One Plus Two: Snapdragon 810 a cena do 400 eur?

Prvotina čínskej firmy OnePlus urobila na mobilnom trhu poriadny rozruch. Výborná výbava a nízka cena je vždy to, čo zákazníkov zaujme. Podarí sa druhej generácii špičkového androidu prekonať výborné predaje modelu OnePlus One?

Diskusia riaditeľa spoločnosti OnePlus s fanúšikmi na sociálnej sieti Weibo priniesla aj zaujímavé informácie. Pete Lau naznačil nielen výbavu a cenu telefónu, ale prezradil, že v pripravovanej novinke pobeží operačný systém Hydrogen, ktorý nahradí Oxygen OS, ktorý výrobca sprístupnil pre svoj prvý model, na ktorom pôvodne bežal CyanogenMod.

ikona

Základné info: OnePlus OnePrvotina mladej čínskej firmy má byť zabijakom vlajkových lodí. Prináša štvorjadrový 2,5 GHz procesor, 3 GB RAM, OS Android 4.4 s CyanogenMod, 5,5'' Full HD displej, 13 Mpix fotoaparát s dual LED bleskom, kompletnou dátovou konektivitou a 3 100 mAh batériou. Poteší aj cenou.

Aj keď šéf spoločnosti nepovedal priamo, že v novinke OnePlus Two použijú chipset Qualcomm Snapdragon 810, ani to nevyvrátil. Snáď sa do tej doby, kým príde model Two na trh, dokáže Qualcomm vysporiadať s nepríjemným prehrievaním. Tým trpia niektoré smartfóny, v ktorých pracuje práve procesor Snapdragon 810.

model OnePlus One

Zatiaľ neoverené špecifikácie novinky sa na internete už, samozrejme, objavujú. Okrem Snapdragonu 810 sa hovorí o minimálne 3 GB operačnej pamäti RAM (odvážlivci dúfajú v 4 GB kapacitu), 5,5-palcovom displeji s Full HD (1 080 x 1 920 b.) alebo dokonca až QHD (1 440 x 2 560 b.) rozlíšení, snímači odtlačkov prstov a 3 300 mAh batérii. Hlavný fotoaparát má ponúknuť vraj 16-megapixelový snímač, predná kamera 5 Mpix. Vnútorná kapacita príde opäť vo viacerých verziách a tentoraz by nemusel chýbať slot na microSD kartu. No berte tieto špecifikácie s rezervou. Nič nebolo na sto percent potvrdené, takže stále ide iba o špekulatívne info.

OnePlus Two by sa mal na trhu objaviť až v jeseni tohto roka a cena by sa mohla pohybovať na úrovni približne 400 USD (okolo 360 eur). Taká by totiž bola, podľa jedného z fanúšikov na sociálnej sieti, akceptovateľná cena za chystanú novinku. A zakladateľ spoločnosti Carl Pei to označil za rozumné. Aká však bude cena pre európskeho zákazníka ukáže čas.

Zdroj: gizchina.com, phonearena.com

Diskusia k článku:

Nightmare 11.05.2015 - 02:05

http://www.mobilenet.cz/clanky/qualcomm-popira-problemy-s-prehrivanim-procesoru-snapdragon-810-20058

ondrakomous11.05.2015 - 09:39 Trvalý odkaz

spekuluje se o tom, ze novej nexus bude delat huawei, nikdo ted nevi, jak to zarizeni bude vypadat, to jenom vasi redaktori pripsali na honor napis nexus ev. prevzali z jinyho webu, kde to nekdo dodelal ve photoshopu/tady je to mysleny ciste obrazne, nemuzes vsechno brat smrtelne vazne, ze zkusenosti vime, ze dokud neni telefon oficialane predstaveny, tak se jedna jenom o spekulace. kdyz si vzpomenu, jaky halo bylo kolem modelu one plus one na internetu, zahadny-tajemny mobil s perfektnimi specifikaci, no a nakonec to byl obyc. telefon, kterej byl navic celkem drahej. dvojka bude uplne stejna, akorat jak uz nekdo spravne poznamenal na mobilenetu, tak v ty dobe bude konkurence cenove na jiny urovni 400-500e mas huawei p8, lg g4, samsung s6, s6 edge, vsechno parametrove natriskany telefony, vyrobci, kteri predstavi svoje vl. lode v druhe pulce roku budou dohanet manko a hlavne pochybuju, ze bude nekdo cekat na zahadne-tajemny mobil, kdyz tuto firmu davno vsichni prokoukli.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne11.05.2015 - 11:41 Trvalý odkaz

Bez nalepky Cyanogen bude Oneplus len dalsia cinska znacka... Pokial v druhej generacii ich supermobilu bude ich OxygenOS bez akychkolvek featur, heh, neviem kto si to za tie peniaze kupi... Cyanogen OS a zaujimavy hadrver boli fajn kombo, ale bez vsetkych security moznosti s preskinovanou AOSP ROMkou... Ja neviem, vy by ste si to kupili? Ja nie...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease11.05.2015 - 12:21 Trvalý odkaz

JJ súhlas.
I keď mne už OPO znechutili tým systémom predaja. Jako keby som ho strašne chcel, nie je to fatálna prekážka, ale už iba s princípu bych šiel za tú cenu do Honor6, ktorý mi výbavou sedí viac. Teraz pozvánky slávnostne zrušili na jednotku a Two bude opäť na pozvánky :D

ondrakomous11.05.2015 - 14:39 Trvalý odkaz

bude primej prenos, bezi tam odpocet. http://www.yuplaygod.com/ myslim, ze CM team se vydal spravnou cestou. hned jak to spusti objednavam minimalne 100 kousku.

Celá diskusia 11 príspevkov