Samsung Galaxy Tab A

Tenký tablet s 9,7'' XGA displejom a pomerom strán 4:3, OS Android 5.0, štvorjadrovým procesorom a 5 Mpix fotoaparátom. Vybrané modely ponúknu podporu LTE, Wi-Fi verzia aj dotykové pero S-pen.

Základné parametre:

OS:Android Android 5.0 Lollipop

chipset: ???

procesor: štvorjadrový 1,2 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: ??? x ??? x 8 mm,

hmotnosť: 470 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 024 x 768 b., uhlopriečka 9,7'' (246 mm), pomer strán 4:3,

fotoaparát: fotoaparát 5 Mpix, autofókus, nahrávanie videí

predná kamera: 2 Mpix

pamäť: pamäť 16/32 GB + 1,5 GB alebo 2 GB (LTE verzia) RAM + microSD karta (do 128 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps), LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.1, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n),

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 6 000 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: od 309 eur / máj 2015

Neobsahuje/nepodporuje: LED blesk, HDMI, NFC, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Tab A - heslo znie: štyri ku tromTenký tablet s 9,7'' XGA displejom a pomerom strán 4:3, OS Android 5.0, štvorjadrovým procesorom a 5 Mpix fotoaparátom. Vybrané modely ponúknu podporu LTE, Wi-Fi verzia aj dotykové pero S-pen.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Samsung začne na našom trhu onedlho ponúkať tablet z nového radu Galaxy Tab A, ktorý sa vyznačuje tenkým telom s hrúbkou 7,5 mm, a pomerom strán 4:3, podobne ako ponúkajú iPady o Applu. Podľa slov výrobcu týmto Samsung vychádza v ústrety preferenciám zákazníkov, ktorí si na tablete najradšej prezerajú web a sociálne siete, čítajú elektronické verzie časopisov, kníh a posielajú e-maily.

Novinka Samsung Galaxy Tab A bude na slovenskom trhu k dispozícii v dvoch verziách: bez dotykového pera S-pen v čiernom či bielom prevedení a variantoch WiFi alebo LTE + WiFi, alebo s inteligentným perom S-pen uľahčujúcim prácu s dokumentmi aj zaznamenávanie poznámok v čiernom a bielom prevedení, no iba s podporou Wi-Fi.

Vo vnútri bude pracovať štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, operačná pamäť RAM bude v LTE verzii s 1,5 GB kapacitou, Wi-Fi model dostane viac, až 2 GB. Vnútorný 16 GB alebo 32 GB priestor ponúka rozšírenie microSD kartami do veľkosti 128 GB. Displej s 9,7-palcovou uhlopriečkou má dnes už prekonané rozlíšenie 1 024 x 768 bodov, určite by mu viac pristalo HD rozlíšenie. Pod displejom poteší hardvérové ovládacue tlačidlo. Na tele tabletu nájdeme dve kamery: zadný 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním, ale bez prisvetľovacej diódy a na video chat poslúži predná 2 Mpix kamera. Zvyšná výbava zahŕňa Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1 a vybrané modely aj podporu LTE sietí. Batéria vydrží až 10 hodín prevádzky.

Operačný systém Android pobeží vo verzii 5.0 Lollipop a nebudú chýbať softvérové vychytávky výrobcu. Pohodlná práca s dokumentmi naprieč mobilnými zariadeniami aj PC je zabezpečená prostredníctvom funkcie Side Sync 3.1. Zosynchronizuje telefón, tablet a PC a vďaka tomu potom tablet môže poslúžiť napríklad ako druhá obrazovka PC. Keď sa prepojí tablet so smartfónom, objavujú sa na jeho obrazovke zmeškané hovory, alebo napríklad SMS správy.

Verzia s dotykovým perom S-pen umožňuje jednoduchý zápis napríklad do kalendára, prípadne zvýraznenie dôležitých poznámok. S-pen sa chová aj ako myš, spolu s funkciou Smart Select a pridržaním tlačidla na pere viete označiť viac súborov naraz a tie potom preniesť na požadované miesto, do dokumentu, e-mailu a podobne. Detský režim ponúka prispôsobené prostredie pre najmenších používateľov. Prostredníctvom obrázkových ikon sa dieťa ľahko zorientuje v ponuke, špeciálne okno fotoaparátu ponúkne rad veselých animácií. Rodičia určite ocenia možnosť nastavenia presnej doby, počas ktorej sa dieťa môže s tabletom hrať, alebo zoznamu aplikácií, ktoré mu sú prístupné. Navyše je vždy vytvorený report činnosti, takže rodičia získajú presný prehľad o čase a aplikáciách používaných ratolesťami.

Samsung Galaxy Tab A bude na Slovensku v predaji od mája tohto roku v nasledujúcich verziách: s WiFi za 309 €, kombinácia s WiFi a perom S-pen bude stáť 359 € a LTE model 369 €.

Diskusia k článku:

KitKat 15.04.2015 - 13:12

Kvôli tomuto som sa musel registrovať po dekáde rokov, čo sem chodím ... prepánajána, to čo je za panel? :D a tá cena... (facepalm)

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease15.04.2015 - 15:24 Trvalý odkaz

Šak ten Snapdragon 410, by väčšie rozlíšenie ani neutiahol :-))

Michal16.04.2015 - 00:16 Trvalý odkaz

Dám za neho 145eur maximalne aj s DPH a pribalenym puzdrom a inzinierom zo Samsungu, ktoreho prefackam a pošlem pešky na boso domov. Tento rok je Samsung určite suverenne najvtipnejší výrobca.

sysell18.04.2015 - 22:23 Trvalý odkaz

Samsung ma dobru taktiku zacat vyrabat lowendy a davak stale vyssie a vyssie ceny aby si ludia zvykli. Toto zle zial asi nevide nakolko su to aj vyrobcovia co predavaju lespie za menej. Prajem im skory koniec na poli mobilov a tabletov.

Celá diskusia 4 príspevky