Sony: aktualizáciu na Android 5.0 dostávajú ďalšie Xperie

  • Nightmare 22.04.2015 - 21:49

    Mental bude velice nateseny

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.04.2015 - 23:21 Trvalý odkaz

    Tak som zvedavy co na Z1C povie Michal.

    Michal22.04.2015 - 23:30 Trvalý odkaz

    Nič, idem ju menit onedlho ani to nebudem aktualizovat, na 5tkovy android su zo všetkých stran len zle ohlasy od každeho vyrobcu. Vela bugov, horšia optimalizacia, zatažujucejší system na HW, nemám dovod menit 4.4.4

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.04.2015 - 00:24 Trvalý odkaz

    A za co ju vymenis? Flasu vodky? Ci?

    Michal23.04.2015 - 01:06 Trvalý odkaz

    kua, raz som napisal, že trochu pijem cez velkonočne sviatky a hned totok. Na dvoch oslavach som bol no tak som bol naložený 5 dni v domacom letošnom kalvadose, zatial čo vy ste smrdeli v diskusiach na fonoch:D, ale to neznamená, že som alkoholik. Neviem za čo, nechcem velký telefon, ale som ochotný ist do velkeho telefonu ak sa mi bude dobre držat a ovladat. Z3C som vylučil kvoli konštrukcii, už vidim ako sa to bude rozliepat a v tých šparach sa chytat bordel. Pokukujem najma po trojici Z3, G3, M8 ale aj P8 sa mi lubi. No ma to byt čosi drahé a čosi čo nezostarne tak skoro. Škoda, že Z3c je jediny svojho druhu a nedá sa vyberať niečo obdobné ale proste s iným dizajnom a konštrukciou.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.04.2015 - 07:32 Trvalý odkaz

    Jedine modely, ktore nestarnu - su iPhony. Akokolvek Apple nenavidis, iPhone vydrzi 3 roky uplne v pohode s tym ze utiahne vacsinu hier a vsetky aplikacie. Z Androidov mi napada Xiaomi - ti maju stale updaty pre Mi2/S vratane Lollipopu (hoci len pouizvatelsky upraveneho). Ano, je skoda, ze Z3C je jediny svojho druhu... ale zas... G3 by som nechcel, oproti Z1C ma 2/3 mozno polovicnu vydrz baterie, lebo displej.. mal by si pocit, ze je to krok spat. Ak chces nieco, co ti vydrzi, investuj do iPhonu, alebo pockaj na windows 10 vlajkovu lod, Android iteruje prirychlo na dvoj a viac rocne cykly obmeny...

    ale dost offtopicu, skoda ze tam 5ku ani nedas, bol som zvedavy ako budes reagovat. A to s tou flasou bol vtip, podobne ako ti Rusi v tajge menili rusen :)

    Nightmare23.04.2015 - 09:22 Trvalý odkaz

    Miso ved si hovoril ze Huawei u sroty tak P8 vyluc :D ja by som to HTC M8 asi len skoda toho fotaku a dost slabej baterky

    Michal23.04.2015 - 11:42 Trvalý odkaz

    Wayne,vies velmi dobre uz vopred co Ti na toto odpišem:D Na mobil.mam vysoke naroky a to v tom zmysle,ze potrebujem aby ten mobil fungoval, telefon si kupujem preto aby som ho pouzival a tolke peniaze vyvalil preto aby na nom slo vsetko co potrebujem. Nehladam ziadny pomer cena/vykon ani nehladam nijake kompromisy. Chcem rydzi vykon,plnu kompatibilitu,pripojitelnost a funkcnost a rozsiahlu moznost menit uzivatelske rozhranie podla obrazu svojho.
    Takze je asi jasne ze WP v tejto podobe nema šancu,fakt system,ktory ani nevie priradit zvonenie ku kontaktu,alebo spravit zalohu na pamatovu kartu,ci zmenit klavesnicu z qwertz na qwerty je pre mna s prepacenim sprosty,v zmysle slova hlupy,blby,primitivny.
    Cinsku haraburdu menom Xiaomi ani nepripominaj. Kazdy cinsky pseudotelefon skladackoveho charakteru vzdy zaostaval a zaostava za tym.co sa pise na papieri. Prave xiaomi som mal a tolko kompromisov,co som denno denne musel robit,to uz nikdy. Ten telefon letel jak zhnity banan prec. Najhorsi mobil co som mal. Akoze,neviem co ta miui sa z nej ide kazdy postlat,je fajn,ze ma dost nastaveni ohladne vzhladu ale to je asi vsetko lebo optimalizacia nula bodov,ten telefon ma stvorjadro a 2gb ram a on nestiha. A ta romka je pre mna nepouzitelna,bola nepouzitelna,takze sa k tomu nechcem vracat,telefon som nedokazat sparovat s hodinkami,autom ani telkou,niektore aplikacie ci hry mi nesli,vsetko s ochranou proti hackom a rootu,preto lebo Miui sa nehanbilo,ono sa vsade prezentovala ako modifikovany softver. Takyto android mi naozaj netreba,polovičaty.
    Iphone by mi bol dobry len vtedy kebyze som pubertalne decko a jedine co chcem od telefonu je facebook,tango,viber,twitter,istagram a inu socialnu siet. Na nic ine totiz tie mobily dobre niesu,lebo.nic ine nevedia. Vydrz baterie mizerna,nemoznost pamatovej karty,absencia nfc,otrasny dizajn akoze nekompatibilita s nicim len s applom,ani fotku cez BT clovek neposle,aj ten konektor na nabijanie musi byt iny. A ten ios vie v oblasti personalizacie a upravy ui desatinu oproti androidu. Defacto si rad,ze si mozes zmenit akurat tak tapetu na ploche,viac s tym mobilom nespravis. Takze pre mna jednoznacne android ale znacka s podporou,znacka s ofi. distribuciou,servisom, ziadne modifikacie,volne siritelne romku,seriozny vyrobca,seriozna a hlavne funkcna uprava OS a Samsung urcite nie. Takze vela na vyber nemam, Sony,Lg,Huawei,HTC a pomalinky sa priklanam aj k lenovu,keby to neboli take skladackove smejdy zatial.vyrobca bez vyvoju,bez minulosti bez svojich napadov a patentov a svojich zamestnancov ma neberie,mozno casom sa dostanu tam kde je teraz napr Huawei,ktory zacinal podobne a teraz ma kompletny svoj vyvoj,servisy,vyrobu a uz v takej pokrocilej miere,ze si procaky robia sami,len sa opičia dost dizajnom. Lenovo ma u mna plus jedine za ti,lebo autorizovany servis pre nich robi arvato v čr co je asi najlepsi a jeden z najvacsich servisov v čsr.

    Michal23.04.2015 - 11:48 Trvalý odkaz

    Ziadny iphone nevydrzi 3roky. Za ten cas Ti dvakrat odide baterka a raz home button.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.04.2015 - 13:48 Trvalý odkaz

    Skoda tych predsudkov Michal. Mozno by si si mal rozsirit softverove znalosti a nahliadnut za horizont tvojich vedomosti :)

    a pridam ti zopar protikladov, snad nas ludia nezbiju ze sme v offtopicu.

    Naco je nekonecne customizovanie plochy, ked je to len spustac pre aplikacie - chces sa pozerat na tapetu a ikonky a nechat displej zobrazujuci zrat baterku, alebo chces smartfon aj pouzivat sposobmi hodnymi jeho oznacenia?

    Hruby vykon? Na customizovanie a pozeranie plochy? Ci aby boli plynule animacie medzi ikonkami ked medzi nimi listujes? A samozrejme appdrawer, lebo musis mat vsetko smetie niekde skryte, kde nie je na ociach.

    QWERTY je tvoj zlozvyk - medzinarodna korporacia sa drzi lokalnych definovanych standardov. Ja mam napr vsade English US aj na PC aj na mobiloch na tabletoch a vyhovuje mi, kazdy mi rozumie. Aj to je moj zlozvyk spred 18 rokov zo zaciatkov internetov. Zvukovy ton ide v aktualne WP 8.1 Update 2 (ma ho Lumia 640/640XL a ja na svojej Lumia 930 cez windows insider ako nahradu za vynechanie z W10 buildu) menit ide, ako pre zvonenie, tak aj pre textovu spravu.

    Zaloha prebieha do cloudu a je to velmi komfortne riesenie, jediny kto nepochopil vyznam manazovania zaloh z cloudu priamo prostrednictvom telefonu bez doisntalovanej aplikacie je Google.

    Ak ta bavi ohromovat cislami na papieri nech sa paci vyber si co chces podla vedomia a svedomia. Kolko mobilov sa nevyraba v Cine ale niekde v Europe? Alebo v Amerike? Alebo Japonsku? Sharp? SONY? Neviem, zaujalo ma vsak, ze napriklad "Made in Korea" sa objavuje vacsinou na tych fejkovych zariadeniach.

    Aby som to uzavrel, mobilne telefony su konzum a strasna sprostost ked sa to tak vezme lebo nikdy nikomu nic uzitocne nepriniesli, ludia kvoli nim len spohodlneli a aj tak sa na internete kvoli znacke ci systemu vedu svate vojny v mene nabozenstva k znacke ci systemu :)

    Michal23.04.2015 - 15:47 Trvalý odkaz

    Takto,skus pochopit. Som velmi poriadkumilovny v tom zmysle,ze vo veciach chcem a potrebujem mat system. Som velmi zasadovy a lipnem na principoch,preferujem ciste geometricke tvary.. Takze mobil si prisposobim tak aby mi vsetko bolo po ruke,vsetko na co najmenej klikov tak ze ho ovladam naslepo naspamat. Cize nie preto aby som sa pozeral na pekny obrazok na tapete ale preto aby som zvysil komfort a rychlost pouzivania aby vsetko malo logiku a intuitivne sa ovladalo.Takze ma ide urvat ked je nieco na spodnej hrane a ja to potrebujem.na hornej..napriklad. Preto ios a win urcite nie. To by som musel len vymyslat kompromisy a sam seba presviedcat,ze nieco nepotrebujem nechcem a podobne, kazdy pohlad a manipulacia s mobilom.by ma srala,z principu. Z principu preco sa mam niecomu prisposobovat,ked na svete su desiatky znaciek a tisicky modelov,medzi ktorymi mozem najst presne vyhovujuceho kandidata. A s tou cinou,konkretne xiaomi,som to myslim,a nie prvykrat,vysvetlil presne. To nieje predsudok to je realita. Ked nieco potrebujem vyuzit a dany pristroj to nema alebo nevie,tak si ho sakra nebudem kupovat. Ked potrebujes mikrovlnku s grilom ta si kupis mikrovlnku s grilom a nie bez grilu preto ze je ta bez grilu lacnejsia.

    Lumiak62523.04.2015 - 16:28 Trvalý odkaz

    Android od 5.0 pokazíli. Ani 1 výrobca nedáva update na strednú a nižšiu triedu... Iphony sú zase foxconny, ktoré majú kopec chýb a update dostanú osekaný a časom po nich ani Apple neštekne.. Lumie sú najlepšia alternatíva. Ešte aj nad BB by sa dalo uvažovať.

    ondrakomous23.04.2015 - 16:32 Trvalý odkaz

    omyl Lumiak je to vsetko na jedno kopyto, brdo. ako sa hovori.

    Lumiak62523.04.2015 - 16:58 Trvalý odkaz

    Ondra nič nie je dokonalé. Jedine, kde nestárol software sú hlúpe mobily. Mám ich ako záložné a s operou mini sú stále použiteľné. :)

    ondrakomous23.04.2015 - 17:10 Trvalý odkaz

    pri slovech opera mini a symbian belle me poleje studenej pot. trosku ty poezie.

    shaggy24.04.2015 - 00:22 Trvalý odkaz

    Mam Z3c asi 2 tyzdne. Rovno som nahodil and. 5ku a v porovnani s Z1 4.4.4 ide rychlejsie a plynulejsie.
    Bateria vydrzi 2-3x tolko, len displej sa mi zda dost tmavy (mozno to je tou foliou, co bola v baleni).
    Aj na tie zmeny v 5ke sa da zvyknut.
    Cakam na update pre Z1, zatial neprisiel (aparat z Telekomu).

    Z1 sa dokazala za toho 1.5 roka pouzivania niekolkokrat kusnut.
    Z3c zatial v pohode.

    Michal25.04.2015 - 19:35 Trvalý odkaz

    O aktualizacii dostupnej viem už 3 týždne z forum.xperia.cz ale maju tam zatial nejaku rusku customizaciu a kedže MT menim, neriešil som to. Ale ešte toho večera čo som napisal, že nebudem tak som ho z prdele pripojil k PC companion a ten update sa mi spravil..doslova sám:D
    Po prvé, všetko čo som počítal tolko stažností na 5tkový android..pre tých čo to písali, odpoviem. Tak ked sa Vám to nepači tak pomente tie Vaše črepy za Sonyčka.
    Genialne proste, ten update je genialny, cez to všetko, že tá 2D grafika a priteplene pastelové farby sa mi nepáčia tak inak palec hore za všetko.
    Systém má uvolnených cca o 100MB ramky viac.. Mam 38aplikacii doinštalovaných, nemám ani root, len ofi romku. Dokážem mat bežne 600-750 mega volnej ramky pri plnom vytažení. Po zapnutí je volný celý gigabajt.
    Ako som baterku nevedel vybit za den tak teraz už detto. Nielenže pribudlo viac možnosti stamina modu a celý ultra stamina, predtým som mobil v noci ked som šiel spat mal na 20-30percentách..Teraz po troch dňoch? prvá noc 39percent, druhá 44 percent, dnes pol dna za mnou a ja mam 72 percent, odhadom by som vravel o 10-15percent lepšej výdrži. A do tretice výrazné plus, fotoaparát. Všimol som si zatial 2 veci, automatika v horšich svetelných podmienkach zachytáva teplotu farieb, proste bol ten problem, že pri prisvietení diodou bolo všetko akosi bledé, sivé a teraz si všímam, ta ledka nijako važne neovplyvnuje farebne spektrum pri horších podmienkach a druhá vec, makro, Telefon zaostrí uplne krasne už na 6-7 cm, čo je 2 krat mensia vzdialenost ako bolo predtým, popravde na 4.4.4 mi nedokazalo na 10-12cm zaostrit vobec.
    Par vecí by som ešte vytkol, v prvom rade kopec nastavení nových, ktoré by som zhodnotil slovom zbytočnost, akurat je v tom trošku bordel, notifikačna lišta vrchná je taka akasi neforemna, taký bordel je na nej, ikony roznej velkosti neviem teda to sa mi nepaci. Konečne je dobre spravena zablokovana obrazovka hlavne v oblasti hlasenia notifikacii, či používania notifikačnej lišty, privital by som este možnost ovladat hudobny prehravač zo zblokovej obrazovky. Na notif. lište ma potešila baterka, privital by som však vačšie nastavenia a zmeny grafiky notifikačnej lišty, ako som pisal, nepači sa mi, a takisto by som privital pri nastavovani jasu aj jedno poličko navyše (zapnut/vypnut automaciskú regulaciu)tiež vravim o notifikačnej lište. Inak zo zvačšených ikon mam zmiešane pocity a grafika niektorých ikon sa mi nepači, hlavne to kontrastuje ked sa v menu stretavaju trojrozmerne pekne ikony s takými decentnými dvojrozmernými "nákresmi" doteraz si neviem zvyknut na novu ikonu "nastavenia" "odflaknuta práca grafika. Inak system stabilny, ide uuuplne všetko, uuuplne hned. 6iaden reštar,t crashovanie alebo nejaký problem s kompatibilitou (auto, telka, prisluško, hodinky, pocitac) ci wifi-wifi direct/hotspot, bluetooth, mhl, zrkadlenie obrazovky, všetko fachá, systém bezproblemovo stabilny.
    Tak ma až mrzi, že som sa nechal ovplyvnit nejakými negativnymi kecami na roznych forach na 5tkový android, zrejme nejaký apple pozitívni jedinci masovo hejtovali. Nie všetko u každeho výrobcu sa v oblasti 5tkoveho androidu musi zakonite podarit. Ale u mna Sony Z1c na jednotku s hviezdou. Dalsi dovod sa držat tejto značky, poriadna podpora od výrobcu, kvalitne updaty a skutočná chut a realizacia niečo zlepšovať.

    ondrakomous25.04.2015 - 20:33 Trvalý odkaz

    android 5 vysel v listopadu 2014, dneska mas kveten 2015, tomu rikam fofr.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.04.2015 - 20:46 Trvalý odkaz

    To fakt si dal na názory trollov predtym nez si to vyskúšal? Oh God som zvedavy co urobíš s radou aký telefon kupit :D

    ondrakomous25.04.2015 - 21:23 Trvalý odkaz

    wayne, kdy ty prejdes k nam, applu?

    Michal25.04.2015 - 22:08 Trvalý odkaz

    Som zvedavý aku podporu maju činske pristroje..BTW.. Ci sa medzi nimi najde nejaka znacka co drži aktualizaciu aj na vyse 2 roky stare modely.Aa, vlastne ani nie, vačšina tých činskych šmejdov nemá ani 2 roky od vzniku. Oi, ešte mas Duben a update na Z1c konkretne, čo je starši model a dostava aktualizaciu medzi poslednými už je mesiac. Ale že čo ja zase čitam tvoje prispevky? dalši debilny provokačný výplad tvojej chorej mysle.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.04.2015 - 22:10 Trvalý odkaz

    Ja som u Applu nonstop od 2009 myslím :) len nie vzdy práve telefónmi, mam ipad mini

    Michal25.04.2015 - 22:11 Trvalý odkaz

    Ani nie trollov, sledoval som skor prave to forum.xperia a vlastne..no ja som vyhladaval skor len tie negativa prečo nie a o pozitivach som nečital tým padom nič. A od ludi z prace to mám, ale to je tiež deformacia..servisak vidi len pokazene telefony..a dost ludia chodili s S5 že po aktualizacii im niečo prestalo ist a že im mobil kuše, že doteraz nesekal ale po aktualizacii seká a všeobecne je zname že Lolipop ma vačšie zaťaženie na HW..i ked, ja som to teda nespozoroval, možno len dobrý model, možno len dobrý kus a možno to SOny fakt zmaklo na jednotku a update sa všeobecne podaril.

    Milan28.04.2015 - 22:35 Trvalý odkaz

    Chlapci kim čong un-a alebo adminov na vas!