Predaj smartfónov Lumia medziročne klesol o 73 %

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease 22.04.2016 - 17:39

    2,3 milióna smartphonov. Uff to nestačí ani na prvú dvadsiatku. Ide to do kopru. R.I.P. Lumia

  • Brano22.04.2016 - 18:06 Trvalý odkaz

    niet sa comu divit, na trhy len 2 lowendy 550 a 650, a jeden highend 950(XL), ktory nevyhovuje kazdemu. Zufalo chyba viac modelov, viac vyrobcov. Pomala a chaoticka aktualizacia tiez nikomu nepridala, MS to ma zrejme spocitane, co je skoda

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease22.04.2016 - 18:34 Trvalý odkaz

    Škoda to je. Bo konkurencia je vždy k prospechu.

    Akurát sa smiechu nezdržím ak:
    1Q 2017 predá Nokia viac smartov ako Microsoft :-))

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy22.04.2016 - 18:42 Trvalý odkaz

    3 modely za rok su idealny stav, nic viac netreba.
    Poriadna starostlivost, dobre spracovanie, odladeny soft s aplikaciami a dobra cena. Microsoftu nic z toho ludom nedal.

    aesace22.04.2016 - 18:42 Trvalý odkaz

    Aj som fandil WP mobilom, bo boli prijemnejsie na ovladanie a pouzivanie ako Androidy.WM8.0 a WM8.1 to mali dobre nastartovane, ale MS to akosi amatersky zabrzdil..Skoda

    Michal22.04.2016 - 19:06 Trvalý odkaz

    Ja som prave kupil Lumiu 650 a som spokojny a to som prechadzal z HTC One. Ja sa ale necudujem, ked som bol v Orange ani predat mi ho nechceli, ze vyberte si nieco ine, Lumia je zla, nejde ani prepojit s PC a same kecy, som sa len smial, kupil som a som spokojny.

    huje©22.04.2016 - 23:35 Trvalý odkaz

    mdrak: ahaaa, tak ty si ten co sposobil ze to nepadlo o 87 percent ale len o 73 :-D

    Michal23.04.2016 - 00:33 Trvalý odkaz

    Ale vazne ten system si nezasluzi ten "HATE" co je okolo neho vytvarany.

    tom4as23.04.2016 - 01:48 Trvalý odkaz

    Úplne súhlasím, kto nechce, nech nepoužíva. A autorom akože vtipných poznámok by som odporučil: ide víkend, choďte niekde na dedinský futbal. Tam si môžete zakričať, odventilovať sa. Budete na čerstvom vzduchu. Dáte si pivo a na nejaké Lumie zabudnete. Prípadne sa pritom môžete pozerať na svoj coolpad, Meizu, MyPhone, Honor či Lenovo a tešiť sa, aký máte fasa mobil, nie ako tí chudáci s Lumiami či exoti s Blackberry. Sorry za ten sarkazmus, ale čítať dookola v každej diskusii "múdrosti" na adresu MS a Lumií je vážne nudné.

    Rastislav.j23.04.2016 - 13:18 Trvalý odkaz

    tom4as menej čítať viac kupovať, aspoň jednu novú Lumiu denne.

    ondrakomous23.04.2016 - 15:07 Trvalý odkaz

    microsoft jsou nejvetsi ubozaci, to co provedli s lumiema a mobilnimi windows je vrchol diletantstvi, pritom je to firma, ktera se "topi v penezich". pokud je nekdo obhajuje, kvuli tomu, ze pouziva jejich telefon, tak je obycejnej narcis, nechci se te nejak dotknout, ale zasadni otazka, co microsoft udelal pro spokojenyho zakaznika? -odpoved. vubec nic. microsoft rekl, ze proste udela surfacephone, do te doby se vubec nic mobilniho dit nebude a vsichni ty, kteri si zakoupili lumie hodi jednoduse pres palubu, chces takovou firmu chvalit? ok, ale pak se ptam proc? nokia nema s microsoftem nic spolecnyho, krome toho, ze se par "manazeru zblaznilo", kdyz podepsali smlouvy s microsoftem. lidi zajima znacka NOKIA, protoze v mobilnim svete je porad nejakej pojem, to ze toho microsoft nedokazal vyuzit je spis projev totalni neschopnosti. NOKIA-ANDROID to je budoucnost.

    ondrakomous23.04.2016 - 15:24 Trvalý odkaz

    presne jak pise wayne, byl to propadak, doslova, dneska prodavaji dva telefony 950-ok koupil by sis takhle drahy windows, kdyz vis, ze za pul roku bude po platforme? 2/lumia 650-hw, odpad. takze z ceho chces vlastne vybirat, vsechno je v podstate pripraveny k zakonzervovani, konci, endu, finitu, vis co to udela s akciema firmy, kdyz oznami propad o 73%(to je jasna rakvicka). treba microsoft najde manazara, ktery bude "mit koule" a oznami, prodelali jsme miliardu dolaru, koncime. asi na to vetsina akcionaru ceka.

    Michal23.04.2016 - 17:17 Trvalý odkaz

    Kazdy od mobilu caka ine, jak vravim ja som s Lumiou spokojny, co potrebujem zvlada. Ja potrebujem v prvom rade, aby fotil pekne a aby sa fotky automaticky zalohovali do Cloudu, prehraval bezproblemovo video z domaceho NAS, boli na nom aplikacie na ovladanie TV, domaceho kina, satelitu /neutrino/, vedel mi zobrazit Excel tabulky, zobrazoval korektne web stranky a pre polovicku, aby tam sli nejake hry a to mi Lumia splna za zlomkovu cenu oproti HTC ONE za 600€. Nepoznam ani jeden android telefon v cene 100-200€, ktory by sa dal realne aj pouzivat.
    Pisete, ze Microsoft nasluboval univerzalne aplikacie a podobne...Prosim to su ake?Ja vazne neviem co by mal mobil este robit, co Vam chyba na Lumii a co ma Android? Aktualizacie? To sa musim zasmiat, lebo aktualizacie na lacne androidy nechodia vobec a aj vlajkove lode maju problem s aktualizaciami. Na Microsofte vidiet, ze sa stale cosi robi, aspon na tejto verzii 10. Ja respektujem vas nazor, ale nesuhlasim s nim.

    Michal23.04.2016 - 17:27 Trvalý odkaz

    Koho hodi Microosoft cez palubu? Co trepes. Na tom Surface bude bezat co? Android? Bude tam bezat Windows 10, ktory sa neustale vyvija a skoro kazde dva tyzdne je tu nova verzia pre Insiderov. Sa pozri aku podporu robi Samsung a podobne...Narcis si jedine ty a s velkym Egom.

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne23.04.2016 - 17:42 Trvalý odkaz

    Vsetko co pises dokaze aj iOS aj Android.
    Univerzalne aplikacie funguju plosne na vsetkych zariadeniach s Windows, v pociatkoch bolo PR Microsoftu postavene na univerzalnosti. Ak si o tom nic nepocul, tak si o nic neprisiel. No hype a reklama boli obrovske. Onedrive aj Dropbox funguju tiez vsade, samsung dava dokonca s S7 100GB Onedrive na 2 roky. Pouzitelny tapatalk pre windows neexistuje. Za youtube kleintov, ak chces 1080p prehravanie sa plati, alebo su take kostrbate ze pouzivat ich je otrava. Ako alternativa k Lumii 650 moze byt napr. Lenovo A7000. Dostal Marshmallow a podporuje adaptive storage. A stale je dost vykonny. Mdrak, ked si kupis jeden telefon s jednym OS neznamena to vyhlasenie vojny ostatnym. Ja mam doma vsetky tri systemy (ios, win, android), a nech sa na to pozeram akokolvek, vzdy ked beriem do ruk lumiu sa musim prepnut na mod foto-sms-mail-troskuwebu. Kym Android je skoro ako maly pocitac vo vrecku s terminalom a ajfon... Ten je najlepsia prenosna hracia konzola ;)

    A nedurdi sa. Tak mas Lumiu, uzivaj si ju. Ak nemas socialny internetovy zivot, aj ta je dobra...

    ondrakomous23.04.2016 - 17:46 Trvalý odkaz

    ok, zacneme windows 10 mobilni verze, kolik telefonu dostalo update, microsoft sliboval update pro vsechny, realita byla jina, kvuli nedostatku pameti update nebyl a do dneska neni, je to hate? no neni, mluvilo se o podpore aplikaci z androidu, opet se nic nekonalo, dalsi vec, co udelali, ze rekli, ze lumie konci, ze se budou do budoucna venovat nejakemu novemu mobilu surfacephone, vsechno beru, ze je nekdo spokojeny, budiz, ale kolik aplikaci zakladnich zustalo v bete, nedodelanych a kolik jich je orezanych o funkce, ktere mas na androidu a ios, zadnej vyvojar do budoucna nepujde do platformy bb, win. takze ted problem nemas, ale do budoucna ho budes mit, protoze updaty ti nikdo nenapise. takze se ti stane presne to, co se deje na platforme blackberry oficialni aplikace nedostanes, napr. facebook. pak budes muset fungovat na aplikacich tretich stran, takze windows se vraci zase na zacatek, proste se cimdal vic ukazuje, ze plne zivota schopne platformy jsou jenom dve android a IOS, vsechno ostatni je funkcni,ale v znacne omezene mire, tj. s omezenimi, at uz malymi, nebo vetsimi, cili vicemene zalezi spise na toleranci a skromnosti daneho uzivatele, nez by to vypovidalo o funkcnosti OS. skromny uzivatel si vystaci se symbianem, nebo meego a tam presne windows smeruje, cimdal vic se to podoba systemum, ktery microsoft na zacatku nechtel, nokia mela skvely operacni systemy,ale microsoft potreboval platit svoje programatory, jenze jejich programatori zvladnou udelat maximalne "peknej odladenej system", jenze bez podpory vyvojaru aplikaci, programoval bys na system, ktery ma minimalni podil, kdyz do toho investujes vlastni prostredky a potrebujes se dostat minimalne na tu nulu, ani moje vlastni banka nechce delat aplikaci na windows, presne ze stejnyho duvodu, stalo by je to prachy

    Michal23.04.2016 - 18:18 Trvalý odkaz

    wayne, mam socialny internetovy zivot a pouzivam prave aj Tapatalk so slusnym zoznamom for, kde som aj aktivnym clenom a nemam problem. Ja som nevyhlasil ziadnej platforme vojnu, ja kazdu respektujem a vobec nikde som nenadaval na android. Za roky co som mal android, nikdy som nemal s nim problem a fungovalo na nom vsetko. Len som chcel poukazat, ze Lumia Windows 10 neni taka zla ako sa pise, mozno aj ja predam za mesiac Lumiu a kupim znova android, ale teraz som spokojny. Rozhodne sa nepovazujem za skromneho uzivatela, mobil vyuzivam plne na konzumaciu a tvorbu obsahu. Od telefonovania, cez objednavanie leteniek, prispievanie do for az po fotenie. Napriklad ma na Lumii velmi potesilo, ze sa automaticky zalohuju do cloudu aj nastavenia nainstalovanych aplikacii a aj sms-mms.
    Do nedavna aj k Lumii bol Office 365 na rok zadarmo. A ak si dobre spominam k mojmu prvemu Windows phone //Samsung Omnia// som dostal krbicovu verziu Office. To priznavam to bol hadam najvacsi FAIL, tam veru ani to youtube neslo...
    Dnes ale ked neni problem zohnat 200GB na 2 roky na Onedrive za 8€, mi je jedno ci mi nieco da Microsoft.

    Michal23.04.2016 - 18:27 Trvalý odkaz

    ondrakomous, co z toho ze android ma aktualizacie kazdy mesiac ked vacsina vyrobcov ma problem vydat security update na novy telefon. Je mi docela jedno, ci sa aplikacie aktualizuju, podstatne ci funguju tak ako maju, az ked nebudu fungovat to ma najeduje a budem sa pozerat po alternative. O aplikaciach tretich stran sa mozeme bavit aj v androide aj v iphone. Podla mna je podstatne, aby google spravil odladeny system, takisto apple a microsoft, na vsetko ostatne su tu aplikaciie tretich stran. Koli comu ma Microsoft vyrabat aplikaciu pre Facebook?

    ondrakomous23.04.2016 - 18:36 Trvalý odkaz

    bavit se o androidu mi prijde jako ztrata casu, security update chodi na nexusy pravidelne, na ostatni nechodi vubec, pripadne se zpozdenim. windows muze opravdu vyhovovat nekomu, kdo nepouziva telefon na konzumaci medii, nebo socialni site, spise jako pracovni nastroj. duvod proc nepouzivam windows je ten, ze aplikace, ktery potrebuju a sem na ne zvykly, tak na windows nemam, to je realny duvod, chci se vic bavit a byt co nejmin omezovanej. taky duvod proc jsem odesel od windows je ten, ze vzdycky slibovali updaty na jare, pak na podzim, pak v lete a tak porad dokola, tak jsem prave na apple a ten drzi slovo a terminy jsou pro nej svaty. apple drzi slovo a plni terminy, projde mi to vic fer a profesionalni, taky kdyz mam problem zavolam na zakaznickou linku, kde mi se vsim poradi, proste se o me hezky staraji a to u me rozhoduje, kvalita sluzeb, jako telefony jsou dneska vsechny plus minus na jedno brdo, hardwarove myslim, taky ios je momentalne bezkonkurencne nejrychlejsi system, kdyz mi to stejny nabidne jina platforma, tak milerad prejdu.

    Michal23.04.2016 - 18:53 Trvalý odkaz

    Ano podpora u Apple je bezkonkurencna a ked nieco ma na nom ist tak ide, ziadne polovycne riesenie. Ja som si vybral HTC, koli bezkonkurencnemu servisu VSP ale dalsie HTC nechcem lebo servis presunuli do Rumunska. Servis u Lumii je tiez nie moc, co ma ale pri cene za ktoru mam Lumiu vobec netrapi a taktiez som chcel zistit ako sa Windows phone posunul za 10 rokov.
    Co ti vadi na Lumii pri konzumacii medii? Ano ma problem napr. prehrat video stream na web stranke, ale serial si pozriem bez problemov z domacej siete a funguju aj datovo narocnejsie ripy. Youtube mi ide tiez v pohode, nepotrebujem 1080p, ale zase kockovane viideo tiez nepozeram

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease23.04.2016 - 18:55 Trvalý odkaz

    "Nepoznam ani jeden android telefon v cene 100-200€, ktory by sa dal realne aj pouzivat."

    Ja si myslím, že ak si vieš vybrať je ich dosť. Z klobúku námatkovo vyberám Moto G3. Lepší foťák, výdrž, podpora na jednotku, atď..

    Michal23.04.2016 - 19:05 Trvalý odkaz

    Ano Moto G3 nevyzera vobec zle, ale bavime sa o novych modeloch. Keby sme mali brat do uvahy starsie modely, ktore sa daju zohnat, tak do kategorie cca 200€ mozeme dat dalsich 10 modelov, ktore stali raz tolko pri uvedeni...

    ondrakomous23.04.2016 - 20:04 Trvalý odkaz

    stejne jako jsou dobry androidy, tak jsou i dobry windowsphony, bohuzel, jsou to ty, ktery nesly logo nokia, novy windowsphony neoslovi nikoho, microsoft vubec nedokazal navazat na radu 730,830,930, ktera byla podle me hodne kvalitni, minimalne co se tyka hardwaru, treba lumia 930 je neskutecne naslapany telefon hardwarove, vytratil se karl z optiky, prvni fail, druhy fail vytratilo se logo nokia, dva duvody, proc sem ty telefony mel docela rad. microsoft to defakto zabil opet sam. z tech tri, ktere jsem jmenoval, tak nevysel ani jeden adekvatni nastupce, 640 a 650 jsou "uplne ubohy" z hlediska hardwaru, to neni vubec konkurenceschopny produkt. s podobnymi problemy se podotykaji i jine firmy treba LG, nedokazali navazat lg g4, g5 a pak prodeje logicky klesaji, konkurence je holt v mobilech hodne tvrda, kdyz se podivas jak klesaji ceny cinskych androidu, tak microsoft je prakticky bez sance a nejvetsi pruser je, ze zacal klesat apple! iphone SE, 5S jsou dneska za hubicku, to v podstate pohrbi vsechny takovy ty "prezivajici mensi projekty".

    Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

    oxy23.04.2016 - 20:47 Trvalý odkaz

    Moto G 2015 je stale aktualny model.

    Martin24.04.2016 - 14:07 Trvalý odkaz

    Ja sa tiež nečudujem prepadu tých predajov lebo momentálna ponuka telefónov microsoftu je selé zle, momentálne tiež uvažujem nad kúpou telefónu aj keď nie nového a rozhodujem sa medzi iphonom 5s a lumiou 930 cena max 200 eur čo sa týka vzhľadu iphon nemá na lumiu šancu aj čo sa týka hardvéru či displej fotoaparát alebo vnútorný priestor lebo za môj rozpočet bude iphon len 16 GB čo sa týka výkonu je mi jedno či je tam 2 GB ram alebo osemvalcový procesor pokým mi spustí aplikácie z obchodu oba systémy sú rýchle stabilné a bez sekania výdrž batérie majú tiež podobné aj keď pri starších telefónoch je to irelevantný údaj Čo sa týka tej podpory čo tu niekto spomínal apple je síce best aj keď nerozumiem tomu stou zákazníckou linkou pri tak bezproblémovom stroji android je čistá hrôza neviem či vôbec galaxi s5 má posledný android keď už niekto spomenul tú slabú aktualizáciu na win 10 pre lumie, microsoft mi príde taká stredná cesta čo mi nejak extra nevadí, jediné čo ma núti váhať je počet aplikácií lebo tam je windovs pozadu a dosť niet divu keď sa ich predáva tak málo neviem ako bežný užívateľ či by mi to chýbalo alebo nie napríklad mám kamaráta ktorý už druhý rok spláca orangu iphon a používa ho na volanie fotenie internet najme facebook, youtub, instagram jedná aplikácie čo mi za dva roky ukázal bola nejaká na menenie tvárí pri fotení, tak neviem ak by ste mi mohli napísať čo sú to tie aplikácie čo vám na tom win konkrétne chýbajú. Škoda že to microsoft dopracoval tam kde to je momentálne, asi sa skôr pripravujú na radu surface preto skôr uvažujem nad staršou 930-tkou ako nad novou 650-tkou čo vi na to

    Piatro24.04.2016 - 16:35 Trvalý odkaz

    To si teda dobre dlhú vetu napísal

    ondrakomous24.04.2016 - 19:02 Trvalý odkaz

    5s a lumia 930 to sou docela dobry extremy. uplne odlisny telefony, jeden je malej a druhej velkej, lumia perfektni display, kovovy ramecek, precizni zpracovani, zadni kamera absolutne fantasticka, nic lepsiho jsem na mobilu nevidel, kdyz pominu 1020, 808, hardwarove o tridu lepsi jak kdejaka china, nejvetsi nevyhoda system a vysoka cena, porad se prodava za relativne hodne. iphone 5s uplne jiny pristroj compaktni, zadny vetsi slabiny, vyborny software, asi bude jeste dlouho podporovany, priplacis za znacku, ale z hlediska investice je rozhodne lepsi apple, vzdyt si vem, ze uz jenom z tohoho clanku je jasny, ze vsechno s logem microsoftu se dvakrat nevyplati nakupovat. to je podobny, jak kdybys investoval "do titaniku", kdyz to prezenu.

    Martin24.04.2016 - 20:30 Trvalý odkaz

    Ja som to bral tak že oba telefóny sú bývalé vlajkové lode oba su kovové s dobrým fotoaparátom dokonca som videl dosť videí kde boli spolu porovnávané najväčší rozdiel je naozaj v tom displeji ale 5 palcový u lumie mi na dnešnú dobu nepríde až taký veľký keď mi príde že všetci kupujú len telefón od 5,5 palca nahor, ideálny pre mňa by bolo niečo okolo 4,7 palca. Čo sa týka hodnoty to mi je jedno ja ten telefón chcem používať a nie ako módny doplnok alebo investíciu aj keď viem že u applu je značné percento ceny príplatok za značku k Systémy mi prídu tiež podobné jednoduché prehľadné dobre odladené najväčší rozdiel vidím v tom obchode z aplikáciami v ich množstve a kvalite preto som sa chcel spýtať, ako stredne náročnému používateľovi aké aplikácie by mi mohli chýbať na windovse.

    ondrakomous24.04.2016 - 21:08 Trvalý odkaz

    to zalezi jak mobil pouzivas na windows marketu je treba 37000 a na apple 1mil. presny cisla nevim, ale tak nejak to bude, problem je ten, ze velka vetsina aplikaci je udelana jako beta, tj. ze nepodporuji vsechny funkce jako na ios a androidu, nebo jsou proste orezany, treba uprava fotek na ios mam mextures, vsco, snapseed, repix, boomerang, instagram vsechny pouzivam, na windows tyto treba uplne chybi, ber to jako priklad, treba instagram na windows neumi upload videa, na iphonu mas treba i zpomaleny videa, atd, jsou to blbosti, ale ono se to nascita, treba jeste instagram na windows neumi hashtagy, uplna malickost, ale vis jak to vytaci, kdyz to tam musis po kazdy psat rucne. nebo takovy dropbox, ten je taky uplne osekany.

    Adam Mészáros24.04.2016 - 22:33 Trvalý odkaz

    ondrakomous nemáš presné informácie. Ak sa bavíme o W10M tak tam už je dostupná oficiálna aplikácia Instagram ktorá má všetky funkcie iOS verzie. Pre WP8.1 je potom ako alternatíva dostupná veľmi populárna a neoficiálna appka "6tag" od Rudyho Huyna ale predpokladám že kto vie skôr či neskôr prejde na W10M a stiahne si ofiko appku. Čo sa týka aplikácii na úpravu fotiek, Windows ako platforma má zasa svoje ako Fantasia Painter, Lumia Creative Studio a iné...

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne25.04.2016 - 15:39 Trvalý odkaz

    Hej je. A stale sa vola Instagram (Beta).

    Dolar25.04.2016 - 15:42 Trvalý odkaz

    Xiaomi Redmi note 2 16 GB z everbuyingu za 112€, s telefonom som mesmierne spokojny a realne ho pouzivam na vsetko mozne (GPS tracking, navagiacia, online radia,spotify,foto momentky, web, banking atd.) a bez jedineho problemu, som cakal lagroid jak Galaxy S2 , ale po pol roku telefon krasne svizny ... si myslim ,ze ten cina android bude daleko lepsie pouzitelny ako hocijaka cenovo podobna lumia

    Michal25.04.2016 - 17:45 Trvalý odkaz

    To je jedna z tych stranok, ktora predava mobily s upravenou ROM, kde nikdy nevies co mas nainstalovane a co posiela na pozadi tvoje osobne udaje niekam na vychod? Dakujem neprosim.