Steelseries Stratus XL - herný ovládač k Androidu aj PC

  • shaggy 22.03.2017 - 08:45

    "Hry, ktoré nájdeme v Google Play či App Store, sa čím ďalej viac približujú kvalite konzolových či počítačových." Haha, vtipalek... Asi si nevidel poriadnu PC hru v poslednej dobe. Alebo to myslis kvalitou obsahu/deja ale nie grafiky?

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.03.2017 - 09:24 Trvalý odkaz

    kvalita obsahu/deja na mobilnej platforme absentuje. pri remakoch starsich titulov - ale tie su prilis kostrbate na ovladanie cez displej a nemusia podporovat BT ovladac. inac je drviva vacsina uspesnych mobilnych hier casual odreagovacka na par minut s nakupmi v aplikacii.

    je vsak pravda, ze obcas sa objavi zaujimavy multiplatformovy (vacsinou indie) titul.
    obcas nejaka racingovka vynikne, alebo fps - nova 3, asphalt 8, a.. modern combat ci ako sa to vola.. PC je vykonom niekde uplne inde, jasne, ze ten vyrok musis chapat inac, nie len porovnavanim polygonov a fps...

    shaggy22.03.2017 - 14:13 Trvalý odkaz

    Chyba je napisat, ze mobilne hry sa priblizuju tym na PC... to proste nie je pravda. Kvalita deja, spracovanie, grafika, zvuk, ovladanie, hratelnost...to sa s nijakym mobilnym zariadenim neda porovnavat.

    Inac mne sa paci "This War of Mine". Je to aj na PC, ale to som este neskusal. Chvilu som pri tom vydrzal...

    Tomáš Brestovanský22.03.2017 - 19:17 Trvalý odkaz

    shaggy: prečítaj si prosím vetu pred tou, ktorú cituješ. Hovorím a počítačoch spred niekoľkých rokov a minulej generácii konzol. Áno, mobilné grafické jadrá sú už výkonnejšie ako Xbox 360 a Playstation 3, niektoré dokonca dvojnásobne. Presne ako Wayne povedal, hry typu Nova 3, Modern Combat 5, Real Racing 3, Gear.Club či Godfire: Rise of Prometheus dorovnali ba aj prekonávajú grafikou staršie hry. Netreba ale zabúdať, že smartfóny a aj ich výpočtové jednotky sú XYkrát menšie ako bežné desktopy či konzoly, preto je ten pokrok vo výkone (a spotrebe) úctyhodný.

    Nikde netvrdím, že grafika hier na smartfóny a tablety prekonala dnešné AAA tituly ala Witcher 3, Deud Ex Mankind Devided či Battlefield 1. Musíš ale uznať, že istý pokrok je vidieť. Veď dôkazom sú aj porty hier GTA, ktoré sme kedysi hrávali na počítačoch a dnes na to stačí bežný smartfón.

    Hratelnosť, príbeh a rozsiahlosť herných svetov je ale iná pesnička, s tým súhlasím. Opäť však treba brať do úvahy veľkosť hier - majú 1-2 GB, hry na PC kludne aj 50-60 GB a fakt, že na smartfóne sa nedá pohodlne hrať dlhé hodiny. Preto majú úspech práve rôzne casual tituly. Vývoj však ide neustále dopredu a podľa mňa je len otázkou 2-3 rokov, kedy sa dočkáme portu GTA IV na smartfóny. 8 GB RAM už určite tento rok uvidíme, a som naozaj zvedavý aký výkon prinesie Snapdragon 835 a Exynos 8995.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne22.03.2017 - 19:53 Trvalý odkaz

    Tak ja si uzivam napriklad emulator PSX, FPse. Tekken3 je s tym najlepsia hra na Android :)