ZTE Nubia Z9: 5,2’’ Full HD displej bez bočného rámu a až 4 GB RAM

Očakávaný smartfón bol včera už oficiálne predstavený. Na prvý pohľad zaujme veľmi tenkým bočným rámom, ktorý vytvára ilúziu zahnutého displeja. Ten ponúka ovládanie gestami. Hardvérovou výbavou zatieni aj niektoré aktuálne vlajkové lode.

Model, o ktorom sa tak dlho špekulovalo je tu, v Pekingu ZTE ukázalo svoj nový high-end. ZTE Nubia Z9 ponúka 5,2-palcový Full HD displej, ktorý obklopuje veľmi tenký bočný rám s šírkou iba 0,8 milimetra a vytvára tak ilúzia zahnutého displeja, na spôsob modelov Samsung Galaxy edge. No pri pohľade zboku vidno, že zahnutie je len minimálne.

foto a gif: weibo.com

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Jemne vystupujúce bočné steny displeja ponúkajú ovládanie gestami. Pohybom prstov po obidvoch okrajoch môžete regulovať jas displeja, dvojité stlačenie tromi prstami zhotoví screenshot obrazovky a svoje využitie nájdu aj pri spúšťaní fotoaparátu a snímaní fotografií.

V novinke pracuje osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 810, operačná pamäť RAM i vnútorný priestor majú byť dostupné v dvoch veľkostiach - 3 GB RAM a 32 GB pamäť alebo až 4 GB RAM v kombinácii s 64 GB vnútorným priestorom.

Nezaostáva ani fotoaparát. Zadný dostal 16-megapixelový snímač, predná kamera sa pýši rozlíšením osem megapixelov a 80° objektívom. Nad Androdiom 5.0 beží vlastný systém Nubia UI 3.0.

Nubia Z9 je vybavená AKM4961 Hi-Fi procesorom s certifikáciou zvuku Dolby 7.1 Surround. Vyšší model s 4 GB pamäťou bude mať proprietárnu čítačku odtlačku prstov s technológiu TIO. Senzory majú byť umiestnené vo vypínači v bočnej stene a tlačidle pre ovládanie hlasitosti. Konektivitu zabezpečí LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1, NFC i microUSB konektor s funkciou MHL. Batéria ponúkne kapacitu 2 900 mAh.

ZTE Nubia Z9 sa dá zatiaľ predobjednať iba v Číne, základná verzia s 3 GB RAM a 32 GB vnútornou pamäťou stojí 3 499 CNY (približne 503 eur), vyšší rad s 4 GB RAM a 64 GB pamäťou vyjde na 3 999 CNY (574 eur) a najvyšší model Exkluziv s čítačkou odtlačkov prstov stojí 4 499 CNY (646 eur).

Dostupnosť na európskom trhu nebola zatiaľ oznámená.

Zdroj: gizchina.com

Diskusia k článku:

funboy 07.05.2015 - 02:09

nadherna,elegantna chutovecka z ciny a hlavny konkurent a odpoved na huawei P8! galaxy S6 edge sa aj so svojou "intergalaktickou" cenou sa moze ist zahrabat! aj ked osobne by som bral asi skor Z9 max kedze mne by obmedzeny priestor bez moznosti rozsirenia sd kartou vadil a z9 max ma skoro take iste parametre akurat len ze neni bezramovy a zahnuty po krajoch co mi netreba k zivotu.. inak dufam ze ho date aj ako vramci zakl.infa v prehladnej tabulke :) (podobne aj z9 max aj mini-su to dobre fony zasluzia si byt aspon spomenute vramci info) ..inak Z9 max pokoril v antutu aj tohtorocny highend htc one m9! po stranke vykonu sa zaradil za samsung galaxy S6 co je paradny vysledok!

Lenka Ivančíková07.05.2015 - 09:43 Trvalý odkaz

Stanley, ako Zakladne info zatial urcite Nubia Z9 Max nebude. Kedze vyrobca nespomenul dostupnost v Europe, venovala som mu len clanok a to preto, ze si zasluzi pozornost nie tak pre parametre, ale pre dizajn a sposob prace s displejom. O cinskych telefonoch, nedostupnych u nas pisem zvycajne vtedy, ked maju nieco specificke, cim sa vyraznejsie odlisuju od konkurenciu. Dobru vybavu ma vela telefonov z ciny, no tento ma zvlastne spracovany displej. Preto je tu na fony. Nubia Z9 Max nicim extra nevynika nad dnesne vlajkove lode dostupne u nas. 3 GB RAM ani 16 Mpix fotak uz nie je ziadna pecka. :) Ale Z9 si pozornost urcite zasluzi. Ked vsak bude jasne, ze Z9 Max a Z9 mini pridu aj k nam, urcite im venujem Zakladne info. :)

denial07.05.2015 - 12:24 Trvalý odkaz

Klasická verzia, ktorá príde s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom sa bude na domácom trhu (v Číne) predávať v čiernej farbe a s cenovkou 560 €.

Spoločnosť išla však s cenou ešte vyššie a za prémiový model, ktorý príde so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom zaplatia v Číne vysokých 640 €.

Záujemcovia mimo domovskej Číny budú musieť zaplatiť ešte viac, nakoľko tieto ceny sú určené pre čínsky trh.

takze samsung ma galakticku cenu a nubia nie?

ved europska cena mi vychadza pri tej nubii este viac ako samsung ...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease07.05.2015 - 12:25 Trvalý odkaz

Hmm, tá šírka 68,3mm u 5,2" fonu je impozantná!
U mňa je hranica na pohodlné ovládanie jednou rukou okolo 7cm.

Ovládanie po okrajoch displeja je zaujímavé, akurát odpadá možnosť použitia akéhokoľvek púzdra. Čo je u mňa dosť problém..

Celá diskusia 6 príspevkov