Poradňa: Bude vám fungovať neoriginálna nabíjačka k iPhonu?

  • Juraj 0506 10.03.2018 - 11:31

    https://nabijacky-pre-mobilne-telefony.heureka.sk/nabijacka-apple-md836… k iPhone 7 Plus odporúčam iPad power adapter 12W.Ten používam ja. Samozrejme,že originál.

  • Juraj 050610.03.2018 - 11:51 Trvalý odkaz

    Už,keď človek zaplatí kopu peňazí za iPhone,tak nemá význam ušetriť pár Eúr a poškodiť si iPhone za pár sto Eúr,alebo nedaj boh nejaký požiar v tom horšom príde. Skutočne to nestojí za to ušetriť pár Eúr.

    Peter10.03.2018 - 14:08 Trvalý odkaz

    Zdravím, ak použijem nabíjačku od Samsungu s quickcharge ktorá je 2,0A a originál kábel od iPhonu, nepoškodí mi to iPhone X a nabije mi to 2x rýchlejšie (poprípade o koľko rýchlejšie) ako originálna v balení ktorá má 1,0A?
    Nieje problém ak využijem rôzne (značkové) rychlonabijacky pre Qualcomm? bude mi to nabíjať rýchlejšie iPhone, keďže on podporuje rýchlonabíjanie?

    Juraj 050610.03.2018 - 14:29 Trvalý odkaz

    Od Samsungu ti nepoškodí iPhone.Je to certifikovaná nabíjačka,určite lepšie,ako nabíjať neoriginál a necertifikovanou nabíjačkou neznámej znaky.Ako 2A nabíjačka by mala o čosi rýchlejšie nabíjať iPhone,ako štandardná k iPhonu 1A. Ja osobne používam iPad power adaptér 12W 2,4A,tak o niečo rýchlejšie nabíjanie,ako štandardná 1A od Apple dodávaná k iPhonu. K modelom Plus odporúčam dokúpiť iPad power adaptér 12W 2,4A. Vlastná skúsenosť...

    Juraj 050610.03.2018 - 14:55 Trvalý odkaz

    Áno je pravda,že iPhone X podporuje rýchle nabíjanie.No na to treba USB-C kábel a USB -C adaptér čo nieje lacná záležitosť.Podľa mňa najlacnejšie riešenie rýchleho nabíjania je kúpiť iPad power adapter 12W.Tento spomínaný adaptér sa dá kúpiť (len) adaptér za necelých 20€(bulk pochádzajúci z veľkokapacitného balenia určeného pre servis,kúpiš ho bez obalu a máš to lacnejšie). Samozrejme,že sa jedná o originál Apple adaptér. Tento adaptér nabíje o trošku pomalšie oproti,ako USB-C adaptér ku ktorému potrebuješ dokúpiť špeciálny kábel,určený na tento USB-C adaptér,ale je to vždy najlacnejšie riešenie,ako nabíjať iPhone X rýchlejšie a neplatiť kopu peňazí za USB -C adaptér spolu s káblom. Keď kúpiš iPad power adaptér 12W 2,4A,tak nepotrebuješ kupovať nový kábel,lebo ho máš pri iPhone X. Navyše iPad power adaptér 12W oficiálne podporuje Apple.

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy10.03.2018 - 15:13 Trvalý odkaz

    Nabíjačka moze davat aj 30A... Proces nabijania riadi telefon a nie nabijacka. Ak pichnes nabijacku s QC do telefonu ktory tuto technológiu nema tak je nabijany standartnym 5V napätím a ampere si riadi soc.
    To ze netreba šetriť na nabíjačke je 100% pravda

    vito4511.03.2018 - 09:40 Trvalý odkaz

    Ako povedal Oxy, vo viac ako 99% prípadov si mobil riadi nabíjanie (asi jedine OnePlus a Oppo nie). Nabíjačka iba "oznamuje" mobilu čo dokáže a mobil sa podľa toho zariadi. Jediný vážny problém môže nastať ak nie je dostatočne oddelených sieťových 230V od 5V na strane USB, čo je problém hlavne úplne najlacnejších alebo, teraz už našťastie unikátne, že sa pri dlhšej záťaži začne taviť plast nabíjačky.

    Problém káblov, hlavne dlhších, je úbytok napätia na ktorý sú niektoré mobily menej a niektoré viac háklivé ale väčšinou keď má kábel rozumnešiu hrúbku tak s tým nie je veľký problém ak sa neopotrebuje.

    Uvediem príklad prieteľkiného Huaweiu. Max nabíjanie je výkonom cca 15W. Originálny kábel ktorý nešetrila sa vyhýbal pri konektore a nabíjací výkon bol iba 2,5W. Pri 1A nabíjačke sa nabíjal 5W, pri klasickej 2A sa nabíjal cca 9W. Pri nabíjakče ktorá podporovala nabíjací protokol Huawei to bolo cca 15W.

    Ohľadom cien, odporúčaní. Top produkty má Anker ktorý prerazil na trhu heslom "lacnejšie a kvlaitnejšie ako originálne". Skoro rovnako kvlitný ale lacnejší je Blitzwolf. Potom je tu stredná trieda Transmart, Orico hádam aj Aukey.

    Ak ma niekto podobnú úchylku ako ja alebo by ho zaujímalo viac tak tu sú asi top recenzie nabíjačiek po elektrickej stránke:
    http://www.lygte-info.dk/info/indexUSB%20UK.html
    A tú je veľmi dobrý kanál ktorý je viac praktický:
    https://www.youtube.com/channel/UCsO__RYXQ1ex7YKNR4T8xNA