apple nekoupil.list do telefonu pres display takovy nonsense, koukam, ze ihone se od 3g zase tolik nezmenil, furt je to stejna blbost. dyt oni tam nedaji o 1mm tlustsi plisek jenom proto, ze by prodelali 5centu. takovy poutka na displayi, to nosila moje ex na kabate v 90.letech, je to normalni vysmech, za tohle dat 600euro to musis byt "magor".

    Matus04.12.2015 - 16:05 Trvalý odkaz

    Kupil som si iphone 6 64gb silver priamo v APPLE istores Kosice. Velmi som sa tesil az pridem domov a rozbalim ho ako kazdy iphone co som mal pred tym. Napadlo ma rozbalit telefon v predajni ale povedal som si ved NO-STRES urobim to doma.
    Po rozbaleni som si hned dal foliu na display a ked som chcel telefon konecne zapnut tak som zistil ze NA PRAVO DOLE telefon vrzga a hybe sa display aj kryt asi 1mm. Bol som z toho sokovany. Hned som kontaktoval telefonicky predajnu a tam mi povedali ze musim cakat 2 dni kedze bola sobota vecer a majitelke sa nechcelo trepat do predajni na posudenie iphonu cize predajcovia to nemozu urobit za nu a mam prist v pondelok. Mne to ale nedalo a na druhy den som tam siel a bol som nastartovany na vymenu telefonu bezodkladne. Po prichode som predajcom znova vysvetlil situaciu aj s mojim nahnevanym tonom v hlase. Jeden predajca stale opakoval do okola ze mam prist zajtra a rozpravat s majitelkou. Nastasie sa nasiel jeden schopny z nich troch ktory zobral maly srubovak a konecne aj moj telefon do ruky a zasruboval obe srubky na iphone. Telefon naozaj prestal vrzgat. Stale som ale nechapal preco ma telefonicky neupozornili na tuto moznost a neupokojili zakaznika. Dufam ze som niekomu pomohol s mojou skusenostou.