Kúpa iPhone 6 môže byť problém, na Slovensku je viacero chybných kusov

Skúsenosti nášho čitateľa hovoria o problémoch s kúpou iPhonu 6. Kus doručený kuriérom vykazoval problém s krycím sklom, no chybné boli aj ďalšie zariadenia priamo v predajni operátora. Vlastne úplne všetky.

Náš čitateľ Jakub sa rozhodol pre nový iPhone 6. Podmienkou mala byť verzia so 64 GB úložiskom v šedej farbe Space Gray a zariadenie malo pochádzať z e-shopu O2. Prvý iPhone doručený kuriérom však vykazoval výrobnú vadu, kedže krycie sklo v pravej dolnej časti presne nepriliehalo k hliníkovému rámu. Pri stlačení palcom vykazovalo miernu vôľu sprevádzanú "cvakaním". Tento kus sme na vlastné oči videli aj my.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Operátor reklamáciu po niekoľkých dňoch a obojstrannej komunikácii uznal, no vydaním nového zariadenia celá sága neskončila. Práve naopak. Podľa Jakuba totiž ani jeden z troch ďalších šedých 64 GB iPhonov 6, ktoré sa v predajni O2 v bratislavskej Eurovey nachádzali, nebol v poriadku.

"Na jednom skákalo sklo ako na tom mojom, ďalší mal odlúpené z rohu a cvakal a posledný bol od farby. Aby boli štyri iPhony v rade vadné, to som ešte nezažil," píše. Navyše neuspel ani pri ďalšom pokuse v OC Central, kde bol v želanom variante iba jeden kus, no opäť s už chronicky známym problémom s nepriliehajúcim sklom. Určite to však nie je problém všetkých 64 GB verzií v sivej farbe. Jeden taký model z O2 máme práve v ruke a je v úplnom poriadku.

iPhony 6 a 6 Plus pri uvedení sprevádzala kauza s ohýbaním ich tenkého hliníkového tela a problémy s "cvakajúcim" displejom boli spozorované tiež, napríklad aj v susednej Českej republike. V tomto prípade mal však minimálne prvý kus jednu z posledných verzií operačného systému iOS 8.1.2, nemohlo teda už ísť o prvé šarže.

Problémy s výrobou a výrobnými chybami sa sporadicky týkajú aj ostatných výrobcov, no je naozaj neobvyklé, aby rovnakou chybou trpelo niekoľko (pravdepodobne tesne po sebe vyrobených a na Slovensko dovezených) kusov. Mimochodom, aj nami testovaný iPhone 6 mal v pravom dolnom rohu poškodený zobrazovací panel...

Pokiaľ už iPhone 6 či 6 Plus vlastníte, podeľte sa s nami v diskusii pod článkom s tým, či je v poriadku, alebo vykazuje podobnú toleranciu medzi jednotlivými súčiastkami.

Diskusia k článku:

tominoACE 30.01.2015 - 12:16

Iphone 6 som mal presne 7 dní prestalo fungovať tlačidlo home button a zaroven sa každých 5 min začal resetovat nedalo sa stým robiť nič. telefón je z orange 16GB space gray   čakám na vybavenie reklamácie.

Nightmare30.01.2015 - 12:57 Trvalý odkaz

asi sa dostal cervik do jabka

Michal30.01.2015 - 13:42 Trvalý odkaz

Zial iphony z hpadiska cena a kvalita,kvalita ako spolahlivost,kazovost. Su najhorsie hodnotene. iphony sa proste hodne kazia,ale zase aj sa hodne predavaju avsak i tak. iPhone trapia chronicke zavady,celymi generaciami v horizontoch mnohych rokov. Stal nedoriesene a rovnake zavady - problemy s bateriou,signalom,on/off tlacidlo,home tlacidlo,ci menej znama zavada ale opakujuca sa a to nefunkcnost dotykovej plochy v spodnej cast. Holt celkom šmejd.

Marek30.01.2015 - 13:43 Trvalý odkaz

môj je naštastie v poriadku, bol kupovaný ešte v septembri v Appstore San Francisco

Tony30.01.2015 - 14:31 Trvalý odkaz

Reklamoval som iP6 16 biely z Telekomu, pretože v telefóne niečo pri silnejšom dotyku "čerká" - reklamáciu neuznali a odôvodnenie: "zvláštne zvuky v oblasti fotoaparátu - jedná sa o pohyblivú optiku kamery"

Celá diskusia 33 príspevkov